Kantoorinrichting

Voorzie jouw vergaderruimte van een moderne kantoorinrichting voor meer efficiëntie en verhoogde productiviteit

De inrichting van de vergaderruimte schiet er wel eens bij in.. maar moet niet vergeten worden! Daarom krijg jij in dit blog 9 tips voor een efficiënte kantoorinrichting van deze ruimte.

Voorzie jouw vergaderruimte van een moderne kantoorinrichting voor meer efficiëntie en verhoogde productiviteit

Ieder kantoor heeft een of meerdere vergaderruimtes nodig, maar hoe pak je dat aan? De ruimte ligt niet altijd direct naast de andere kantoorkamers, heeft een andere functie en is niet altijd in gebruik. Drie redenen waarom een moderne en efficiënte kantoorinrichting van jouw vergaderruimte er wel eens bij in schiet! In dit blog krijg je 9 tips om de vergaderruimte van jouw kantoorpand efficiënt in te richten. Mis het niet en lees snel verder!

02 huren of financial leasen

9 keer tips voor een moderne en inspirerende kantoorinrichting voor de vergaderruimte

Schiedamse Vest 154 Rotterdam CentrumDe hoge tafel in deze moderne kantoorinrichting is een keer wat anders dan de standaard conferentietafel.

1. Hoe groot moet jouw vergaderruimte zijn?

Dit is de allereerste stap op weg naar een efficiënte vergaderruimte met moderne kantoorinrichting in jouw kantoorgebouw. Niemand heeft iets aan een ontzettend grote ruimte waar uiteindelijk vijf mensen gaan vergaderen. Andersom is het uiteraard nog onhandiger: een te kleine ruime vol mensen komt de vergadering niet ten goede. De grootte van de kantoorkamer waar vergaderd gaat worden, moet dus goed aansluiten op jouw bedrijf. Verschilt dit nog wel eens? Zorg dan voor meerdere kantoorruimtes waar jullie kunnen vergaderen, zodat er altijd een passende vergaderzaal is.

2. Probeer de sfeer en identiteit van jouw bedrijf terug te laten komen in de kantoorinrichting van jouw vergaderruimte

Dit is zo belangrijk, maar schiet er nog wel een bij in. Een vergaderzaal is nu eenmaal geen ruimte waar je de hele dag zit te werken. Dit wil echter niet zeggen dat je jouw sfeervolle kantoorinrichting niet door hoeft te trekken naar de vergaderruimte. Ook die verdient namelijk de nodige aandacht! Je zal er toch zo nu en dan zitten, en dan is het wel prettig dat het er net zo stijlvol is ingericht als de andere kantoorkamers.

kantoor laten inrichten kantoorruimte2Ook kantoorplanten kunnen de kantoorinrichting van de vergaderruimte een extra touch geven.

3. Wees origineel en creatief met de inrichting van de kantoorruimte waar je gaat vergaderen

Iedereen kent waarschijnlijk het klassieke beeld van een vergadering: een grote tafel met stoelen, de leidinggevende zit aan het hoofd van de tafel of staat te presenteren en de werknemers maken aantekeningen. Schud jezelf wakker en probeer iets nieuws! Wij schreven eerder al een blog over flexibele kantoorruimtes, deze kantoorinrichting kun je gewoon implementeren in de vergaderzaal! Als jouw werknemers dit gewend zijn, zullen ze zich direct thuis voelen tijdens de vergadering. Dit komt de efficiëntie ten goede!

4. Bedenk oplossingen voor jouw apparatuur

Tijdens een vergadering gebruik je veel apparatuur. Zorg dus allereerst voor voldoende stopcontacten, zodat jij en jouw collega’s nooit een laptop met een lege accu hebben. Ook een witte muur is wat ons betreft onmisbaar. Witte muren zijn altijd mooi en rustgevend, maar in een vergaderruimte heeft een witte muur ineens extra functionaliteit. De beamer heeft geen scherm meer nodig, maar kan op de muur geprojecteerd worden. Zo heb jij geen lelijk scherm in jouw kantoorinrichting hangen en heb jij een efficiënte ruimte in jouw kantoorpand.

Kantoorinrichting vergaderruimte Amstelveenseweg 500 Infinity Amsterdam2In dit moderne kantoorpand aan de Amstelveenseweg 500 in Amsterdam krijg je bij het huren van een kantoorruimte de beschikking tot diverse vergaderruimten die zijn voorzien van een lichte en moderne kantoorinrichting.

5. Wees creatief met opbergruimte in jouw kantoorinrichting

Deze tip geldt eigenlijk niet alleen voor jouw vergaderruimte, overal in jouw kantoorinrichting heb je baat bij creatieve opbergruimte. Bij het vergaderen heb je spullen nodig die je graag in de vergaderzaal opbergt. Past er een mooie industriële archiefkast in jouw kantoorruimte? Twijfel niet en plaats hem!

6. Zorg dat jij de vergaderzaal van jouw kantoorruimte inricht met een bijzondere conferentietafel

Heb jij geen zin om een standaard tafel in jouw kantoorunit te zetten? Geen probleem! Tegenwoordig zijn er ontzettend veel opties om een conferentietafel een modern kantoordesign te geven. De conferentietafel kun je dus zonder al te veel moeite laten matchen bij de rest van jouw kantoorinrichting. Hebben wij jou bijvoorbeeld geïnspireerd met een industriële archiefkast? Bij zo’n industriële kantoorinrichting past perfect een bijpassende conferentietafel.

Sfeervolle kantoorinrichtingZorg voor een juiste kantoorinrichting zodat jij efficiënt en productief kunt vergaderen!

7. Goede en/of ergonomische stoelen in de kantoorinrichting zijn het halve werk tijdens een pittige vergadering

Nu we een bijzondere tafel gekozen hebben die goed past bij jouw kantoorinrichting, kunnen we nadenken over andere kantoormeubelen, zoals de stoelen voor bij jouw conferentietafel. Stoelen moeten niet alleen matchen bij de rest van jouw inrichting, de ergonomie is ook erg belangrijk. Voor allerlei tips en tricks over een ergonomische kantoorinrichting kun je ook bij ons terecht, zoals je in de link zult zien.

Nu we het toch over de ergonomie hebben, is het een goed idee om direct de flexibiliteit van jouw vergaderruimte er even bij te halen. Wil je eigenlijk wel stoelen, of ga je volledig voor het flexibele kantoor? In dat geval heb je misschien niet eens stoelen nodig, of gebruik je minder stoelen dan je zou verwachten.

Kantoorinrichting vergaderruimte Weena 505 Rotterdam3Aan de Weena 505 in Rotterdam hebben zij de vergaderruimte voorzien van een stijlvolle kantoorinrichting met een hoge tafel en stoelen in plaats van de conventionele conferentietafel.

8. Frisse lucht is onmisbaar voor een efficiënte en productieve vergadering bij jou op kantoor

Een muffe kantoorruimte, wie kent het niet? Niets is vervelender dan vergaderen in een ruimte die niet meer schoon en fris ruikt. Het komt de concentratie, efficiëntie en gezondheid van jouw werknemers niet ten goede. Bij het inrichten van jouw kantoor is het dus geen overbodige luxe om voldoende mogelijkheden voor frisse lucht te creëren. Ramen en deuren zijn de meest eenvoudige oplossing, daar gaan wij niet mee verrassen.

Om jou toch nog te verrassen, hebben wij het wereldwijde web afgespeurd. Wist je bijvoorbeeld dat er apparaten voor frisse lucht bestaan? Wij zouden ze niet als enige optie gebruiken in de kantoorinrichting, maar als toevoeging op een raam of deur in jouw kantoorpand is het perfect!

9. Ben je klaar met het klassieke vergaderen? Ga voor vergaderen 2.0 en voorzie jouw kantoorpand van een kantoorinrichting die daar op inspeelt

Wij horen je denken: vergaderen 2.0? De nieuwe variant van vergaderen is nog wat onbekend, maar is absoluut het proberen waard! Het enige onmisbare aspect is jouw creativiteit. Om jou een beetje op weg te helpen, geven wij jou drie voorbeelden van vergaderen 2.0. Allereerst kun je bij mooi weer met zijn allen gaan wandelen of fietsen om een korte meeting te houden. Zo komen jullie nog eens in een andere omgeving dan het kantoorpand.

Een tweede voorbeeld is om een workshop rondom de vergadering te organiseren. Zo wek je een compleet andere energie op en heb jij een energieke vergadering binnen de muren van jouw kantoorunit. Als laatste zou je de planning van de vergadering om kunnen draaien. Begin bijvoorbeeld in kleine groepjes in verschillende kantoorruimtes te werken aan een item en werk dit later uit in de vergaderruimte.

Kantoorinrichting vergaderzaal Rotterdam Spuistraat2Een vergader- of presentatieruimte is een ondergeschoven kindje. Maar de kantoorinrichting van deze ruimte heeft ook zeker gevolgen voor de efficiëntie en productiviteit van een vergadering.

Ga nu zelf aan de slag en verhoog de productiviteit van jou en jouw werknemers!

Hebben we jou geïnspireerd om een efficiënte vergaderruimte te creëren? Wil jij graag een moderne vergaderzaal? Wacht dan niet langer en ga vandaag nog op zoek naar extra inspiratie voor jouw kantoor! Ben je nog op zoek naar een kantoorpand met een stijlvolle kantoorinrichting? Neem eens een kijkje op onze website en vind snel een kantoorruimte die voldoet aan jouw wensen! Of wil jij graag jouw ruimtes zo snel mogelijk verhuren? Daar kunnen wij jou bij helpen door de ruimtes te voorzien van een stijlvolle en flexibele kantoorinrichting met onze Officeplanner in de stijlen Urban Scandinavian en Urban Industrial.

09 urban scandinavian of industrial kies

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Kleurgebruik in de kantoorinrichting

Kleurgebruik in de kantoorinrichting

Kies de juiste kleuren voor jouw kantoorinrichting en maak jouw werknemers gelukkiger en productiever! Lees alles over kleurgebruik in de kantoorinrichting in dit blog!

Lees meer
Ga voor een open kantoorinrichting voor jouw kantoor

Ga voor een open kantoorinrichting voor jouw kantoor

Lijkt jou een open inrichting van de kantoorruimte wel wat, maar weet je niet of het bij je bedrijf past? In dit blog vind je de voor- en nadelen + tips.

Lees meer
De kantoorinrichting van 3 prachtige grachtenpanden in Amsterdam uitgelicht

De kantoorinrichting van 3 prachtige grachtenpanden in Amsterdam uitgelicht

Laat je inspireren! In dit blog lichten wij 3 bijzondere grachtenpanden uit die zijn voorzien van een stijlvolle kantoorinrichting.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies