Know-how

Wat is het belang van de vrijmibo op kantoor?

Iedere werkweek wordt er op kantoor weer naar uitgekeken: de vrijmibo. Tegenwoordig wordt er bij ieder modern bedrijf wel een vrijdagmiddag-borrel, oftewel een vrijmibo gehouden. Maar wat is nou het belang hiervan?

Wat is het belang van de vrijmibo op kantoor?

Iedere werkweek wordt er op kantoor weer naar uitgekeken: de vrijmibo. Tegenwoordig wordt er bij ieder modern bedrijf wel een vrijdagmiddag-borrel, oftewel een vrijmibo gehouden. De afkorting die bij velen al een begrip is. Gezellig borrelen met je collega’s, even lekker ontspannen en stoom afblazen na weer een drukke werkweek. Waarom de vrijmibo eigenlijk zo belangrijk is voor jouw bedrijf? Je leest het in dit blog!

Work hard, play hard

Waar hard gewerkt wordt, moet ook ruimte zijn voor ontspanning. Op kantoor gaat dit vaak gepaard onder het genot van een hapje en een drankje. De vrijmibo is meestal niet verplicht, maar wel super gezellig! De oorspronkelijke bedoeling van de vrijmibo is om jouw collega’s beter te leren kennen. Om te vieren dat het weekend is. Of om te vieren dat je te horen hebt gekregen dat de targets van afgelopen maand behaald zijn. Ben jij te porren voor een vrijmibo? Wij wel!

"Waar hard gewerkt wordt, moet ook ruimte zijn voor ontspanning!"

Het zit namelijk zo, als je borrelt op je werk, zal dit de band met jouw werknemers en dat van de collega’s onderling verbeteren. Dit hoeft natuurlijk niet altijd met alcohol maar, na uren zwoegen en een lange werkweek smaakt een biertje of een wijntje natuurlijk erg goed. Iemand gooit er een lekker muziekje op en het feestje is compleet. Deze momenten van ontspanning zijn net zo belangrijk als de 8 uur per dag dat er gewerkt wordt.

Sociale hart SKEPP2Het sociale hart is de ideale plek voor de vrijmibo!

Een bron van geluk?

Voor veel werknemers is hun baan niet de belangrijkste bron van geluk. Maar toch wel erg belangrijk. Ze spenderen 40 uur of misschien wel meer op hun werk. Dit is een groot deel van hun tijd. Omdat er zoveel tijd op het werk wordt gespendeerd, is het belangrijk dat jouw werknemers gelukkig zijn en het naar hun zin hebben. Dit begint bij een positieve werksfeer en een prettige werkcultuur. Als je werknemers het onderling niet goed met elkaar kunnen vinden, zullen ze niet met plezier naar hun werk gaan. 

Het is daarom belangrijk om wekelijkse momenten te hebben waar iedereen samen zonder druk kan communiceren. Een ongedwongen sfeer dus. De vrijmibo is hiervoor de perfecte uitkomst. Lekker bijkletsen over je persoonlijke leven, zo worden er banden geschept. Een echte bron van geluk voor jouw werknemers!

Relaties op de vrijmibo?

Je kunt er met jouw organisatie ook voor kiezen om relaties uit te nodigen op de vrijmibo. Door zo af en toe een aantal goede ‘zakelijke’ relaties uit te nodigen voor de vrijmibo krijgen ze een leuke persoonlijke binding met jouw bedrijf. Jouw werknemers, van de afdeling finance tot aan development, kunnen op deze manier kennis maken met klanten die voor jouw onderneming belangrijk zijn. Zo krijgen zowel jouw werknemers als relaties affiniteit met elkaar. Dit maakt alles een stuk persoonlijker en gemoedelijker. 

sociale hart spelletjeSpelletjes zijn altijd een goed idee, in de pauze of tijdens de vrijmibo!

De perfecte vrijmibo inrichting

Tegenwoordig wordt er zelfs in de kantoorinrichting al rekening gehouden met de vrijmibo. De ideale ruimte voor een vrijmibo bestaat! Ontspanning, een spelletje en gezelligheid zijn allemaal belangrijke aspecten voor de vrijmibo. De ruimte waar dit allemaal mogelijk is mag niet ontbreken in jouw kantoorpand. En wat denk je van de juiste kantoorinrichting? Nieuwsgierig naar wat nou de perfecte ruimte en kantoorinrichting voor de vrijmibo is? Klik op de button en lees er alles over!   


Vergeet de ruimte voor de vrijmibo niet in jouw kantoorinrichting!

Skip de dip 

Wat is nou de beste tijd voor een vrijmibo? Skip de dip en plan de vrijmibo op vrijdagmiddag om 4 uur. Het laatste uurtje op de vrijdagmiddag zijn jouw werknemers al met hun hoofd bij het weekend en zal er een stuk minder productief gewerkt worden. Zoals de titel luidt “skip de dip” en zorg dat iedereen klaar is met zijn verplichtingen. Stop iets eerder met werken en er zal een grotere opkomst zijn bij de vrijmibo. 

Tips voor de perfecte vrijmibo

Moeite met het organiseren van de perfecte vrijmibo? Geen paniek! Er zijn een aantal tips om een goede vrijmibo te organiseren en wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Maak gebruik van een thema;
  • Zorg voor genoeg drankjes, maar zeker ook hapjes;
  • De vrijmibo hoeft niet altijd op kantoor plaats te vinden, ga af en toe eens naar een andere locatie;
  • Doe leuke spelletjes.

Als jij deze tips hanteert voor jouw vrijmibo dan heb je gegarandeerd succes!

koffie machine SKEPPDe vrijmibo bevordert het onderlinge contact van jouw werknemers!

Welke kantoormeubelen kunnen er niet ontbreken?

De ruimte voor de vrijmibo is erg belangrijk. Maar welke ruimte is nou geschikt? Kies voor de vrijmibo een gezellige plek om samen te komen. Vaak is dit een gezamelijke ruimte, zoals de kantine. Creatieve aankleding van de ruimte zorgt voor een ongedwongen sfeer. Daarnaast vervullen kantoormeubelen een belangrijke rol. Welke kantoormeubelen zijn geschikt voor de vrijmibo en welke niet? Enkele geschikte kantoormeubelen voor een vrijmibo zijn: statafels, barkrukken en aanlandtafelsNaast dat deze meubelen geschikt zijn voor de  Wekelijkse borrel, zijn ze ook inzetbaar voor bijvoorbeeld vergaderingen. 

Op zoek naar de juiste kantoorruimte?

Zoek je naar geschikte kantoorruimte, die ook perfect is voor de vrijmibo? Of zoek je nog de juiste kantoormeubelen die je kan gebruiken bij de vrijmibo?  Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met één van onze vastgoedconsultants en zij kunnen jou alles vertellen over de vrijmibo, kantoorruimten en kantoorinrichting. 


Neem contact op!

 

 

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Kantoormeubelen voor jouw kantoorinrichting

Kantoormeubelen voor jouw kantoorinrichting

Toe aan nieuwe kantoormeubelen voor jouw kantoorinrichting? In de SKEPP webshop bieden we alle soorten kantoormeubelen aan die je nodig hebt. Wat staat er op jouw wensenlijstje?

Lees meer
Kantoormeubilair: huren, huurkoop of kopen?

Kantoormeubilair: huren, huurkoop of kopen?

Moet jij bij de aanschaf van kantoormeubilair kiezen voor huren, huurkoop of kopen? In dit blog lees jij wat de beste keuze is voor jouw onderneming!

Lees meer
10 tips voor productief en prettig thuiswerken

10 tips voor productief en prettig thuiswerken

Het coronavirus heeft iedereen wereldwijd in de ban. Thuiswerken wordt geadviseerd om verdere verspreiding tegen te gaan. Hoe zorg je voor productief en efficient thuiswerken? Met deze 10 tips kan jij moeiteloos thuis aan de slag!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies