Kantoorinrichting

Vijf tips voor een Scandic minimalism kantoorinrichting

Bij het inrichten van jouw kantoor kies je een kantoordesign, zoals een Scandinavische kantoorinrichting. Hoe realiseer je die? Wij geven jou 5 eenvoudige tips voor jouw kantoorruimte.

Vijf tips voor een Scandic minimalism kantoorinrichting

Ben jij toe aan een nieuwe kantoorinrichting? Lees dan snel verder, want in dit blog vind je vijf tips om jouw werkplek te voorzien van een strakke, minimalistische inrichting. Scandic minimalism is een nieuwe trend in het land van de kantoorgebouwen die over is komen waaien uit de Scandinavische landen. Laat je inspireren!

09 urban scandinavian of industrial kies

Richt met deze tips jouw kantoorruimte op een Scandinavische manier in:

#1: rauwe muren

Een Scandic minimalism kantoorinrichting draait om een strak lijnenspel met een natuurlijke twist. Die twist kan perfect bereikt worden door bepaald materiaalgebruik in bijvoorbeeld de muren of het plafond. Nu klinkt deze tip als een flinke opgave, want muren en plafonds zijn er simpelweg vaak al en zijn lastig aan te passen. Bij het huren van een kantoorpand bij SKEPP is het echter mogelijk om kantoorruimte te kiezen die voldoet aan jouw wensen, dus inclusief die stoere rauwe muren!

Werkplek kantoorruimte huren in Eindhoven CentrumRauwe muren en minimalistische elementen in de kantoorinrichting.

#2: hout in je kantoorinrichting

Een tweede onmisbare factor in een Scandinavische kantoorinrichting is hout. Haal de strakke, rauwe natuurelementen naar binnen en gebruik ze creatief. Hout is op heel veel verschillende manieren te gebruiken in een kantoor. Als pure basis gecombineerd met het strakke lijnenspel wat ik bij #3 bespreek, maar ook als eventuele eyecatcher valt hout zelden uit de toon. Bij de huur van een kantoorpand bij ons is het mogelijk om een kantoorruimte te huren met bijvoorbeeld gave houten balken. Zo breng je de natuur naar binnen op een strakke, minimalistische manier.

Kantoor huren Utrecht CentrumIn deze ruimte zie je dat een industrieel kantoordesign goed samengaan met Scandinavische elementen.

#3: strak lijnenspel

Strak lijnenspel is iets waar iedere kantoorruimte geschikt voor is. Meubels en wanddecoratie is goed te gebruiken om strakke lijnen in de kantoorinrichting te creëren. Bij Scandic minimalism wordt veel gebruik gemaakt van zwarte, witte en grijze lijnen. Een mooi voorbeeld van typisch Scandinavisch lijnenspel is dit kantoorpand in Amsterdam

Flexplekken Amsterdam ZuidStrakke glazen wanden zorgen voor een minimalistische stijl.

#4: eye-catcher 

Niet iedere kantoorkamer hoeft hetzelfde ingericht te zijn. Zorg voor een eye-catcher op iedere werkplek, zo blijft de ruimte levendig. Er zijn tal van opvallende accessoires te bedenken om een kantoorruimte levendig en uniek te maken. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende klok, kapstok of lamp.

Mijn favoriete eyecatcher is de pannenkoekplant, die zijn naam te danken heeft aan de platte, ronde bladeren. Wat mij betreft is dit een echte musthave in een kantoor waar een Scandinavische kantoorinrichting de boventoon voert. De plant is strak, minimalistisch en is een eyecatcher. Daarnaast zijn planten ook nog eens ontzettend goed voor de gezondheid. Dus: hoe meer planten, hoe meer vreugd!

Het inrichten van een kantoorgebouw met behulp van eyecatchers hoeft niet ingewikkeld te zijn. De basis van iedere kantoorunit kan zonder dat het vreemd overkomt hetzelfde zijn, dit straalt rust uit. Vervolgens bedenk je een aantal passende eyecatchers om het kantoor tot leven te wekken. Succes gegarandeerd!

Werkplekken apeldoorn roggestraat skepp 751Ook planten passen perfect in dit design!

#5: laat ruimte

Hoe leuk het ook is om over jouw nieuwe kantoorinrichting te brainstormen, er is een ding minimaal net zo belangrijk als de kantoorinrichting zelf: het gebrek aan inrichting. Dit is een punt om goed over na te denken. Bij Scandic minimalism is het belangrijk om ruimte te benadrukken, dus laat ruimte! Naast het feit dat dit rustgevend werkt, benadruk je op deze manier juist de nieuwe inrichting.

Kantoorruimte huren EindhovenBehoudt het gevoel van ruimte door alles zo simplistisch mogelijk te houden.

Richt nu zelf jouw kantoor in!

Na het lezen van deze 5 tips kun jij zelf aan de slag met het inrichten van jouw kantoorruimte. Is deze stijl toch niet helemaal jouw ding? Don't worry, want er zijn nog vele meer kantoordesigns om uit te kiezen.

Vind je het toch nog lastig om te kiezen en wil jij liever jouw kantoorpand laten inrichten? Ook dat kan! Bekijk dan onze Officeplanner eens. Met de stijlen URBAN en CITY zit er vast wat voor jou bij. Voor meer informatie over kantoorinrichtingen of het huren van kantoorruimte mag je altijd contact opnemen. Wij geven vrijblijvend en gratis advies over jouw kantoorinrichting!

08 kantoorinrichting uitbesteden

Lees ook: Vijf tips voor een industriële kantoorinrichting

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Flextafel bij Werkfabriek illustreert verleden als printfabriek en heden als bruisende coworking space

Flextafel bij Werkfabriek illustreert verleden als printfabriek en heden als bruisende coworking space

De Werkfabriek in Den Haag, een tof kantoorconcept met werkplekken voor sociale ondernemers. In deze editie van 'SKEPP design' aandacht voor dit kantoorpand.

Lees meer
Een duurzame kantoorinrichting is groener dan groen

Een duurzame kantoorinrichting is groener dan groen

Ben jij milieubewust en wil je een duurzame kantoorinrichting? Wij hebben speciaal voor jou een aantal do's en don'ts op een rij gezet waarmee jij jouw kantoorruimte duurzaam kunt maken.

Lees meer
Bijzondere kantoorinrichtingen in Amsterdam uitgelicht

Bijzondere kantoorinrichtingen in Amsterdam uitgelicht

Op zoek naar een stijlvolle kantoorruimte in Amsterdam? Er zijn kantoorpanden met inspirerende en bijzondere inrichtingen zodat jij goed voor de dag komt! Lees dit blog en laat je verrassen!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies