Dit is hoe je ‘back to school’ in jouw kantoorinrichting verwerkt

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 24 april 2019
  • 10

Wist jij dat je moeiteloos oude tijden kunt laten herleven in jouw kantoorinrichting? We hebben het hier over een tijd die misschien net voorbij is, maar die net zo goed 30 jaar geleden kan zijn: jouw schooltijd. Een tijd van onbezorgde dagen, veel vrijheid en leuke dingen. Hoe gaaf zou het zijn als je die tijd terug zou laten komen in jouw kantoorinrichting? Wij vinden het in ieder geval een inspirerend idee, dus daarom hebben we een blog geschreven over back to school in jouw kantoorinrichting. Lees snel verder voor de vijf beste tips!


03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

5x hoe je oude tijden laat herleven in jouw kantoorinrichting

Good old times… Die willen we allemaal wel laten herleven toch? Wij geven jou vijf tips om jouw schooltijd te laten herleven in jouw kantoorruimte. Of je nu de beste herinneringen hebt aan de grote gekleurde blokken uit de kleuterklas, de krijtborden van de basisschool of de hangplekken van de middelbare school, voor iedere herinnering hebben we onmisbare tips!

1. Inspirerend kleurgebruik in jouw kantoorinrichting

Ongeacht welke school jij in jouw herinnering hebt, ze hebben allemaal een ding gemeen: vrolijk, inspirerend kleurgebruik. Voor een echte back-to-school look in jouw kantoorpand mag dus een lekker kleurtje niet ontbreken. Vooral primaire kleuren zijn erg in trek bij scholen, dus probeer die te gebruiken in jouw kantoorruimte. Geef iedere kantoorruimte een eigen hoofdkleur mee. Wij hebben hier een handig stappenplan voor opgesteld, zodat jij stap voor stap de back-to-school look kunt realiseren:

Kantoorruimte aan de Claude Debussylaan 7-29Een primaire kleur op de muur hoort helemaal thuis in een back to school kantoorinrichting.

1) Kies voor iedere kantoorkamer een andere kleur

Wees dus creatief en kies niet simpelweg een kleur voor het hele kantoorpand. Als je teveel kantoorkamers hebt om iedere ruimte een andere kleur te geven, hoef je niet in paniek te raken. Je kunt kiezen om alles lekker willekeurig te schilderen of om regelmaat te kiezen door per gang of per verdieping te schilderen. Het leukste is om iedere kantoorkamer een gekleurde muur te geven en de rest van de muren wit of roomwit te houden. Zo heb je een combinatie van kleurig en rustgevend.

Wees creatief en kies niet simpelweg een kleur voor het hele kantoorpand. Leef je uit!

2) Stem de kantoorinrichting af op je gekozen kleur

Je hebt de hoofdkleur voor de kantoorruimtes gekozen. Nu is het tijd om de kantoorinrichting af te stemmen op de kleur die jij gekozen hebt. Het allerleukste is dat je eigenlijk niets fout kunt doen. Ga bijvoorbeeld voor een kleurig vloerkleed, kantoormeubelen in jouw gekozen kleur of accessoires die bij jouw kleur passen. Wij vinden het superleuk om poefjes of zitzakken in dezelfde kleur als de muur te gebruiken in de kantoorinrichting.

Kantoorruimte H.J.E Wenckebachweg 123 Kies voor kleurrijk meubilair in de kantoorruimte.

3) Stijl je kantoorinrichting af

Nu is het tijd om jouw kantoorinrichting af te stijlen. Ga hierbij voor wat leuke details om de back-to-school ervaring helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan een schoolbord met krijtjes, een schoolstoel of een loungeplek die zijn weerga niet kent. Om jouw kantoorinrichting extra stijlvol te maken, kun je gebruik maken van Officeplanner voor een gaaf afstijlpakket.

2. Gebruik die leuke blokkendoos in jouw kantoorinrichting

Een blokkendoos in jouw kantoorpand? Klinkt gek, maar het kan geniaal zijn! We hebben het niet over die typische blokkendoos die je ongetwijfeld nog kent van de kleuterschool, we hebben het over grote gekleurde blokken om op te zitten. Zo’n poefje is ideaal voor tijdens vergaderingen, voor als je snel een extra zitplek in een kantoorkamer nodig hebt of voor in de pantry.

Receptie3Met blokken als loungemeubelen versleep je ze gemakkelijk naar de plek waar jij ze wilt hebben staan.

Met die vrolijke kleuren is het niet ingewikkeld om een echte blokkendoos te bouwen. Daar heb je een lage, houten opbergbak voor nodig. Die kun je eenvoudig zelf maken met mdf-platen en wat schroeven. Als je de poefjes niet gebruikt in jouw kantoorinrichting, kun je ze in de opbergbak bewaren. Zo heb je een echte blokkendoos in jouw kantoorunit! Dat hebben de buren niet…

3. Laat de basisschool herleven in jouw kantoorruimte

Tegenwoordig is bijna alles mogelijk op het gebied van kantoormeubilair. Je kunt jouw kantoorinrichting laten lijken op een stijlvol huis, een futuristisch gebouw óf op jouw basisschool. Dat doe je door typische basisschool meubelen te gebruiken. Iedereen heeft op dezelfde stoelen gezeten op de basisschool, dus het zijn ongetwijfeld herkenbare eyecatchers in jouw kantoorpand.

Schoolstoelen zijn overigens perfect te combineren met een botanische kantoorinrichting.

Vergaderruimte bij SKEPP Meer back to school kun je niet dan met deze schoolstoelen.

Je kunt besluiten om jouw flexwerkplekken in te richten met dit soort stoelen en bijpassende tafels. Dan kunnen jouw werknemers zelf beslissen wanneer ze toe zijn aan een fijne herinnering van hun basisschooltijd. De houten stoelen zijn overigens perfect te combineren met een botanische kantoorinrichting. Op deze manier is jouw kantoorinrichting in een handomdraai stijlvol!

4. Loungen als een scholier in jouw kantoorpand

Naast keihard werken, is jouw kantoorpand een plek om even goed te kunnen ontspannen. Net als op de middelbare school, waar ontspannen dagelijkse kost was. De sfeer die op de middelbare school hing, valt helaas nauwelijks terug te halen naar jouw kantoorinrichting. Het is echter wel mogelijk om alle randvoorwaarden te creëren voor een paar minuten ultiem ontspannen. Je hoeft er alleen maar een paar fijne zitzakken, egg-chairs of vergelijkbare dingen voor aan te schaffen. Zo wordt jouw micropauze elke dag weer een succesverhaal.

Kantoorruimte Sphinxcour 9aZitzakken maken jouw kantoorinrichting helemaal compleet!

5. Gebruik een krijtbord voor jouw scrumsessies

Scrummen, wie doet het tegenwoordig niet op kantoor… Er zijn talloze manieren te bedenken om zo effectief mogelijk te scrummen. Een aparte kantoorkamer met een whiteboard vol memo’s is een veel geziene variant. Dat is best praktisch, maar erg inspirerend is het niet. Waarom ga je niet voor een krijtbord in jouw kantoorinrichting? Met een krijtbord is scrummen een stukje leuker, is de kantoorruimte opgefleurd en kun je tijdens een scrumsessie eenvoudig met een krijtje aantekeningen maken en verbanden leggen.

Want wees eens eerlijk: zo’n ouderwets schoolbord is toch ideaal voor snelle aantekeningen, diagrammen en pijlen om oorzaak-gevolg relaties aan te geven? Een krijtbord is dus niet alleen heel mooi in jouw kantoorinrichting, het is ook nog eens heel handig en efficiënt. Daarnaast is een goede mogelijkheid ook krijtverf, zoals de afbeelding hieronder!

Kantoorruimte huren bij SKEPP Kies ervoor om te brainstormen op een krijtbord. Gegarandeerd dat je op creatieve ideeën komt!

Ga jij voor een 'back to school' kantoorinrichting?

Hebben we je geïnspireerd met deze tips voor jouw kantoorinrichting? We hebben het gehad over kantoormeubelen die jou doen denken aan de tijd op school, ouderwetse krijtborden om notities op te maken en dat typische kleurgebruik dat je op scholen veel ziet. Wat jij ook kiest in jouw kantoorpand, een typische schoolstoel mag natuurlijk niet ontbreken in jouw kantoorinrichting.


Webshop SKEPP

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!