Kantoorinrichting

Kleurgebruik in de kantoorinrichting

Kies de juiste kleuren voor jouw kantoorinrichting en maak jouw werknemers gelukkiger en productiever! Lees alles over kleurgebruik in de kantoorinrichting in dit blog!

Kleurgebruik in de kantoorinrichting

Het is gebleken dat kleur en daglicht invloed hebben op ons humeur en productiviteit, dus het kleurgebruik op de muren van je kantoorruimte en in de kantoorinrichting heeft effect op de productiviteit van je werknemers. In dit blog lees je alles over de laatste trends en welke kleuren het beste bij jouw in de kantoorinrichting passen. Lees dus gauw verder! 

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Kies de juiste kleuren voor jouw kantoorinrichting en maak jouw collega's/werknemers gelukkiger en productiever!

Ben je benieuwd welke kleur jou rust kan geven en welke kleur je ook kan verontrusten? Wij vertellen je de huidige kleurtrends en hoe jij deze kleuren terug kunt laten komen in je kantoorinrichting. Na het lezen van dit blog kun jij zelf de perfecte kleur kiezen voor jouw kantoor!

Maak indruk met het kleurgebruik in de kantoorinrichting

Kleurgebruik is een belangrijk onderdeel in een kantoorpand. Je zou denken: ik kies gewoon mijn lievelingskleur of ik houd het bij standaard wit, omdat dit vooral praktisch is. Wat velen echter vergeten, is dat kleurgebruik in de kantoorinrichting een enorme impact op mensen heeft. Dat geldt dus ook voor je klanten.

Klanten die je kantoorruimte binnen lopen, krijgen een bepaalde indruk van het bedrijf met behulp van het kantoorinterieur. Saaie muren ogen goedkoop en creëren afstand. Dit is natuurlijk niet wat je wilt uitstralen met je bedrijf. Hebben de muren binnen jouw kantoor, na dit gelezen te hebben, ook een likje verf nodig? Schakel dan een professionele schilder of schildersbedrijf in. Ter voorbereiding leggen wij uit wat de verschillende kleuren uitstralen en met je kunnen doen.

Moderne kantoorinrichting zonder wit

Een moderne kantoorinrichting hoeft niet alleen wit te zijn. Ook met kleur kun je de ruimte stijlvol inrichten.

Welke kleur kies jij?

Jij weet nu waarom kleur in de kantoorinrichting zo belangrijk is. Het zorgt ervoor dat jouw kantoor past bij de identiteit van jouw onderneming. Daarnaast wekt kleur bepaalde emoties op en kan het bijvoorbeeld de productiviteit verhogen, energie opwekken of rustgevend zijn. Welke kleur kun je het beste kiezen? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet:

  • Geel: de zon in huis halen? Het is voor de hand liggend, maar kies dan voor geel! Geel maakt ons vrolijk, het geeft ons energie. Geel staat voor logica, leren, studie, wijsheid en groeien. De mentale activiteit een boost geven? Choose yellow!
  • Groen: houd je van de natuur en kom jij ook tot rust als je door de groene bossen loopt? Creëer de natuur in je eigen kantoorruimte en breng de groen in je kantoorinrichting. 
  • Rood: de kleur van liefde, passie en warmte, maar ook de kleur van agressie en onrust. Alle muren rood verven is dus een don't! Laat de kleur rood daarom terugkomen in bijvoorbeeld je kantooraccessoires.
  • Blauw: een kleur die de productiviteit van de medewerkers stimuleert en daarnaast ook veiligheid, betrouwbaarheid en rust uitstraalt, is de kleur blauw. Ga je voor veilig, dan ga je voor blauw in de kantoorinrichting.  
  • Oranje: zelfverzekerdheid en vriendelijkheid met je bedrijf uitstralen? Dan is oranje de juiste keuze. Wees hier wel voorzichtig mee. Teveel oranje kan er voor zorgen dat het lijkt alsof jij je wel héél erg verheugt op Koningsdag.
  • Paars: deze kleur staat voor rijkdom, succes, schoonheid en wijsheid. Daarnaast heeft paars ook een kalmerende werking.

Met deze kleuren moet je oppassen in de kantoorinrichting

Zwart, grijs en wit noemen we eigenlijk geen kleuren. Het worden neutrale kleuren genoemd, maar ze hebben wel een symbolische betekenis. Zwart is de kleur van duisternis, somberheid, spanning en angst. Zwart zien we wel vaak terugkomen in de kantoorinrichting. Het geeft de kantoorinrichting een moderne en strakke look, maar de muren zwart verven? Dat is niet altijd een verstandige keuze..

Grijs en wit zijn beide neutrale kleuren. Grijs is een veilige kleur en kan gecombineerd worden met heel veel verschillende kleurtinten. Wit brengt licht in het kantoorpand. En wit licht is goed voor onze productiviteit. Wit wordt ook wel een spanningsvrije kleur genoemd. Wit kan saai overkomen in een kantoorruimte, dus combineer het met andere kleuren. Dit kan gemakkelijk door gebruik te maken van gekleurde kantoormeubelen.

Kleur in de kantoorinrichting

Door het gebruik van kleur en kunst in de kantoorinrichting krijg je hier een echt lentegevoel.

De huidige kleurtrends, in elke kantoorinrichting toe te passen

De denim-tint Indigo is de trend van dit moment! We kennen deze kleur natuurlijk van onze blauwe spijkerbroeken. Je zult deze trend in verschillende tinten en nuances terugzien. De stoere vervaagde variant gaat dit jaar een belangrijke rol spelen en zal in veel kantoorinrichtingen toegepast worden. Ook vele grote verfmerken hebben de denim-tint Indigo uitgeroepen tot trendkleur van het jaar.

Indigo straalt vertrouwen, vrijheid en hoop uit. Naast de denim-tint Indigo zijn ook de natuurlijke kleuren en beige tinten de huidige trends . Voor een Scandinavische look kan de rustige kleur goed gecombineerd worden met deze natuurlijke materialen, naturel-tinten en rood als accentkleur. Dit zou ook zo bij jou in de kantoorinrichting van jouw kantoor passen!

interieur trend kantoor indigo kleur

Wat vind jij van deze trend? Deze wachtruimte is creatief ingericht door de muur te 'bekleden' met Delfts-blauwe borden.

It's all in the details!

Ook de prints doen het dit jaar goed. De grafische en abstracte op de natuur geïnspireerde prints zijn onmisbaar in de kantoorinrichting. Laat bijvoorbeeld de abstracte natuurlijke trends terugkomen in de vloerkleed in je kantoor of geef de muren een behang met daarop een blokkenpatroon. Dit brengt ook net even dat huiselijke sfeertje in je interieur.

Wil je de kantoorruimte smaller laten lijken? Kies dan voor een patroon met verticale lijnen. Horizontale lijnen maken lengte en dus lijkt je kantoorruimte langer. Pas wel op, te veel patronen maakt het te druk en levert dus minder productiviteit op. Wissel het af met witte lichte muren.

Kleurgebruik in inrichting kantoorruimte

Aan de Wenckebachweg in Amsterdam is er slim gebruik gemaakt van kleur in het kantoorpand. Door in elke ruimte een geel element toe te voegen, straalt het kantoor positiviteit en energie uit, zonder dat het 'schreeuwerig' overkomt.

Geef elke kantoorruimte een eigen identiteit met kleur

Zoals in de inleiding wordt genoemd, heeft het kleurgebruik in de kantoorinrichting effect op de productiviteit. Dat betekent dus ook dat de kantoorruimtes in je kantoorpand daarop ingericht moeten zijn. Een ruimte waarin veel wordt gebrainstormd, moet er heel anders uitzien dan een ruimte waarin men geconcentreerd te werk gaat.

Gebruik rustige kleuren en natuurtinten voor een concentratie-werkplek en gebruik opvallende kleuren voor bijvoorbeeld de brainstormruimtes. Zo worden de kantoorruimtes duidelijk van elkaar onderscheiden en zo creëer je een flexibele kantoorinrichting en een productieve werkomgeving: een duidelijke win-win situatie.

Een tip voor de beginnende schilders onder ons: bedek de muren met minstens twee lagen. Een goede primer is geen overbodige luxe en laat tussendoor de verf goed drogen! Dit voorkomt oneffenheden en strepen.

Kleurgebruik in jouw kantoorpand

Wat wil jij met jouw bedrijf uitstralen? Zelfverzekerdheid of succes? Wil je juist een bepaalde rust uitstralen? Laat de identiteit van je bedrijf zien aan de hand van kleurgebruik in de kantoorinrichting. Het is vandaag de dag nog steeds een ondergeschoven kindje, maar we zien dat steeds meer bedrijven de psychologie achter de kleuren begrijpen en toepassen.

Denk bijvoorbeeld aan de kleuren in je bedrijfslogo. Er is niet zomaar voor deze kleuren gekozen. Waarom pas je deze kleuren niet toe in de inrichting van je kantoor? Het straalt herkenbaarheid van je bedrijf uit en laat zien waar je als bedrijf voor staat. Just do it, kies voor kleur in je kantoorinrichting!

Kantoorplanten kleur kantoorruimte

Je kunt ook gaan voor een kantoorinrichting met neutrale kleuren zoals in deze ruimte. Hier is kleur toegevoegd met behulp van kantoorplanten.

Pas de tips ook toe aan jouw thuiswerkplek

De tips in dit blog zijn ook goed toepasbaar voor jouw thuiswerkplek. Een thuiswerkplek met alleen thuiswerkmeubilair is niet inspirerend. Het gebruik van inspirerende kleuren zorgt ervoor dat je productiever bent en meer energie krijgt. Staat jouw bureau tegen een muur? Verf deze muur dan in een inspirerende kleur. In dit blog heb je kunnen lezen welke kleuren een positieve invloed hebben. Pas deze ook toe voor de thuiswerkplek.

Behoefte aan hulp bij het inrichten van jouw kantoor?

Na het lezen van dit blog weet jij precies waarom je voor kleur moet kiezen in de kantoorinrichting. Misschien ben je al direct aan de slag gegaan of hebben wij je tot nadenken aangezet, maar het kan ook zijn dat jij niet helemaal weet hoe je moet beginnen of hoe jij jouw kantoorpand moet inrichten om huurders aan te trekken. Heb je daarom behoefte aan hulp? Met onze Officeplanner in de stijl URBAN kun jij jouw kantoor eenvoudig voorzien van een stijlvolle kantoorinrichting en klaar voor verhuur! Of neem contact op met één van onze kantoorexperts. Zij helpen je graag verder.

09 urban scandinavian of industrial kies

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

7 tips voor een productieve kantoorinrichting

7 tips voor een productieve kantoorinrichting

Een productieve werkomgeving is grotendeels afhankelijk van de kantoorinrichting. Maar hoe pak je dit aan? Met deze 7 tips kun jij zelf productief aan de slag!

Lees meer
Kies voor een landelijke kantoorinrichting met deze tips

Kies voor een landelijke kantoorinrichting met deze tips

De temperaturen dalen opeens weer tot onder het vriespunt.. Maar dit gaat ons niet tegenhouden, want met de volgende tips haal jij de lente naar binnen met een landelijke kantoorinrichting.

Lees meer
Lekker licht! Kies de juiste kantoorverlichting en verhoog de productiviteit

Lekker licht! Kies de juiste kantoorverlichting en verhoog de productiviteit

Hoe staat het er voor met jouw kantoorverlichting? Weet jij waarom de verlichting zo belangrijk is in jouw kantoorinrichting? Lees het hier en doe er je voordeel mee.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies