Kantoorinrichting

Must have kantoormeubelen voor in een flexibele kantoorinrichting

Het kantoor van de toekomst moet kunnen inspelen op wisselende bezetting en daardoor enorm flexibel zijn. In deze blog lees je over kantoormeubelen die niet mogen missen in een flexibele kantoorinrichting!

Must have kantoormeubelen voor in een flexibele kantoorinrichting

Het coronavirus en de lockdowns hebben veel impact gehad, ook op de kantoorwereld. Het zijn nog steeds onzekere tijden. Mogen we straks weer volledig terug naar kantoor of gaan we weer in lockdown? Eén ding is zeker; het thuiswerkbeleid houden we erin. Het kantoor moet kunnen inspelen op een wisselende bezetting. Houdt jouw kantoorinrichting dus zo flexibel mogelijk. Hoe ziet een flexibele kantoorinrichting er dan uit? In deze blog lees je over kantoormeubelen die niet mogen missen in jouw flexibele kantoorinrichting!

Een flexibele kantoorinrichting

Mensen wisselen steeds meer af tussen op kantoor en thuis werken. Hierin dient de thuiswerkplek voor concentratiewerk. En wat blijft er over van het kantoor? Een vaste werkplek op kantoor is in ieder geval verleden tijd. Op kantoor wordt plaats gemaakt voor sociale werkzaamheden. Interactie, inspiratie en flexibiliteit, daar draait het kantoor om. Hoe ziet een kantoorinrichting eruit dat hierop inspeelt? Wij hebben de oplossing; een New Work kantoorinrichting

Nieuwezijds voorburgwal 162 Amsterdam 18Het kantoor krijgt steeds vaker een huiskamergevoel

 

Hoe ziet een New Work kantoorinrichting er uit? In een New Work kantoorinrichting wordt het kantoor verdeeld in 4 zones. Elke zone heeft een andere functie waartussen jouw collega’s eenvoudig schakelen. Flexibel en efficiënt! Klets na het weekend bij met collega’s in de Connect zone. Houdt formeel overleg in de Conference zone. De Cowork zone is de gezamenlijke werkplek voor de dagelijkse werkzaamheden. Kom tot slot in de Concentrate zone voor rust en focus tijdens individueel werk. De 4 zones maken samen een omgeving waarin efficiënte samenwerking en interactie kan plaatsvinden.

De voordelen van een flexibele kantoorinrichting

Een flexibele kantoorinrichting vergroot de productiviteit van jouw team. De diverse soorten werkzaamheden zijn gescheiden in zones. De bellende collega’s bevinden zich in een andere zone dan de collega’s die moeten brainstormen. Werk zo de hele dag efficiënt. Ook zijn de zones speciaal ingericht op de behoeftes van de werkzaamheden. Goed voor de inspiratie en concentratie! Veranderen de behoeftes in jouw werkomgeving? Geen probleem! In een flexibele kantoorinrichting verplaats je het meubilair eenvoudig. Zo gaat jouw inrichting nog tijden mee, erg duurzaam!

Holland Startup officeplanner 7Verdeel jouw kantoorruimte in flexibele zones

Must have kantoormeubelen voor in een flexibele kantoorinrichting

Flexibiliteit wordt voor iedereen belangrijker. Zorg dat jouw kantoor hierop is voorbereid en stap over op een flexibele kantoorinrichting. Ga jij verhuizen of herinrichten? Dan verandert de kantoorinrichting met jou mee. Ga je uitbreiden? Ook daar is de kantoorinrichting op bestand. Geen grote verbouwing nodig, jij voert snel en eenvoudig veranderingen door. Welk kantoormeubilair past er het beste in een flexibele kantoorinrichting? 

Een ergonomische bureaustoel

De vaste werkplekken op kantoor maken plaats voor flexwerkplekken. Dit is efficiënter aangezien niet iedereen tegelijk op kantoor is en jouw collega’s ook thuis mogen werken. En laten we niet vergeten, hartstikke flexibel! Aan een flexplek schuift elke collega aan. Dit betekent ook dat de werkplek geschikt moet zijn voor elk lichaam. Hoe maak je dat mogelijk? Begin bij het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel. Deze bureaustoel heeft geen vaste hoogte en diepte, maar is volledig verstelbaar. Zo werkt iedereen comfortabel aan dezelfde werkplek. 

DSC09901 3Wissel af en toe af tussen staand en zittend werken

Een zit-sta bureau

Voor een gezonde zithouding is de hoogte van een bureaublad erg belangrijk. Net als bij een bureaustoel moet dit afgestemd zijn op de lengte van jouw collega’s. Aangezien er in een flexibele kantoorinrichting geen vaste werkplekken zijn, moet elke collega aan elke werkplek kunnen werken. Investeer daarom in zit-sta bureaus. Deze zijn handmatig of elektrisch verstelbaar in hoogte. Iedere collega stelt het bureau in naar zijn of haar lengte. Nog een voordeel: jouw collega’s kunnen ook staand werken. Een gezonde werkplek!

Roomdividers

In een flexibele kantoorinrichting creëer je verschillende zones. Gebruik roomdividers om deze zones van elkaar te scheiden. Het voordeel? Er is scheiding tussen de zones en je blijft flexibel. Ga jij herinrichten? Verplaats je de roomdivider eenvoudig naar een andere plek. Ook zorgt de roomdivider er voor dat je de openheid in jouw kantoor behoudt. Een muur zou de zones van elkaar afzonderen terwijl een roomdivider ze scheidt zonder contactverlies. Plaats een paar toffe accessoires in de roomdivider en je bent klaar! Een belangrijk meubelstuk voor in jouw flexibele kantoorinrichting.

EPD loungeruimte 2 1Een roomdivider scheidt zones in jouw kantoorruimte zonder dat jij hoeft te verbouwen

Akoestische panelen

De zones in jouw flexibele kantoorinrichting bevinden zich vaak allemaal in dezelfde kantoorruimte. Het is mogelijk dat het geluid van de Connect zone te horen is in de Cowork zone. Ook gaat geluid vaak galmen in een open ruimte en dat werkt niet prettig. Plaats daarom genoeg akoestische panelen. Laat ze verwerken in jouw bureau of plaats een staand akoestisch scherm. En wat dacht je van archiefkasten? Genoeg mogelijkheden voor een prettig akoestiek in jouw kantoorinrichting. 

Een Meetingbox

Heb jij toch behoefte aan een afgeschermde ruimte in jouw kantoor? Plaats een meetingbox en behoud je flexibiliteit. Een meetingbox is afgesloten unit voor in jouw kantoorruimte. Vergader, werk of telefoneer in de box. De geluidswerende materialen zorgen ervoor dat jij dit ongestoord doet. Bepaal de mate van privacy door te kiezen tussen dichte panelen, glazen panelen of een combinatie. Het grootste voordeel van een meetingbox? Je verplaatst hem eenvoudig! Ga jij herinrichten of verhuizen? De meetingbox verplaats met jou mee. Flexibeler kan niet!

Officeplanner kit Brouwerijstraat 1 49Een meetingbox is de perfecte ruimte voor een vergadering, een telefoontje of concentratiewerk

Ga aan de slag met jouw flexibele kantoorinrichting!

Deze kantoormeubelen zijn echte must haves voor in een flexibele kantoorinrichting. Ze spelen in op de wisselende bezetting van jouw kantoor. Ga jij herinrichten of verhuizen? Dan veranderen deze kantoormeubelen gewoon met je mee! Flexibiliteit op zijn best! Ben jij geïnspireerd en wil jij beginnen met het inrichten met jouw flexibele kantoor? Gebruik dan officeplanner en maak een virtuele inrichting! Weet je niet waar je moet beginnen? Onze kantoorexperts helpen je! Zij laten graag zien hoe de must have kantoormeubelen tot zijn recht komen in jouw flexibele kantoorinrichting.


Neem contact op met onze kantoorexperts

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Wat is het verschil tussen onze meetingboxen?

Wat is het verschil tussen onze meetingboxen?

Wil je een vergaderruimte op kantoor? Kies voor onze meetingboxen! De vergaderboxen zijn flexibel en duurzaam. Hoeveel verschillende meetingboxen er zijn? Dat lees je in deze blog!

Lees meer
Zo maak je jouw kantoor een stuk duurzamer

Zo maak je jouw kantoor een stuk duurzamer

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons leven. Draag daarom ook jouw steentje bij op kantoor! Duurzaamheid op kantoor helpt niet alleen bij het verbeteren van het milieu. Het scheelt je op lange termijn ook veel kosten! Ben je benieuwd hoe je jouw kantoor een stuk duurzamer maakt? Lees dan snel verder!

Lees meer
Top 8 zitmeubilair voor op kantoor

Top 8 zitmeubilair voor op kantoor

Zitmeubilair; een essentieel element binnen jouw kantoor. Denk bijvoorbeeld aan zitmeubilair voor in de kantine, vergaderruimtes of zithoek. Maar welk zitmeubilair is geschikt voor jouw kantoor? In deze blog vind je de top 8 zitmeubilair voor op kantoor! Lees je mee?

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies