Know-how

Hier moet je op letten bij het inrichten van een vergaderruimte

Zie jij ook op tegen lange vergaderingen? Een saaie en kille omgeving roept geen creativiteit op. Jouw vergaderruimte optimaal inrichten? Lees in dit blog waar jij op moet letten.

Hier moet je op letten bij het inrichten van een vergaderruimte

Zie jij ook op tegen lange vergaderingen? Meer mensen hebben hier last van. Lang zitten in dezelfde stoel en een kleurloze vergaderruimte. Een saaie en kille omgeving roept geen creativiteit op. Richt daarom jouw vergaderruimte zo sfeervol mogelijk in. Zorg ervoor dat er een fijne sfeer hangt in de vergaderruimte én dat er comfortabel meubilair staat. Zo voelt het team zich prettig en blijft iedereen creatief. Jouw vergaderruimte optimaal inrichten? Lees in dit blog waar jij op moet letten.

Meubilair binnen de vergaderruimte

Vergaderingen duren soms erg lang. Het is dan belangrijk dat er comfortabel zitmeubilair binnen de vergaderruimte staat. Welk zitmeubilair heb je nodig in de vergaderruimte? Er zijn 2 belangrijke factoren voor comfortabel vergadermeubilair. Voorkom dat het vergadermeubilair lichamelijke klachten veroorzaakt. Zorg daarom dat er genoeg elleboogruimte is. Zo kun je vrij en comfortabel deelnemen binnen de vergaderruimte. Met een comfortabele vergaderstoel hou je de vergadering beter vol! Ideaal, toch?

Voorkom lichamelijke klachten met comfortabel vergadermeubilair

Denk daarnaast aan de uitstraling van het meubilair in de vergaderruimte. Ga je voor een formele setting, een minimalistische Scandinavische look of liever een stoere industriële sfeer? Gebruik van kleuren is een belangrijk detail voor de sfeer in de vergaderruimte. Welke kleuren moet je kiezen voor een formele indeling? Erg makkelijk. Kies voor zwarte, grijze of bruine tinten. Niet helemaal jouw genre? Kies dan voor andere kleuren zoals blauw of oranje. Elke kleur zorgt direct voor een ander sfeertje. Waar gebruik jij de vergaderruimte voor? Als presentatieruimte? Of als een brainstormplek? Richt de vergaderruimte in naar jouw doelen.

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 17Welke inrichting spreekt jou het meeste aan?

Goede voorbereiding is het halve werk

Heb je een vergadering op de planning? Dan is de voorbereiding erg belangrijk. Waarom? Zo kom jij professioneler over en kom je niet voor verrassingen te staan. Werken alle onderdelen binnen de vergaderruimte? Denk aan de projector, de verbinding tussen de pc en de projector en de afstandsbediening. Maar kijk ook naar andere belangrijke voorzieningen. Zorg voor voldoende water, pennen en schrijfpapier. Alles afgevinkt? Dan kan de vergadering bijna van start. Denk na over de opstelling van de vergaderruimte. Hoe richt jij de vergaderruimte in?

Opstellingen binnen een vergaderruimte

De opstelling van vergaderruimtes kan op veel manieren. Kijk van te voren welke inrichting het beste is. Waarom is de inrichting van de vergaderruimte zo belangrijk? Een optimale inrichting zorgt voor meer productiviteit en betrokkenheid. Maar hoe begin je? Easy! Er zijn verschillende vergaderopstellingen. Sommige opstellingen zijn beter voor een kleinere groep. Andere indelingen zijn geschikter voor een grotere groep. Hieronder de meest voorkomende opstellingen voor een vergaderruimte:

✅ U-vorm vergaderopstelling

✅ Blokopstellingen

✅ Carré opstelling

✅ Theater vergaderopstelling

✅ Ronde opstelling

✅ Staande vergadering

✅ Duurzame opstellingen

IP2Entertainment officeplanner 19Voor welke vergaderopstelling kies jij?

Formele vs informele vergaderruimte

Creëer verschillende vergaderopstellingen voor formele en informele vergaderingen. Heb je een formele vergadering? Zorg ervoor dat de vergaderruimte afgesloten is. Waarom? Mensen delen sneller gevoelige informatie of belangrijke gegevens binnen een afgesloten ruimte. Formele vergaderingen kunnen vaak lang duren. Zet ergonomisch verantwoorde stoelen in de vergaderruimte. Zo houd je de vergadering beter vol.

Creatieve brainstormsessie? Zorg ervoor dat een informele vergadering in een open vergaderruimte plaatsvindt. Er worden minder gevoelige zaken besproken. Hierdoor is een hartelijke vergaderruimte de ideale plek voor informele vergaderingen. In een open vergaderruimte hangt er een open en gezellige sfeer. En zal het team creatiever zijn. Voor een informele vergadering is een staande vergadering ook een hele goede optie. Maar een inspirerende ruimte met zitzakken of een speelse zithoek is ook effectief. Met een creatieve vergaderruimte blijf je betrokken. En het stimuleert de creativiteit binnen een overleg.

Een open ruimte zorgt voor meer creativiteit

IMG 6833Richt je vergaderruimte in met SKEPP vergadermeubilair!

Geen verplichting meer

Vroeger moesten vergaderruimtes vooral functioneel zijn. Maar aan de uitstraling van de vergaderruimte werd geen aandacht besteed. Wat er toen binnen een vergaderruimte hoorde te staan? Een rechthoekige tafel en stoelen. Verder mocht er niets in de ruimte staan. Waarom? Zo werd afleiding voorkomen. Nu wordt er meer aandacht besteedt aan vergaderruimtes. Hoe heb jij jouw vergaderruimte momenteel ingericht?

Vaak zijn vergaderingen een verplicht nummertje. Vind jij dat ook? Formele vergaderingen hoeven helemaal geen verplichting te zijn. Vaak zijn de vergaderruimtes saai en statisch ingericht. Net als vroeger. Hierdoor motiveert de ruimte de deelnemers niet, waardoor het team sneller zal afhaken.

Creëer een gezellige en fijne sfeer binnen een formele vergaderruimte.

Hoe zorg je dat een vergaderruimte de juiste sfeer uitstraalt? Heel makkelijk! Denk bijvoorbeeld aan de stijl van het meubilair. Kies voor opvallende eyecatchers of match de kleuren van het meubilair bij jouw bedrijfsuitstraling. Welke kleuren passen bij jouw bedrijfsuitstraling?

Vergaderruimte meubilair is vaak rechttoe rechtaan. Voor een vergaderruimte heb je een tafel, stoelen en een schrijfbord. Hierdoor krijg je vaak standaard vergaderruimtes. Wij vinden dat dit anders kan! Jij ook? Binnen onze webshop heb je genoeg keuze uit vergadertafels en vergaderstoelen. Maar niet alleen meubilair zorgt voor een prettige sfeer. Zet de puntjes op de i door middel van vloerkleden en accessoires. Benieuwd naar de mogelijkheden van afstyling? Bekijk dan nu onze afstijlpakketten.


Shop onze afstijlpakketten!

Daglicht in een vergaderruimte

Waarom is daglicht zo belangrijk in een vergaderruimte? Je blijft geconcentreerd met daglicht binnen een vergaderruimte. Daglicht geeft een fijne en frisse uitstraling aan de ruimte. Zorg ervoor dat er veel ramen zijn in de vergaderruimte. Weinig ramen binnen jouw ruimte? Geen paniek. Maak de muren binnen de ruimte lichtblauw! Waarom deze kleur? Met blauwe muren lijkt het alsof er meer daglicht in de ruimte is.

IMG 7304Heb jij veel daglicht binnen je vergaderruimte?

Niets is zo vervelend als een galm

Grote galmende ruimtes. Nooit fijn om in te zitten toch? Laat staan om er te vergaderen. Zorg voor een goede akoestiek in jouw vergaderruimte. Hoe creëer je fijne akoestiek? Simpel! Denk aan gordijnen of raamdecoraties. Werk met akoestische meubelen, leg vloerkleden in de ruimte of verbeter de akoestiek met accessoires. Hoe zorg jij voor een goede akoestiek in de vergaderruimte?

Zelf aan de slag!

Hoe pak je het inrichten van jouw vergaderruimte nu aan? Met deze tips richt jij de vergaderruimte optimaal in! Kijk voor vergadermeubilair en accessoires op onze webshop. Heb je toch meer hulp nodig? Geen probleem. SKEPP staat klaar voor jou! Neem contact op met onze kantoorexperts. Zij zullen jou advies geven voor de inrichting.


Neem nu contact op!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Wat is het belang van werkzones in jouw kantoor?

Wat is het belang van werkzones in jouw kantoor?

Het belang van verschillende werkzones in het kantoor wordt nog vaak onderschat. De kantoorinrichting van een kantoor is zeer belangrijk. Bij SKEPP delen we het kantoor op in 4 activiteit zones namelijk, Connect, Conference, Concentrate en CoWork. Een geslaagde kantoorinrichting zorgt voor meer productiviteit, meer interactie en een betere sfeer. In dit blog lees je alles over verschillende werkzones en waarom jouw kantoor dit ook nodig heeft.

Lees meer
Welke kantoorstijl past bij jouw onderneming?

Welke kantoorstijl past bij jouw onderneming?

Welke kantoorstijl past het beste bij jou? Er zijn tegenwoordig veel verschillende kantoorstijlen, maar wat zijn de voordelen van elke kantoorstijl? In dit blog ga je dit lezen! Ook hebben wij een boodschappenlijstje gemaakt voor elke kantoorstijl, handig toch?

Lees meer
Waarom is een flexibele kantoorinrichting belangrijk?

Waarom is een flexibele kantoorinrichting belangrijk?

Een flexibele kantoorinrichting zorgt voor flexibel en productief werken. Wil jij een flexibele kantoorinrichting? Lees in deze blog hoe jij zorgt voor een flexibele kantoorinrichting.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies