Kantoorinrichting

Spatschermen voor een coronaproof kantoor

Spatschermen op kantoor om ruimtes en bureaus van elkaar te scheiden. Waarom mogen deze niet ontbreken in jouw kantoorruimte? Lees het in de blog!

Spatschermen voor een coronaproof kantoor

Het begint een normaal beeld te worden op kantoor: spatschermen om ruimtes en bureaus van elkaar te scheiden. Het is één van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in een kantoorruimte. Maar wat doen spatschermen precies? En waarom mogen deze niet ontbreken in jouw kantoorruimte? Benieuwd? Lees dan snel verder.

9bfd83ce 4d30 4857 a77f 9459d03e254d 1Als werkgever wil je je werknemers een veilige werkomgeving bieden. Spatschermen zijn hiervoor een goede oplossing.

Spatschermen en coronavirus

Spatschermen worden ook wel kuchschermen genoemd. De naam zegt het al, het zorgt ervoor dat druppels van het hoesten of niezen worden tegengehouden. Het coronavirus wordt namelijk verspreid via druppels in de lucht. De spatschermen fungeren ook als scheidingswand zodat mensen niet met elkaar in contact komen en er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Het 1,5 meter kantoor is onderdeel van ‘het nieuwe normaal’, wat inhoudt dat kantoorruimtes voor langer en nog onbepaalde tijd coronaproof moeten zijn. 

Spatschermen zijn een goede investering voor het 1,5 meter kantoor.

Voordelen spatschermen

Waarom zou je een spatscherm in je kantoorruimte moeten plaatsen? Als werkgever wil je je werknemers een veilige werkomgeving bieden. Spatschermen zijn een investering in de gezondheid van je werknemers en daarmee de gezondheid van je bedrijf. Spatschermen brengen de volgende voordelen met zich mee: 

  • Je vermindert besmettingsgevaar;

  • Werknemers voelen zich meer op hun gemak, vanwege het gevoel van veiligheid;

  • Er wordt automatisch voldoende afstand gehouden, werknemers hoeven elkaar hier niet op aan te spreken;

  • Door spatschermen kunnen gesprekken met klanten op een veilige manier plaatsvinden.

Officeplanner WebshopDit spatscherm deelt de tafel in één keer op. Ideaal toch? 

Spatschermen van plexiglas

De spatschermen uit de Officeplanner Webshop zijn gemaakt van plexiglas. Dit materiaal laat geen vocht door en dat is volgens het RIVM erg belangrijk. Hierdoor kan het coronavirus niet worden overgedragen. Niezen en hoesten gebeurt vaak op onverwachte momenten. Een spatscherm zorgt ervoor dat je geen gevaar loopt op het besmetten van een collega of zelf besmet wordt.

Onverwachts hoesten of niezen? Met een spatscherm voorkom je besmettingsrisico’s.

Spatschermen: kantoor, horeca en onderwijs

Spatschermen kunnen niet alleen in kantoorruimtes worden geplaatst, maar bijvoorbeeld ook in een horecaruimte of klaslokaal. Of je nou als werkgever een veilige omgeving wilt creëren voor je werknemers of kinderen veilig wil laten leren; een spatscherm is dan een goede oplossing en kan overal worden toegepast. 

659961d6 d61d 489f 9fba 9a7807bdac3cOp deze manier kun jij veilig overleggen met je naaste collega!

Verschillende soorten spatschermen

Spatschermen zijn er in allerlei soorten en maten. Wil je werkplekken beschermen tegen besmettingsgevaar? Klem dan het plexiglas scherm vast aan het bureau. Wil je de plexiglas schermen kunnen verplaatsen? Kies dan voor plexiglas scherm M move. Dit scherm is erg licht en makkelijk te verplaatsen. Wil je een (vergader)tafel coronaproof maken? 'Plexiglas scherm tafel' deelt de tafel in één keer op, zodat iedereen zonder besmettingsgevaar kan vergaderen.    

Ook vergaderruimtes maak je met spatschermen eenvoudig coronaproof.

Spatschermen in jouw kantoorruimte?

Wil je direct aan de slag met het coronaproof maken van jouw kantoorruimte? In de Officeplanner Webshop vind je verschillende soorten spatschermen; voor bureaus, maar ook vergaderruimtes. Hier vind je niet alleen spatschermen, maar ook andere hulpmiddelen om 1,5 meter werkplekken te realiseren. Bijvoorbeeld een beschermende deurklink, een cirkel sticker van 1,5 meter en desinfectiezuil.

Besteed je het coronaproof maken van je kantoorruimte liever uit? Wij denken graag met je mee. Onze interieur designers staan voor je klaar en nemen graag het werk voor je uit handen. Zo is jouw kantoorruimte binnen no-time coronaproof en voorzien van spatschermen.


Neem contact op!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

11 musthaves voor kantoor: van ergonomisch toetsenbord tot bureaustoel

11 musthaves voor kantoor: van ergonomisch toetsenbord tot bureaustoel

Welke items kunnen in jouw kantoorruimte echt niet ontbreken? Wij hebben een lijst van de 11 musthaves voor kantoor voor jou samengesteld!

Lees meer
Het 1,5 meter kantoor

Het 1,5 meter kantoor

Hoe kan je rekening houden met 1,5 meter afstand op kantoor? Welke oplossingen moet je inzetten? Kortom: hoe gaan we de 1,5 meter samenleving doorvoeren naar het 1,5 meter kantoor? Dat lees je in dit blog!

Lees meer
De juiste werkhouding

De juiste werkhouding

De hele dag zit je op je bureaustoel achter je bureau, maar de juiste werkhouding is ver te zoeken. Na een paar uur op je bureaustoel te hebben gezeten krijg je een zere rug. Heb je wel de juiste zithouding? Wil jij weten wat de juiste werkhouding is? Dat vertellen wij je in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies