Kantoorinrichting

Lekker licht! Kies de juiste kantoorverlichting en verhoog de productiviteit

Hoe staat het er voor met jouw kantoorverlichting? Weet jij waarom de verlichting zo belangrijk is in jouw kantoorinrichting? Lees het hier en doe er je voordeel mee.

Lekker licht! Kies de juiste kantoorverlichting en verhoog de productiviteit

Hoe kan het toch dat je in tegenstelling tot donkere dagen, meer zin hebt om aan de dag te beginnen wanneer je 's ochtends de zonnestralen door het gordijn ziet gluren? Dat alles ons zo veel makkelijker af lijkt te gaan wanneer de zon schijnt? Het antwoord op deze vraag is een inkoppertje. Het lijkt namelijk niet alleen zo, het is ook zo! Zorg er daarom voor dat jij een goede verlichting meeneemt in de kantoorinrichting. Een juiste kantoorverlichting heeft namelijk vele voordelen!

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Waarom een goede verlichting in de kantoorinrichting zo belangrijk is

Meer licht in de kantoorruimte = meer productiviteit

Wanneer we regelmatig blootgesteld worden aan licht, kunnen we ons beter concentreren, zijn we alerter en is ons kortetermijngeheugen beter. What's not to like? Het verschil is zelfs zo groot, dat mensen die werken in een goed, door daglicht verlicht kantoorgebouw, 6 tot 12% sneller werken dan hun collega's zonder goed verlichte kantoorruimte. Meer licht in de kantoorinrichting staat dus eigenlijk gewoon gelijk aan meer productiviteit. En meer productiviteit is wat je wilt bereiken als werkgever of werknemer. Kom maar door met die zonovergoten werkplek pal naast het raam!

In de vorige video zie het het kantoor aan de Warmoesstraat 149-151 in Amsterdam Centrum. Het pand is voorzien van een lichte en stijlvolle kantoorinrichting die goed verlicht is. De vele ramen en mooie hoge ramen in dit pand samen met de goed gekozen kantoorverlichting zorgen voor een frisse uitstraling waar jij productief en effectief kunt werken.

Een beter slaapritme door een juiste verlichting in de kantoorinrichting

Helaas wonen we wel in Nederland, waar de zon niet altijd schijnt en er lang niet altijd plek is om aan het raam te gaan zitten. Gelukkig blijven de effecten van een goede verlichting in de kantoorinrichting ook behouden als je niet direct naast het raam zit. Uit onderzoek van de University van Illinois (2014) bleek dat werknemers die binnen 7 meter van een raam zitten, gemiddeld 46 minuten langer slapen dan andere collega’s.

We worden dus niet alleen productiever, ons slaapritme wordt ook nog beter. Des te meer reden om te zorgen voor een goede en zo veel mogelijk natuurlijke verlichting in de kantoorinrichting! Dat we beter slapen door meer blootstelling aan natuurlijk licht heeft waarschijnlijk te maken met het effect dat licht heeft op ons bioritme.

Rotterdam centrum kantoorinrichting kantoorruimteDoordat in deze kantoorruimte aan de Haringvlieg 76 in Rotterdam niet alleen natuurlijk licht beschikbaar is, maar ook sfeervolle onnatuurlijke verlichting, is elke werknemer gegarandeerd van een lekker lichte kantoorinrichting. Wees er el wel snel bij, want in dit pand is er nog maar 1 kantoorruimte beschikbaar!

Helemaal in het (bio)ritme

In onze ogen zitten lichtgevoelige cellen die registreren of het licht of donker is om ons heen. Wanneer het te donker is geven deze cellen aan ons lichaam door dat het tijd is om te slapen. Je lichaam kan dus in slaapstand komen terwijl het midden op de dag is. Genoeg licht in de kantoorinrichting is dus erg belangrijk voor jou en je lichaam. Zo blijft je biologische klok op tijd staan en voel je je wakker wanneer het licht is en moe wanneer het donker is, precies zoals het hoort. Niet voor niets wordt je het allerbest wakker van natuurlijk daglicht.

Kantoorverlichting amsterdamDeze werknemer aan de Nieuwe Kerstraat 26 in Amsterdam zal erg productief zijn met die grote ramen naast zich voor een fijne vitamine D boost!

Licht en lux

Dat laatste heeft ook te maken met het aantal lux van het licht. Een korte uitleg: de sterkte van licht wordt uitgedrukt in lux. Lux wordt gebruikt om de hoeveelheid licht per vierkante meter weer te geven. Op een onbewolkte dag bedraagt zonlicht 100.000 lux, op een bewolkte dag ongeveer 1000 lux. In een gemiddelde kantoorinrichting komt de lichtsterkte slechts op 500 lux. Dat is dus de helft van het licht van een bewolkte dag! Geen wonder dat steeds meer kantoorinrichtingen zo ontworpen worden dat er maar zo veel mogelijk natuurlijk licht naar binnen komt.

Vaak is alleen natuurlijk licht niet genoeg, dus wordt het natuurlijke licht ondersteund door kunstmatige kantoorverlichting. Om te zorgen dat het effect van het natuurlijke licht niet verloren gaat, is het hierbij slim om niet voor kille tl-kantoorverlichting te gaan, maar te zorgen voor sfeervolle lampen in de kantoorruimte.

Verlichting kantoorinrichtingBij gebrek aan natuurlijke licht in de kantoorruimte kun je ook gaan voor verschillende, sfeervolle opties voor de verlichting in de kantoorinrichting. Neem deze kantoorruimte aan de Kastanjelaan 400 in Eindhoven eens als voorbeeld. Geen saaie tl-buizen maar bijzondere kantoorverlichting.

Even in het kort waarom jij moet zorgen voor een goede verlichting in jouw kantoorinrichting

Licht stimuleert dus de productiviteit. Werknemers werken significant harder wanneer ze in een goed verlichte kantoorinrichting werken. Daarnaast zorgt goede verlichting op in de kantoorruimte ook nog voor betere nachtrust en een meer gestructureerd bioritme. Vooral daglicht heeft dit effect doordat daglicht veel sterker is dan kunstmatig licht.

Op een zonnige dag kan de lichtsterkte van daglicht wel 100.000 lux zijn, terwijl het gemiddelde kantoor het moet doen met 500 lux. Maar toch kan ook kunstverlichting bijdragen aan een goede kantoorverlichting waarbij productief gewerkt wordt. De conclusie is snel getrokken: kom maar op met dat licht in de kantoorinrichting!

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Ga voor een open kantoorinrichting voor jouw kantoor

Ga voor een open kantoorinrichting voor jouw kantoor

Lijkt jou een open inrichting van de kantoorruimte wel wat, maar weet je niet of het bij je bedrijf past? In dit blog vind je de voor- en nadelen + tips.

Lees meer
7 tips voor een productieve kantoorinrichting

7 tips voor een productieve kantoorinrichting

Een productieve werkomgeving is grotendeels afhankelijk van de kantoorinrichting. Maar hoe pak je dit aan? Met deze 7 tips kun jij zelf productief aan de slag!

Lees meer
Voorzie jouw vergaderruimte van een moderne kantoorinrichting voor meer efficiëntie en verhoogde productiviteit

Voorzie jouw vergaderruimte van een moderne kantoorinrichting voor meer efficiëntie en verhoogde productiviteit

De inrichting van de vergaderruimte schiet er wel eens bij in.. maar moet niet vergeten worden! Daarom krijg jij in dit blog 9 tips voor een efficiënte kantoorinrichting van deze ruimte.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies