Verminder geluidsoverlast op kantoor met deze 3 kantoorinrichting tips

  • Door Marlin Bos
  • woensdag 19 december 2018

Kan een kantoorinrichting inspirerend zijn én geluidsoverlast op kantoor verminderen? Jazeker, dat kan! In dit blog geven we drie tips om jouw kantoorruimte geluidsarm in te richten zonder dat het ten koste gaat van de kantoorinrichting. Lees snel verder en doe er vooral jouw voordeel mee!


04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Dit is hoe je een geluidsarme kantoorinrichting creëert

Heb jij wel eens last van een bellende collega? Heeft jouw collega lang niet altijd zin in jouw Spotifylijstjes? Willen jullie wél een inspirerende kantoorinrichting voor jullie kantoorpand? Dan is dit blog speciaal voor jullie geschreven. Wij begrijpen heel goed dat je geen geluidsoverlast op kantoor wilt, maar geen concessies wil doen als het om de kantoorinrichting gaat. Met onze drie tips ga je geluidsoverlast op kantoor tegen zonder dat jouw kantoorpand zijn charme verliest.

Oberanger 6 Büro mietenIn de gezamenlijke ruimte zijn hier belnisjes geplaatst.

1. Ga voor afgesloten ruimtes voor overleg in jouw kantoorunit

Het gebeurt regelmatig dat je met een collega moet overleggen over jullie werk. Hiervoor ga je lang niet altijd naar een aparte ruimte, terwijl dat voor jullie overleg en de collega’s die rondom het overleg aan het werk zijn wel zo fijn is. Probeer een aparte kantoorkamer in te richten voor overleg. Beeldscherm er in, pen en papier bij de hand en de basis voor een goed overleg is gelegd. Voor inspiratie op het gebied van aparte ruimtes kun je eens bij Officeplanner kijken. Daar vind je precies hoe verschillende ruimtes vormgegeven kunnen worden. Voor iedere activiteit is er een zone. Op die manier verminder je geluidsoverlast op kantoor en heb je een inspirerende kantoorinrichting!

Anna van Buerenplein 41 Een afgesloten ruimte speciaal ingericht om te telefoneren.

2. Belnissen voor de bellers in jouw kantoorpand

Een bellende collega kan je behoorlijk uit de workflow houden. Speciaal voor de bellers in jouw kantoorruimte zijn er belnisjes ontworpen. Dan bedoelen we natuurlijk niet de backoffice of klantenservice, die bellen de hele dag door en kunnen onmogelijk een dag lang in een belnis gezet worden. Werknemers die zo nu en dan eens bellen, hebben veel voordeel van zo’n belnis. Zij hebben privacy en jij kunt lekker in de werk flow blijven. Bovendien is een belnis heel leuk in een kantoorinrichting te integreren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een (Britse) telefooncel, een hoekje gedecoreerd met planten of een kantoorkamer met een fijne loungebank?

Prins Bernhardplein 200 AmsterdamIs jouw kantoorinrichting al voorzien van een Britse telefooncel?

3. Noise-cancelling koptelefoons tegen geluidsoverlast op kantoor

Deze tip is vooral geschikt voor de grotere kantoren waar tijdelijk verhuizen om de geluidsoverlast te ontwijken niet meer werkt. Voor een kantoorkamer waar veel bellers bij elkaar zitten, kan een noise-cancelling koptelefoon een uitkomst zijn. Met de huidige technologie is het mogelijk om te bellen met zo’n koptelefoon en wordt het omgevingsgeluid weggefilterd. Voor de kantoorinrichting is deze oplossing tegen geluidsoverlast op kantoor ideaal: je hoeft jouw kantoorinrichting immers helemaal niet aan te passen!

Büro mieten Oskar von Miller Ring 18 2911Speciale individuele ingerichte hokjes om individueel te werken.


Heb jij al een paar tips toegepast op jouw kantoorinrichting of zoek je zelf nog een geschikt kantoorpand zonder geluidsoverlast? SKEPP helpt je graag! Wij hebben voor iedereen een geschikte kantoorruimte, kantoorkamer of flexwerkplek. Kijk eens rond op de website of in de webshop van SKEPP. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

08 kantoorinrichting uitbesteden

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure