Top 10 kantoormusthaves

  • Door Yentl Duchatteau
  • maandag 30 augustus 2021

Bij een kantoor hoort natuurlijk kantoormeubilair, maar wat zijn de echte kantoormusthaves? Zelf denk je vast gelijk aan een bureau en een bureaustoel, maar wat dacht je van een archiefkast, een vergadertafel en akoestische schermen? In deze blog vind je 10 kantoormeubelen die niet mogen missen op kantoor. Benieuwd? Lees dan snel verder. 


#1 Een verstelbaar bureau 

Een verstelbaar bureau of zit-sta bureau is onmisbaar op kantoor. Een goed afgesteld bureau is belangrijk voor het welzijn van jou en je collega’s. Tegenwoordig zijn flexplekken de standaard, waardoor elk bureau voor iedereen geschikt moet zijn. Een zit-sta bureau verstel je eenvoudig naar de juiste werkhoogte.

Kies je voor een elektrisch zit-sta bureau? Dan stel je met één druk op de knop het bureau in, ideaal toch? Dit scheelt tijd en een hoop gedoe. Zo kan het hele team afwisselen tussen zittend en staand werken. Wist je dat staand werken allerlei voordelen met zich meebrengt? Het is goed voor de gezondheid én productiviteit van je collega’s. 

DSC9902Werk jij meestal staand of zittend? Of wissel je af?

#2 Een ergonomische bureaustoel

We brengen dagelijks gemiddeld 6,5 uur door achter onze computer. Dan wil je er ook comfortabel bij zitten toch? Een verkeerd afgestelde bureaustoel kan voor veel klachten zorgen, zoals rugpijn. Jouw lichaam past zich dan namelijk aan op de vorm van de bureaustoel. Een pijnlijke rug resulteert weer in ziekteverzuim en dat wil je graag vermijden. Bij een ergonomische bureaustoel is het mogelijk om de bureaustoel af te stellen per persoon. Hier doe je niet alleen je teamleden een plezier mee, maar heb je zelf als werkgever ook profijt van! 

#3 Een archiefkast

Een opgeruimd kantoor is veel waard. Niet voor niets het gezegde; een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd. Meer ruimte voor concentratie en productiviteit dus! Een archiefkast is ideaal om die rondslingerende mappen en papieren in op te bergen. Ga jij voor een ladekast, roldeurkast of schuifdeurkast? Tip: bestaat jouw kantoor uit veel flexplekken? Plaats een lockerkast op kantoor en geef elke werknemer een locker, ideaal om spullen in op te bergen. Zo blijven de bureaus netjes en overzichtelijk. 

FFH7447Een archiefkast is ideaal om rondslingerende papieren in op te bergen

#4 Een kantoorbank

Een loungebank is niet het eerste waar je aan denkt bij een kantoor. Toch is het een echte kantoormusthave. Plaats een bank in de Connect zone voor je collega’s of bezoek. Ideaal om even een kop koffie te drinken of om je bezoek te laten wachten. Moeite met kiezen? Ga dan voor zitbank Rodeo, zo heb je direct een eyecatcher in jouw kantoor! 

#5 Een fauteuil

Maak je Connect zone, loungeplek of wachtruimte compleet met een fauteuil. Ze nemen weinig ruimte in, maar zijn echte sfeermakers en ook erg comfortabel. Fauteuils zijn er in allerlei soorten en maten. Waar Fauteuil Bodo perfect in een industriële kantoorinrichting past, komt fauteuil Umm meer tot zijn recht in een moderne kantoorinrichting

U Needle 6Ontvang klanten in een heerlijke comfortabele loungeruimte!

#6 Een vergadertafel

Vergaderen doe je niet zonder een vergadertafel. Voor elke vergaderruimte is wel een geschikte vergadertafel verkrijgbaar. Vergadertafels zijn er in diverse uitvoeringen. Groot, klein, rond, rechthoekig, ovaal. Voor welke vergadertafel en vergaderopstelling ga jij? Tip: kies voor een ronde vergadertafel, zo kijkt iedereen elkaar aan tijdens het vergaderen. 

#7 Vergaderstoelen

Bij een vergadertafel horen natuurlijk ook vergaderstoelen. Vergaderingen kunnen aardig wat tijd in beslag nemen. Dan wil je ook goed zitten, toch? De HAY AAC20 vergaderstoel is ideaal voor lange vergaderingen. De vergaderstoel heeft een zakelijke uitstraling, maar zit erg comfortabel door de stoffen zitting én de stoel is draaibaar.

FFH7310Geef presentaties in een inspirerende vergaderruimte!

#8 Akoestische schermen

Akoestiek is iets wat snel wordt vergeten, maar zeker een kantoormusthave. Goede akoestiek zorgt er namelijk voor dat je geen geluidsoverlast ervaart van pratende collega’s, rinkelende telefoons of herrie van de radio. Dit is niet alleen heel fijn, maar heeft nog meer voordelen zoals hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en minder stress. Goede akoestiek creëer je bijvoorbeeld door akoestische schermen en wanden.  

#9 Een vergaderbox

Een vergaderruimte is onmisbaar in een kantoorruimte. Vergaderen op de werkvloer is een echte no-go. Je stoort andere collega’s, sommige gesprekken zijn privé en dat is beter achter gesloten deuren. Bestaat jouw kantoorruimte uit één grote open ruimte? Dan is een vergaderbox de oplossing. Vergaderboxen zijn verplaatsbaar en sluit je aan met slechts één stekker. Heb je ook een ruimte nodig waar je in alle rust kunt telefoneren? Kies dan voor een phonebox, zoals phonebox London.  

GQ1A8249Een ruimte nodig voor een meeting? Stap in een vergaderbox!

#10 Kantinemeubilair 

Een kantine of bedrijfsrestaurant mag natuurlijk niet ontbreken. De plek waar collega’s samen lunchen of bijpraten onder het genot van een kop koffie. Een lunchmeubel en koffiemeubel zijn echte kantoormusthaves. Daarnaast heb je natuurlijk ook tafels en stoelen nodig. Creëer een speels effect door bartafels met barkrukken af te wisselen met lage tafels en stoelen.

Atoomweg 1 Utrecht 23Klets bij met collega's in de kantine!

Hulp nodig met de kantoormusthaves voor jouw kantoorinrichting? 

Nu weet je precies welke kantoormusthaves niet mogen ontbreken op kantoor. Met Officeplanner richt je virtueel het kantoor in, zo weet je gelijk hoe deze kantoormeubelen in jouw kantoorruimte passen. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om het juiste kantoormusthaves te kiezen. Onze kantoorexperts nemen dit graag uit handen en voorzien jouw kantoor van de bovengenoemde 10 kantoormusthaves die niet mogen missen op jouw kantoor.


Neem contact op met onze kantoorexperts

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure