Kantoorinrichting

Kleurgebruik op de werkplek: zo doe je dat!

Een kleurtje is niet meer weg te denken uit een kantoorpand. Lees dit blog voor alle onmisbare do's en don'ts!

Kleurgebruik op de werkplek: zo doe je dat!

Een leuk kleurtje in de kantoorinrichting is niet meer weg te denken uit een modern kantoorpand. Kleurgebruik in de kantoorruimte heeft niet alleen een inspirerende uitstraling, het is ook nog eens heel goed voor de gezondheid. Zo’n gezonde werkplek willen we natuurlijk allemaal, dus lees snel verder voor onmisbare do’s en don’ts!

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Do’s en don’ts voor een kleurrijke kantoorinrichting

Do: jouw kantoorunit inspirerend maken met de juiste kleur ✅ 

Een werkplek waar mensen graag naartoe gaan is een pré om succesvol te zijn. Grauw en grijs past daar niet bij, dus zorg voor wat kleur in jouw kantoorinrichting. Je hoeft niet meteen de complete kleurkalender van de bouwmarkt open te trekken, een paar kleuren is voldoende om een inspirerende kantoorruimte te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een rustgevende zandtint en een vrolijke accentkleur. Geel is altijd een goede optie, aangezien mensen vrolijkheid en geluk associëren met die kleur.

Kantoorruimte WeenaMensen associëren geel met vrolijkheid en geluk.

Don’t: overmatig kleurgebruik in jouw kantoorpand ❌

We hebben het bij de vorige tip al even snel aangestipt: een overdaad aan kleur. Het idee klinkt dan nog zo vrolijk, op de uitvoering zitten waarschijnlijk bar weinig mensen te wachten. En even voor de duidelijkheid, met overmatig kleurgebruik in jouw kantoorinrichting bedoelen we een complete regenboog aan kleuren, kleuren waarbij het nodig is om een zonnebril te dragen of kleuren op hele vreemde plekken. Het beste bewaar jij de inspirerend kleurgebruik voor op de muur en voor details in de kantoorinrichting.

Do: kleurgebruik in zones binnen jouw kantoorruimte ✅ 

Het meest efficiënte werken is Activity Based werken, zoals we in de Officeplanner, een designinrichtingspakket van SKEPP,  naar voren laten komen. Bij Activity Based werken gaat het erom dat je het werk kunt organiseren op een productieve en efficiënte manier en dat je voor elke activiteit het juiste kantoormeubilair beschikbaar hebt.

Kies voor kleurzones die gelijk zijn aan de activiteitszones 

Maar waarom zou dat eigenlijk alleen maar geschikt meubilair moeten zijn? Een toepasselijke kleur is minstens net zo belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld werken met kleurzones in jouw kantoorruimte die gelijk zijn aan de activiteitszones. Zo heb je niet alleen voordeel van de verschillende zones, maar pak je direct voordeel van inspirerende kleuren mee!

Kastanjelaan 400Do: Het terug laten komen van kleuren in de details.

Do: kleuren laten terugkomen in details van jouw kantoorinrichting ✅ 

Je maakt jouw kantoorinrichting helemaal af met de juiste accessoires. De accessoires komen natuurlijk pas aan bod als je de rest van jouw kantoorruimte gestyled hebt zoals je in gedachten had. Zodra het tijd is om te gaan shoppen voor inspirerende accessoires om jouw kantoorinrichting perfect te maken, hoef je alleen nog maar te kiezen welke vaas, welk kleed of welke kussens je het liefst wilt. De accentkleur die je toen hebt gekozen, is ook de accentkleur van jouw accessoires. Zo maak jij je kantoordesign helemaal af.

Maak jouw kantoorinrichting af met de juiste accessoires

Don’t: denken dat jouw kantoorinrichting perfect is met alleen een kleurtje ❌ 

Hopelijk had je deze flinke don’t zelf ook bedacht, maar we willen hem toch even benoemen. Kleur in jouw kantoorinrichting is gezond, leuk en inspirerend, dat wil alleen niet zeggen dat je achterover kunt leunen als er een kleurtje op de muur zit. Achterover leunen kun je pas als je een goede ergonomische bureaustoel  hebt, er hier en daar een plant (met kleur natuurlijk!) in jouw kantoorpand te vinden is en er weinig stress, door een flexibele kantoorinrichting, in jouw kantoorunit is.

Kastanjelaan 400 9575Een kleurtje, een ergonomische bureaustoel en een plant is all you need.

Ben jij al klaar om wat kleur aan je kantoorinrichting toe te voegen? Misschien heb je niet direct de mogelijkheid voor een compleet nieuw kantoordesign, maar wil je wat kleiner beginnen. Kleurgebruik op de werkplek kan al door een paar inspirerende accessoires te plaatsen, dus de mogelijkheid tot kleur in jouw kantoorunit is er altijd! In Officeplanner vind je nog veel meer inspirerende tips voor jouw kantoorinrichting. Klik op de afbeelding en lees alles over inspirerende kantoorinrichtingen: 

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

 

Benieuwd naar het aanbod aan kantoormeubilair van SKEPP? Bekijk dan onze webshop

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Besparen op de kantoorinrichting: zo doe je dat!

Besparen op de kantoorinrichting: zo doe je dat!

Besparen op de kantoorinrichting is moeilijk? Niet met de tips van SKEPP. Lees het hier en kom er achter hoe jij goedkoop jouw kantoorruimte kunt inrichten.

Lees meer
Presteren op kantoor doe je met een inspirerende kantoorinrichting

Presteren op kantoor doe je met een inspirerende kantoorinrichting

Goed presteren op kantoor, dat wil iedereen! Maar naast dat jij en jouw werknemers hun uiterste best doen, is de kantoorinrichting hierbij ook van belang. Hou jij daar rekening mee?

Lees meer
5 tips voor een sprankelende kantoorinrichting

5 tips voor een sprankelende kantoorinrichting

Met deze tips zorg je ook tijdens de korte dagen met weinig daglicht voor een sprankelende kantoorinrichting. Belangrijk is een goede basis waar de sfeer om heen gebouwd kan worden. Nieuwsgierig? Lees dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies