Kantoorinrichting

Scandinavische kantoorinrichting

Wat zijn de kenmerken van een Scandinavische kantoorinrichting? Hoe realiseer je dit? Wanneer kies je voor deze stijl in jouw kantoorruimte? Wij beantwoorden al deze vragen.

Scandinavische kantoorinrichting

Een Scandinavische kantoorinrichting kenmerkt zich door een minimalistische en simplistische sfeer. Het kleurpallet bestaat vooral uit kalme en neutrale tinten, met vaak zoveel mogelijk wit, lichtblauw en grijstinten voor een typisch Scandinavisch design. Een strak lijnenspel vormt de basis en de nadruk komt te liggen op ruimte. De kantoorruimte is vaak clean en open, waardoor de nadruk op bepaalde elementen komt te liggen, zoals bijzonder kantoormeubilair of accessoires.

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Er zijn 2 verschillende stijlen van een Scandinavisch interieur voor kantoor

Het Scandinavische design uit het hoge noorden is onder te verdelen in maar liefst 2 verschillende stijlen. De eerste stijl is erg rustig door de vergrijsde kleurnuances. In deze stijl wordt er veel gebruik gemaakt van betonnen elementen en donker kantoormeubilair. Deze kantoorinrichting bevat weinig kleur en oogt erg clean. Er is een strak lijnenspel aanwezig en het gebruik van accessoires in de kantoorruimte is beperkt. Deze stijl is erg goed te combineren met elementen uit een industrieel kantoordesign.

De tweede stijl kenmerkt zich vooral door een lichte basis. Naast wit wordt er daarom vaak gewerkt met natuurlijke tinten en zachte kleuren zoals pasteltinten. Houten elementen zijn ook terug te vinden in deze Scandinavische kantoorinrichting. Dit door middel van houten tafels, houten stoelen, houten vloeren of houten balken aan het plafond. Geometrische en grafische prints worden ook af en toe gebruikt in dit interieur. 

Scandinavische kantoorinrichtingNatuurlijke tinten en materialen, gecombineerd met pastelkleuren en een strak lijnenspel.

Simplistisch, minimalistisch, functionaliteit en kwaliteit

Dit is waar een Scandinavische kantoorinrichting om draait. Het design is strak en simpel. De focus ligt op functionaliteit en hoge kwaliteit, wat terug te zien is in het gebruik van materialen. Dit design zorgt er voor dat jouw kantoorpand een moderne uitstraling krijgt zonder kil over te komen. Doordat er geen overkill is aan accessoires en kantoormeubilair zorgt deze stijl voor een efficiënte kantoorinrichting.

Scandinavisch interieurDit Scandinavisch interieur kenmerkt zich door grijze tinten.

Eenvoudig jouw kantoor stijlvol inrichten

Scandinavisch design is strak en simpel, maar waar vind je dit meubilair voor je kantoorinrichting? Neem eens een kijkje in de Officeplanner Webshop. Hier vind je een ruim assortiment aan Scandinavisch meubilair en nog handiger is dat je jouw kantoorruimte virtueel kunt inrichten met meubilair. En, wie weet ben jij binnenkort voorzien van een Scandinavische kantoorinrichting. 

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Efficiënte kantoorinrichting

Efficiënte kantoorinrichting

Waarom is de indeling van een kantoor belangrijk? En welke inrichting is het meest efficiënt voor jouw kantoor? Wij helpen je de belangrijkste vragen over een efficiënte kantoorinrichting te beantwoorden.

Lees meer
Kantoorinrichting van een brainstormruimte

Kantoorinrichting van een brainstormruimte

Een ruimte om creatief denken en samenwerken te stimuleren om zo tot interessante, nieuwe en originele ideeën te komen. Watch and learn met de volgende 5 tips!

Lees meer
Bijzondere ruimtes in de kantoorinrichting

Bijzondere ruimtes in de kantoorinrichting

Ruimtes waarvan je wel niet eens wist dat ze bestaan, maar na het lezen van deze blog een musthave voor jouw kantoorinrichting. Lees de onconventionele ruimtes in de kantoorinrichting in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies