DIY kantoorinrichting of de kantoorruimte in laten richten?

  • Door Marlin Bos
  • donderdag 16 mei 2019
  • 10

Jouw kantoorinrichting leidt vast wel eens tot keuzestress en dilemma’s. Kies je rood of blauw? Nieuw of oud? Een huiselijke sfeer of cleane kantoorunit? Alsof dit nog niet genoeg is, hebben wij nog een dilemma voor je. Wil jij een DIY kantoorinrichting of laat je jouw kantoorpand liever door anderen inrichten? In dit blog helpen we je een eind op weg, maar de keuze tussen rood en blauw moet je helaas zelf nog maken…


03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

10 voor- en nadelen van een DIY kantoorinrichting

Het zelf inrichten van jouw kantoorpand klinkt als een topidee. Je bepaalt zelf welke stijl jouw kantoorinrichting krijgt, welke kleuren je het liefst gebruikt en hoe de kantoorkamers er precies uit komen te zien. Jij hebt immers het meeste inzicht in de functionaliteit van de kantoorruimte, toch?

Voordeel 1: een DIY kantoorinrichting heeft jouw identiteit

Met een kantoorpand dat helemaal volgens jouw ideeën is ingericht, komt de identiteit van jouw bedrijf goed naar voren. Bezoekers en klanten zullen direct weten uit welk hout jouw bedrijf gesneden is. Bovendien kun je tot in detail jouw eigen favoriete items verwerken in jouw kantoorinrichting.

Kantoorruimte aan de Weena 737 Met een DIY kantoorinrichting kies jij je eigen favoriete items.

Voordeel 2: een DIY kantoorinrichting past altijd in het kantoorpand

Met een DIY kantoorinrichting hoef jij je niet druk te maken om de kantoorruimtes die je gaat stijlen. Je hebt hier namelijk van tevoren al een plan voor uitgewerkt, dus alles past perfect. Als het toch niet helemaal volgens plan gaat, kun jij er snel een nieuwe draai aan geven. Originaliteit gegarandeerd in jouw kantoorinrichting.

Voordeel 3: een DIY kantoorinrichting heeft altijd jouw lievelingskleur

Rood of blauw? Geen paniek, er zijn nog meer kleuren. Kiezen tussen rood of blauw is helemaal niet nodig als jij jouw eigen kantoorinrichting bepaalt. Ga bijvoorbeeld voor een natuurlijke basiskleur en voeg hier een warme accentkleur aan toe. Zo creëer je een huiselijke sfeer in jouw kantoorruimte. Bij een minimalistische kantoorinrichting kun je trouwens rood én blauw gebruiken. Zo’n kantoorinrichting staat namelijk bekend om het gebruik van simpele vormen en primaire kleuren. Dat maakt kiezen overbodig!

Voordeel 4: kies jouw eigen afleiding in een DIY kantoorinrichting

Als je zelf verantwoordelijk bent voor jouw kantoorinrichting, kun je moeiteloos rekening houden met de favoriete bezigheden in de pauze van jouw medewerkers. Dit bepaal je namelijk al op het moment dat je een kantoorinrichting gaat ontwerpen. Zo is er altijd ruimte voor de voetbaltafel, een terras om te loungen of een bar voor de vrijdagmiddag. Wil jij graag een kantoordier? Ook de benodigdheden hiervoor kun je al inpassen in het ontwerp van jouw kantoorinrichting.

Met een DIY kantoorinrichting is originaliteit gegarandeerd in jouw kantoorinrichting.

Voordeel 5: bespaar kosten met een DIY kantoorinrichting

Je bespaart kosten door alles in jouw kantoorpand zelf te doen. Bovendien is er online eindeloos inspiratie te vinden op het gebied van kantoorinrichtingen. Je hoeft hierdoor nooit zonder frisse ideeën naar kantoor te komen. Zolang je geen twee linkerhanden hebt, is een DIY kantoorinrichting goed te doen.

Algemene ruimte in het kantoorpand Het inrichten van een kantoorruimte begint bij oriëntatie.

Nadeel 1: een DIY kantoorinrichting kost tijd

Een DIY kantoorinrichting is weliswaar inspirerend, maar het kost tijd. Veel tijd welteverstaan. Je hebt niet zomaar een inspirerende kantoorinrichting in elkaar geflanst. Ten eerste moet je beginnen met het ontwikkelen van een goed plan. Zonder goed plan ben je immers nergens. Niet in het bedrijfsleven en niet in jouw kantoorinrichting. Ten tweede moet je maar net de tijd hebben om jouw plan uit te voeren. Wij kunnen het ons indenken als je daar niet zoveel tijd voor hebt…

Nadeel 2: teveel mensen met twee linkerhanden in jouw kantoorruimte

Twee linkerhanden zijn voor iedere klusser vreselijk. Reken maar dat er geklust gaat worden in jouw DIY kantoorinrichting, dus jij hebt baat bij mensen met twee rechterhanden. Die zijn echter niet overal in overvloed beschikbaar. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat jij toevallig eigenaar van een aannemersbedrijf bent. In dat geval heb jij een overvloed aan rechterhanden in dienst en kun je een prachtige DIY kantoorinrichting realiseren. Heb je geen aannemersbedrijf? Dan is jouw kantoorruimte wellicht gevuld met linkerhanden en is het uitbesteden van jouw kantoorinrichting een beter idee.

Kies er niet voor om langer dan nodig in de rommel te zitten die bij een verbouwing komt kijken.

Nadeel 3: waar moet je beginnen in jouw kantoorpand?

Als je nog niet veel ervaring hebt met het inrichten van jouw kantoorruimte, weet je vaak niet waar je moet beginnen. Die nieuwe kantoorinrichting ziet eruit als een vreselijk grote klus vol met haken en ogen. Niet iets waar je graag aan begint. Je wilt natuurlijk jouw kantoorunit wél helemaal volgens de laatste trends ingericht hebben. Om dit te bereiken, kun je jouw kantoorinrichting laten verzorgen. Zo ben je verzekerd van de laatste trends en zit je niet langer dan nodig in de rommel die bij de verbouwing komt kijken. Die ervaren mensen op het gebied van kantoorinrichtingen zijn toch wel erg prettig in jouw kantoorpand.

Kantoorruimte huren bij SKEPP Vermijd keuzestress door de kantoorinrichting uit te besteden.

Nadeel 4: keuzestress in jouw kantoorruimte

Een nieuwe kantoorinrichting kan leiden tot behoorlijk wat keuzestress. Zeker bij een DIY kantoorinrichting zijn de mogelijkheden eindeloos en dat kan op den duur gaan vervelen. In het begin is alles nog hartstikke leuk en weet je van gekkigheid niet wat je moet aanschaffen, maar er komt een punt dat je gewoon graag jouw kantoorruimte klaar wilt hebben. Met het laten inrichten van jouw kantoorpand heb je hier geen last van. Je hebt nog genoeg keuze om jouw kantoorruimte een eigen draai te geven, maar in paniek alle opties heroverwegen gaat jou niet gebeuren.

Nadeel 5: een chaotische kantoorinrichting

Zelf alle keuzes maken is leuk, maar je loopt wel het risico volledig te plank mis te slaan. Zo kun je bijvoorbeeld nét de verkeerde kleuren matchen of dingen combineren die niet zo lekker samen gaan. Hier creëer je al snel een chaotische kantoorinrichting mee die voor werknemers, klanten en bezoekers niet prettig is. Niemand zit immers te wachten op een chaotische kantoorinrichting…

Kantoorruimte huren bij SKEPP Een kleurrijke ingerichte loungeruimte, maar belangrijker de inrichting zorgt niet voor chaos!

Het beste van twee werelden in jouw kantoorinrichting

Jij wilt natuurlijk het beste van twee werelden in jouw kantoorinrichting. De vrijheid van een DIY kantoorinrichting, maar je wilt ook jouw kantoor laten inrichten. Gelukkig is die combinatie helemaal geen probleem. Met Officeplanner heb je geen last van keuzestress, blijft er genoeg ruimte over voor jouw identiteit of lievelingskleur en bespaar je kosten. Zo hoef jij je niet druk te maken om een inspirerende kantoorinrichting, want die heb je sowieso!

08 kantoorinrichting uitbesteden

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!