Duchatteau: ''Het is voor ons belangrijk dat de kantoorinrichting aansluit op onze visie''

  • Door Linda
  • donderdag 23 juli 2020

Lies, eigenaresse van het re-integratiebedrijf Duchatteau, heeft het kantoor laten inrichten door SKEPP. Het karakteristieke kantoorpand in Almelo is in een nieuw jasje gestoken. Daarbij is er rekening gehouden met de functies van het kantoor, maar ook met de uitstraling van haar bedrijf. Hoe het proces voor de nieuwe kantoorinrichting eruit zag? Dat lees je hier!


Practice what you preach

Met de wensen van het team is rekening gehouden tijdens het inrichten van het kantoor. Het kantoor moet rust uitstralen in combinatie met een persoonlijk tintje. Niet alleen is de uitstraling van het kantoor een belangrijk element, maar ook is het belangrijk om de functies van het kantoor niet uit het oog te verliezen.

'Het is voor mij belangrijk dat het kantoor uitstraalt wie we zijn, maar ook welke visie wij als bedrijf uitdragen.' 

Op kantoor ontvangen de coaches bezoek, maar daarnaast fungeert het kantoor ook voor administratieve werkzaamheden, interne trainingen en vergaderingen. Daarin is het voor alle werknemers ook van belang om te werken met ergonomische kantoormeubelen, zodat we ook staand kunnen werken. We streven als bedrijf naar het goed zorgen voor jezelf, dus vinden we dat we dit ook moeten overbrengen in de kantoorinrichting. Oftewel, practise what you preach. 

never a dull momentNever a dull moment op kantoor!

De kantoorinrichting ademt Duchatteau

Voordat het coronavirus de wereld in zijn greep had, werkte Lies samen met 4 collega’s in de ingerichte kantoorruimte. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen was verandering noodzakelijk. Niet alleen zou de bezetting in het kantoor aangepast worden, maar dit was direct een moment om het kantoor in een nieuw jasje te steken. Na het eerste contact met SKEPP heeft onze interior designer Anneloes de wensen besproken met Lies en is ze aan de slag gegaan met het eerste ontwerp.

DuchatteuaEr is gebruik gemaakt van planten, zwarte accenten en houten elementen, dat zorgt voor rust.

 

Tussentijds heeft Anneloes een kijkje genomen op kantoor om de sfeer te proeven en de ruimte te bekijken, waarop ze vervolgens het ontwerp heeft aangepast en heeft besproken met Lies. Vervolgens zijn de kantoormeubelen gemonteerd, geplaatst en afgestyld. De kantoorruimte straalt nu rust uit, is geluiddempend en voorzien van een fijne en huiselijke sfeer. Oftewel, deze nieuwe kantoorinrichting ademt Duchatteau.

'Ik heb ervoor gekozen om de kantoormeubelen te huurkopen. Zo hoef ik vooraf geen investeringen te doen, maar kan ik wel genieten van de kantoorinrichting zonder in te leveren op kwaliteit.'

Samenhang in het geheel

In het concept zijn de wensen meegenomen van het personeel en de uitstraling van het bedrijf. Er is gewerkt met aardse tinten, planten en zwarte strakke accenten. Deze keuzes vormen samen één geheel en past goed bij Duchatteau als visitekaartje. De kantoorinrichting moet een ontspannen indruk geven, waar zowel de coaches als cliënten kunnen aarden. Een kantoorruimte moet daarom ook huiselijk en laagdrempelig aanvoelen.

'Het kantoor moet aanvoelen als een warme deken. Niet alleen voor ons eigen personeel, maar ook richting het bezoek die wij ontvangen. Oftewel de kantoorinrichting moet aansluiten op de visie van Duchatteau.'

duchatteau werkplekkenAfzonderen kan middels de akoestische schermen.

De akoestiek zorgt voor nog meer rust

Niets is storender dan slechte akoestiek op kantoor. Interior designer Anneloes heeft dit meegenomen in haar ontwerp middels het plaatsen van akoestische schermen tussen de bureaus en een Phonebooth. De akoestische schermen absorberen het geluid, maar creëren ook direct rust in de kantoorinrichting. De Phonebooth draagt ook bij aan de akoestiek, waardoor het plegen van een telefoontje nu kan zonder een ander te storen. Daarnaast is de Phonebooth een echte eyecatcher in de ruimte. Deze akoestische meubelen zorgen letterlijk én figuurlijk voor rust in de ruimte.

'De akoestische elementen zijn nog fijner dan ik had verwacht. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het echt zoveel zou bijdragen aan het dempen van het omgevingsgeluid. Nu ervaar ik (en mijn collega’s) dat het juist rust brengt!'

DuchatteauDe akoestische wanden dempen het omgevingsgeluid.

De 4C’s komen terug in de kantoorinrichting

Bij het ontwerp heeft Anneloes gewerkt volgens de 4 C’s voor een optimale kantoorinrichting. Ze heeft gekeken naar de functies van de kantoorruimte en wensen om dit vervolgens te verwerken in het ontwerp. De 4 C’s zijn als volgt: Connect, Conference, Concentrate en Cowork.

Connect staat voor de plek waar je samenkomt om te overleggen. Hiervoor is een zitje geplaatst bij het raam waardoor je op een laagdrempelige manier met elkaar kan overleggen of waar je de dag kan beginnen onder het genot van een lekker kopje koffie. De C van Concentrate vind je terug in de Phonebooth. Dit is de plek waar je je kan focussen zonder gestoord te worden. 

De C van Cowork is vertaald naar de zit-sta bureaus in de ruimte, waarbij het mogelijk is om te overleggen maar ook om zelf aan de slag te kunnen. Tot slot is er rekening gehouden met de C van Conference. Moet er een korte presentatie worden gegeven? Dan is de wand met de TV een handige ontmoetingsplek. Sluit de laptop aan op de TV en de presentatie kan van start. Daarnaast is er ook een whiteboard geplaatst die kan dienen als presentatiemiddel of als scheidingswand.

duchatteauu2De phonebooth is functioneel én decoratief.

De favoriete plek van Lies

De favoriete plek van Lies in de nieuwe kantoorinrichting? De Phonebooth! Het is niet alleen een fijne plek voor het plegen van telefoontjes, maar ook om in alle rust de administratie bij te werken. Daarnaast is haar eigen werkplek een absolute favoriet. De mogelijkheden van het zittend of staand werken, maar ook het akoestische scherm zorgt ervoor dat ze ongestoord aan de slag kan. 

'De akoestische schermen zorgen voor een optimale geluiddemping en daarnaast zorgt het scherm ervoor dat ik geen afleiding heb binnen mijn gezichtsveld. Dat zorgt voor een goede focus.'

zithoek De fauteuils zorgen voor het huiselijke gevoel.

Wil jij ook de kantoorinrichting aanpakken?

Ben jij ook toe aan een nieuwe kantoorinrichting of wil jij werken volgens het 1,5 meter principe? Ga dan zelf aan de slag met de OP tekentool! Kies de kantoor afmeting, plaats het gewenste meubilair en vraag direct een offerte aan. Maak een keuze tussen huren, huurkopen of kopen van de kantoormeubelen. Kortom, jij hebt de touwtjes in handen en bent je eigen huisvestingsadviseur!


Richt zelf je kantoor in

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure