Kantoormeubelen: budget vs. luxe

  • Door Yentl Steenkamp
  • donderdag 12 november 2020

Als het op kantoorinrichting aankomt, kun je het zo duur maken als je wilt. De keuze is reuze en voor elk budget is wel passend kantoormeubilair te vinden. Maar waar zit nou echt het verschil tussen budget en luxe kantoormeubelen? Is het alleen de uitstraling of betaal je extra voor functionaliteiten en comfort? Wij hebben de verschillen voor je op een rij gezet. Benieuwd? Lees dan snel verder.


Budget vs. luxe kantoormeubelen

Het aanschaffen van kantoormeubilair begint bij het bepalen van het budget. Breng altijd eerst in kaart hoeveel je kan én wilt uitgeven aan kantoorinrichting. Natuurlijk zonde als je 75% van het budget al hebt opgemaakt aan één kantoormeubel en dan nog de rest van je kantoorruimte moet inrichten. Maak daarnaast ook een lijst van alles wat je nodig hebt voor je kantoorinrichting.

Vergeet niet dat een kantoorruimte niet alleen uit een bureau en een bureaustoel bestaat. Een kantoorkast is ook altijd handig, een vergaderplek kan natuurlijk niet ontbreken en wat dacht je van planten op kantoor? Zo zie je maar, genoeg om over na te denken. Wil je weten wat er past in jouw kantoorinrichting? Richt dan met Officeplanner virtueel jouw kantoor in, zodat je een goede inschatting kan maken van de ruimte voor het gewenste meubilair en budget. 

planten op kantoorPlanten hebben een positieve werking op de productiviteit en creativiteit!

 

Een kantoor inrichten gebeurt meestal niet zonder het sluiten van een compromis. Goed om te weten waar je op inlevert wanneer je voor de budget-variant kiest en wat de luxe-variant juist extra te bieden heeft. Daarom hebben we van een aantal belangrijke kantoormeubelen uit onze webshop de budget en de luxe variant tegenover elkaar gezet, zodat jij de juiste keuze kan maken. 

1 | Bureau vierpoot vs. Elektrisch zit-sta bureau

Het bureau; één van de belangrijkste kantoormeubelen. Ze zijn er in allerlei maten en prijzen. Kies je voor een budget bureau? Grote kans dat het om een vierpoot bureau gaat. Een prima basis bureau, welke je met een inbussleutel op de juiste hoogte instelt. Wil je zowel zittend als staand kunnen werken en worden de bureaus voor flexplekken gebruikt? Kortom meer luxe, dan kom je al snel uit bij een elektrisch zit-sta bureau. Verstel in slechts één klik op de knop de hoogte van deze zit-sta bureaus. Een budget bureau doet dus niet per se onder voor een luxe bureau, maar een luxe bureau biedt wel meer mogelijkheden. 

elektrisch zit sta bureauWerk zowel zittend als staand voor een boost aan creativiteit

2 | Bureaustoel Rena vs. Barcelona

Naast een bureau, is een bureaustoel minstens zo belangrijk. Je brengt er immers veel tijd op door. Of je nou voor een budget of luxe bureaustoel gaat, één ding is erg belangrijk; dat de bureaustoel ergonomisch is. Hierdoor weet je dat deze aan bepaalde eisen voldoet, de productiviteit verhoogt en lichamelijke klachten verlaagt.

Terug naar het budget en luxe bureaustoelen. Kies je voor een budget bureaustoel, dan kom je bijvoorbeeld bij bureaustoel Rena uit. Een goede bureaustoel waarbij zowel de zithoogte en armleggers verstelbaar zijn. Wat krijg je dan extra bij een luxe bureaustoel? Als we bijvoorbeeld kijken naar bureaustoel Barcelona zien we dat deze een aantal extra functies heeft. Zo beweegt de rugleuning mee met het lichaam, ondersteunt deze bureaustoel ook bij een hoger lichaamsgewicht en is de zitdiepte ook verstelbaar. 

bureaustoel BarcelonaHet ergonomische rugvlak bureaustoel Barcelona zorgt voor een unieke werkervaring

 

Een budget kantoormeubel doet niet per se onder voor een luxe kantoormeubel, maar luxe kantoormeubilair beschikt vaak over meer functionaliteiten en mogelijkheden of hebben een certificering, zoals NEN-EN 1335 en NPR 1813. Zonder deze certificering kan er nog steeds sprake zijn van een ergonomisch verantwoorde bureaustoel. 

3 | Phonebooth Utrecht vs. Hush Phonebooth

Een Phonebooth is eigenlijk al een luxe kantoormeubel op zich, maar zeker een echte musthave voor op kantoor. Vooral in een kantoortuin is het erg belangrijk om een plek te creëren waarin alle rust getelefoneerd kan worden. Bijvoorbeeld Phonebooth Utrecht. Deze is niet geheel afgesloten, maar zorgt door de bekleding met akoestisch vilt wel voor minder geluidsoverlast en meer privacy. En zeg nou zelf, het is ook een echte eyecatcher in je kantoorruimte.

Kies je voor de luxe variant, dan kom je uit bij de Hush Phonebooth. Een afgesloten telefooncel, maar dan met een hoge akoestische waarde en van alle moderne gemakken voorzien. Zo is er een stopcontact aanwezig en bevat de Phonebooth een uitklapbare tafel; ideaal voor je laptop.

Hush PhoneboothIn de Hush Phonebooth telefoneer je in alle rust

 

Over de ventilatie van de Phonebooth hoef je je geen zorgen te maken. De Hush Phonebooth is voorzien van een actieve ventilatie met 2 ventilatoren op het dak deze zorgen ervoor dat er elk uur 140m³ lucht ververst wordt. Wist je dat je de Hush Phonebooth ook naar wens kunt samenstellen? Jij kiest de kleuren van het in- en exterieur. Match de Phonebooth met jouw onderneming!

4 | Meetingbox Amsterdam vs. Hush Meet

Vergaderen; je ontkomt er op kantoor niet aan. Met de kantoortuinen van tegenwoordig, zien we vaak minder ruimte voor een vergadersessie. Om te voorkomen dat je aan het bureau van je collega gaat vergaderen, bestaan er Meetingboxen. Een losse box welke overal in de kantoorruimte geplaatst kan worden.

Bijvoorbeeld Meetingbox Amsterdam M, een multifunctionele box welke je eenvoudig ergens anders in de kantoorruimte plaatst, vanwege het ingenieuze montagesysteem. Er is een ventilatiesysteem aanwezig en de Meetingbox is bekleed met PET-vilt voor een goede akoestiek. De Meetingbox kun je inrichten als vergaderruimte voor 4 personen of als werkruimte met extra privacy.

Hush Meet Onmisbaar in je kantoor, een akoestisch stille vergaderplek

 

Liever een luxe variant van de Meetingbox? Dan kom je uit bij de Hush Meet. Deze Meetingbox is al voorzien van banken en een optionele vergadertafel. Deze mobiele Meetingbox beschikt over 8 ventilatoren die ervoor zorgen dat elk uur 100m³ lucht ververst wordt. Ook is de Hush Meet voorzien van knoppen in het ‘middenconsole’ waarmee je zowel de ventilatie als de verlichting harder of zachter zetten.Kies je favoriete kleuren van de Hush meet om je kleuren af te stemmen op jouw bedrijf.

Meer luxe = meer functionaliteiten en mogelijkheden

De verschillen tussen budget en luxe kantoormeubelen hebben we duidelijk tegenover elkaar gezet. Kies je voor een luxe kantoormeubel, dan krijg je - naast een luxere uitstraling - ook meer mogelijkheden en functionaliteiten. Kortom, je krijgt waar voor je geld. Kies je voor luxe of budget kantoormeubilair? Dat hangt dus af van de gewenste functionaliteiten en mogelijkheden en jouw budget. 

Aan de slag met kantoorinrichting 

Pas de kennis die je zojuist hebt opgedaan toe en ga aan de slag met je eigen kantoorruimte. Met Officeplanner richt je eenvoudig je eigen kantoor in. Zo zie je gelijk hoe het kantoormeubilair in de kantoorruimte tot zijn recht komt en switch je eenvoudig tussen de budget en luxe variant. Hulp nodig bij het inrichten van je kantoorruimte of bij de keuze tussen diverse soorten kantoormeubilair? Onze designer denkt graag met je mee en neemt je het werk uit handen. 


Hulp nodig? Wij helpen graag!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure