De 3 belangrijkste kantoorinrichtingstrends van nu

  • Door Femke Sand
  • maandag 20 augustus 2018

Net zoals een bedrijf continu in ontwikkeling is, moet ook de kantoorinrichting van een bedrijf continu in ontwikkeling zijn. Het moet meegaan met groei en innovatie en aangepast worden aan nieuwe trends in het bedrijfsleven zoals het Nieuwe Werken. Door de kantoorinrichting up-to-date te houden straal je als bedrijf niet alleen professionaliteit uit, maar laat je ook zien dat je op de hoogte bent van wat er speelt buiten je eigen bedrijf. In dit blog vind je de 3 belangrijkste kantoorinrichtingstrends van nu en hoe je deze integreert in je kantoorruimte.


08 kantoorinrichting uitbesteden

Wees milieubewust en duurzaam

Het zal je niet ontgaan zijn dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (ofwel MVO) tegenwoordig erg populair is. En dat is natuurlijk niet voor niets, want je geld verdienen op een eerlijke en duurzame manier is de perfecte combinatie. Deze duurzame trend kan ook doorgetrokken worden naar de kantoorinrichting.

Ga bijvoorbeeld voor kantoormeubelen van gerecyclede materialen. Dit zijn al lang geen simpele meubelstukken meer, maar van gerecyclede materialen worden tegenwoordig het mooiste kantoormeubilair gemaakt. Of begin bijvoorbeeld met iets simpels als LED-lampen in plaats van halogeenlampen. Zo kun je het kantoorpand steeds meer verduurzamen.

Johan Huizingalaan 763 5044Maak gebruik van gerecyclede materialen in de kantoorinrichting.

Zorg voor een kantoorinrichting die flexibel werken toelaat

We noemden al eerder de trend van het Nieuwe Werken. Een trend die hier erg op lijkt is het flexwerken. Hierbij wordt niet zozeer vanuit huis gewerkt, maar vanuit een flexibele werkplek. Zo’n flexibele werkplek creëer je met bureaustoelen en bureaus in de kantoorinrichting die op lengte en lichaamsverhouding kunnen worden afgesteld.

Zo kunnen de verschillende personen die gebruik maken van de werkplek het meubilair precies naar hun eigen voorkeur en ergonomisch instellen. Daarnaast houdt een flexibele werkplek ook in dat de kantoorinrichting makkelijk te verplaatsen en anders in te delen is. Zo kan de werkplek aangepast worden op individuele werktaken of juist taken die samenwerking en overleg vereisen.

Johan Huizingalaan 763 5042 2Een flexibele kantoorinrichting is 1 van de belangrijkste trends van dit moment.

Maak gebruik van natuurlijke elementen

Planten in de kantoorinrichting hebben een positief effect op werknemers. Ze worden productiever, hun stress vermindert en hun creativiteit wordt gestimuleerd. En niet alleen hebben planten een praktisch nut, ze staan ook nog eens erg goed in een kantoorinrichting. Door planten te plaatsen wordt het kantoor sfeervoller gemaakt en is het niet langer een saaie klinische omgeving.

Naast planten kan ook gebruik gemaakt worden van natuurlijke elementen in de meubels of zelfs de muren van de kantoorinrichting. Denk bijvoorbeeld aan mooie leren stoelen of een muur van gerecycled hout. Met deze laatste optie voeg je niet alleen een natuurlijk element toe, maar ben je ook nog eens duurzaam bezig!

Spijkerkade 3 1 14Natuurlijke elementen zorgen ook nog eens voor meer sfeer in de kantoorruimte.

Blijf je kantoorinrichting ontwikkelen

Zoals we aan het begin van dit blog al noemden, is het voor een bedrijf belangrijk om op de hoogte te blijven van zowel de laatste trends binnen het bedrijfsleven als van de laatste trends op het gebied van kantoorinrichting. Zo blijf je als bedrijf bij de tijd en dat straal je weer uit naar klanten. Dus kies een van bovenstaande trends uit, of nog beter: combineer ze. Zo is je kantoorinrichting weer helemaal up-to-date! Bekijk onze webshop voor meer inspiratie.

09 urban scandinavian of industrial kies

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure