Know-how

Motivatie tips tegen de werkdip!

Iedereen heeft zo nu en dan last van een werkdip. In dit blog lees je een aantal motivatie tips tegen de werkdip. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Motivatie tips tegen de werkdip!

Iedereen heeft zo nu en dan last van een werkdip. Even geen motivatie en energie meer om verder te gaan. Dit is volkomen normaal, maar wat doen we er tegen? Het is belangrijk om jezelf te motiveren, zodat jij de hele dag productief aan het werk bent. Maar hoe doen we dit eigenlijk? In dit blog lees je een aantal motivatie tips tegen de werkdip. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

✅ Bewegen is gezond

Beweging is de key om een werkdip tegen te gaan. Als je blijft bewegen, blijven je hersenen actief. Dat is natuurlijk wat we nodig hebben. Op deze manier heb je geen tijd om vermoeid te raken of weg te dwalen van waar je mee bezig bent. Merk je dat je een dipje krijgt? Sta dan op en loop naar de keuken voor een lekkere kop thee of koffie.

Daarnaast kun je in de lunchpauze samen met je collega’s een fijne wandeling maken in de buitenlucht. Zo kun je elkaar ook nog stimuleren. Frisse lucht doet wonderen en zorgt voor nieuwe motivatie. Op deze manier blijf je bewegen en geef jij je lichaam en geest niet de kans om te blijven hangen in de werkdip. Je kunt nooit genoeg bewegen en het is ook nog eens hartstikke gezond voor je!

 “ Je kunt nooit genoeg bewegen!”

✅ Wissel zitten en staan af 

Een actieve werkhouding is een belangrijk element om de werkdip tegen te gaan. Zo geef jij je lichaam en geest niet de kans om last te krijgen van de dip. Een handige manier om een actieve werkhouding te houden is het zit-sta bureau. Het zit-sta bureau is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het bureau is in hoogte verstelbaar, waardoor het mogelijk is om staand te werken. Op deze manier kun je gedurende de dag meer bewegen. Je wisselt tussen zittend en staand werken. Staand werken zorgt voor meer actieve hersenen, waardoor je gemotiveerd blijft en niet in de werkdip raakt.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het zit- sta bureau. De bureaus zijn per stuk verkrijgbaar, maar ook in een goede combi deal. De combi deal sluit perfect aan op de thuiswerk periode van het moment. Het productief thuiswerken houd je gemotiveerd. Bekijk de combi deal:


Bekijk de combi deal met het zit-sta bureau

 

zit sta bureauEen modern, functioneel zit-sta bureau met een ergonomische bureaustoel

✅ Swing mee op de muziek

Muziek luisteren tijdens het werk. Heb jij dit al wel eens geprobeerd? Waar de één zich er beter door kan concentreren, zorgt het bij een ander voor afleiding. Het is al langere tijd bewezen dat muziek luisteren op kantoor of thuis een positief effect heeft op de productiviteit en motivatie. Als je tijdens het werk muziek luistert, heb je het werk eerder afgerond. Door muziek krijg je meer creativiteit en goede ideeën. Nog een voordeel? Muziek draagt ook nog eens bij aan een goede stemming. Zeg nou zelf, wie wordt er niet vrolijk van muziek? Weg met de werkdip en luister muziek!

“Wie wordt er niet vrolijk van muziek?”

thuiswerkplek 3Een mooie rustige thuiswerkplek.

✅ Maak gebruik van een realistische to-do list

Het opstellen van een to-do list werkt motiverend. Je blijft gemotiveerd, doordat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Niks geeft een beter gevoel dan iets afvinken op je lijstje. Je boekt progressie en dat is natuurlijk wat iedereen wil. Blijf gemotiveerd met een to-do list om de werkdip tegen te gaan. Noteer ‘s ochtends direct alle taken die je op die dag wilt volbrengen. Op deze manier werk je ergens naar toe. Heb je een taak afgerond? Vink hem dan af van je lijst!

“Het opstellen van een to-do list werkt motiverend!”

✅ Zorg voor een gezonde lunch

Om je lichaam en geest in balans te houden, is gezonde voeding cruciaal. Gezond eten geeft je lichaam meer energie. Door veel suikers te eten, wat bijvoorbeeld in chocola of koekjes zit, krijg je een snelle  energiepiek. Deze piek is fijn maar weliswaar van korte duur. Uit gezonde voeding haalt je lichaam juist energie voor een langere tijd. Dat is toch wat we willen? Zorg dus dat je gezond eet. Je voelt je vitaler, energieker en je bent minder vermoeid. Geen werkdip meer voor jou.

 

thuiswerkplek 5Een ergonomische werkplek met een prachtig uitzicht.

✅ Niet geheel onbelangrijk, een ergonomische werkplek

Last but nog least, een ergonomische werkplek. Dit is een cruciaal punt als het aankomt op de werkdip. Hoe beter jij voorzien bent van een goede, ergonomische werkplek, hoe productiever en gemotiveerder  jij zal zijn. Vaak neem je een verkeerde houding aan achter je bureau. Met een ergonomische kantoorinrichting en het op de juiste manier instellen hiervan is dit niet mogelijk. Zorg dat je bureaustoel en bureau precies goed ingesteld staan voor jou. Rug-,nek- en schouderklachten zijn dan verleden tijd. Maar het allerbelangrijkste? Met een fijne werkplek, zonder enige lichamelijke klachten, zul jij productiever zijn en de werkdip te lijf gaan.

Wil jij meer motivatie tips tegen de werkdip?

Na het lezen van dit blog weet jij welke factoren van invloed zijn op het tegen gaan van de werkdip. Aan jou - en ook jouw werkgever - is het nu de taak om dit op te pakken. Ben jij benieuwd of jouw werkruimte een ergonomische werkplek is? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op! Wij verzorgen graag een ergonomische werkplek voor jou, zodat jij de werkdip te lijf kunt gaan!

 
Neem contact op!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Ga voor een positieve werksfeer in de kantoorruimte

Ga voor een positieve werksfeer in de kantoorruimte

Als werkgever speel jij een belangrijke rol in het vormen van een positieve werksfeer. In dit blog lees je de 7 meest essentiële factoren voor een positieve werksfeer in de kantoorruimte!

Lees meer
Op- en afschalen kantoormeubelen zorgt voor flexibiliteit in jouw onderneming

Op- en afschalen kantoormeubelen zorgt voor flexibiliteit in jouw onderneming

Het Coronavirus houdt ons allemaal in de ban. Het RIVM adviseert waar mogelijk thuis te werken, maar dit is niet voor iedereen een optie. Veel kantoren blijven daarom toch open, welke maatregelen tref je dan als werkgever? Lees een aantal tips in dit blog!

Lees meer
De 6 voordelen van de Meetingbox

De 6 voordelen van de Meetingbox

De Meetingbox is niet weg te denken in open kantoorruimtes! Benieuwd naar de 6 voordelen van de Meetingbox? Je leest het in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies