Kantoorinrichting

Kies jouw nieuwe kantoormeubilair met dit stappenplan

Jij wilt jouw kantoorruimte (opnieuw) inrichten. De basis heb je, nu is het tijd voor passend kantoormeubilair. Maar waar begin je met zoeken? Gebruik dit stappenplan voor jouw kantoormeubelen!

Kies jouw nieuwe kantoormeubilair met dit stappenplan

Iedereen die eigenaar of huurder van kantoorruimte is, heeft er mee te maken: nieuwe kantoormeubelen. Maar waar begin je met zoeken? Wat wil je eigenlijk precies in het kantoorpand? En wat past er goed bij jouw kantoorinrichting? SKEPP helpt je bij deze lastige vragen. Lees snel verder en verander de keuzestress in voorpret!

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Help! Hoe kies ik het juiste meubilair voor mijn kantoorinrichting?

Stap 1: Denk na over wat jij precies nodig hebt in jouw kantoorunit

Een goed begin is het halve werk, dus begin met in kaart brengen van jouw wensen op het gebied van een stijlvolle kantoorinrichting. Je zult zien dat er ontzettend veel keuze is. Het is dus belangrijk om uit te vinden waar jij precies naar op zoek bent. Wil je al het kantoormeubilair vernieuwen, of wil je onderdelen vervangen?

Kantoormeubelen AmsterdamWelke kantoormeubelen kies jij voor jouw werknemers en/of collega's?

Stap 2: Kies jij voor een andere of nieuwe kantoorinrichting?

Heb jij al een stijlvolle kantoorinrichting en wil je die stijl graag behouden? Geen probleem! Bij vrijwel alle inrichtingen is het mogelijk om creatieve toevoegingen te doen die passen bij jouw eigen interieur. Er zijn tegenwoordig zoveel opties om jouw kantoorpand in te richten, je zult versteld staan van de mogelijkheden.

Wil je toch een compleet nieuwe stijl? Ook dat kan natuurlijk. Maak samen met collega’s eens een moodboard om te ontdekken wat jullie precies willen. Wij maken het je al vast een beetje gemakkelijk met een paar inspirerende voorbeelden. Wat vind je bijvoorbeeld van een Scandinavische kantoorinrichting, een landelijke kantoorinrichting of een industriële kantoorinrichting?

Stap 3: Maak de keuze voor ergonomische kantoormeubelen

Als je op zoek bent naar nieuw kantoormeubilair is dit hét punt om rekening mee te houden! Een ergonomische kantoorinrichting is namelijk belangrijker dan ooit. Ook in jouw kantoor worden dit soort meubelen langzaamaan onmisbaar. Een tijdje terug werden ergonomische kantoormeubelen vaak opgesteld om één juiste houding te creëren.

Gelukkig is er niet slechts één goede optie voor een ergonomische kantoorinrichting, er zijn meerdere opties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op ergonomisch verantwoorde bureaustoelen, flexibele werkplekken of creatieve zitplekken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een fitnessbal in plaats van een bureaustoel?

Fitnessbal kantoormeubilair amsterdamEen fitnessbal is erg goed voor je houding en een goede optie in plaats van de 'standaard' bureaustoel.

Stap 4: Ga jij voor vaste werkplekken of richt jij de kantoorruimte flexibel in?

Bij stap 3 hebben we het al in het kort genoemd: flexibele werkplekken. Flexibele werkplekken zijn perfect voor mensen die graag wat beweging willen op een werkdag, niet iedere dag op dezelfde plek willen zitten of die op een creatieve manier een ergonomische kantoorinrichting willen creëren.

Uiteraard past de eerder genoemde fitnessbal ook in het plaatje van een flexibele kantoorinrichting, maar dit is niet het enige. Je kunt ook stabureaus toepassen in jouw kantoorruimte, vergaderingen tijdens het wandelen inplannen en loungeplekken creëren om te overleggen. Al deze ideeën zijn niet alleen goed voor de werknemer, ook de werkgever profiteert! Fitte, gezonde werknemers zijn immers productiever en efficiënter.

Kantoorinrichting Amsterdam inrichting kantoorVergaderen in een loungebank is soms toch wat fijner dan uren vergaderen aan dezelfde conferentietafel, toch? Er kan zelfs iemand van de fitnessbal gebruik maken!

Stap 5: Ga nu zelf aan de slag voor jouw eigen stijlvolle en inspirerende kantoorinrichting!

Weet je tot in detail wat jij zoekt in kantoormeubilair? Dan is het tijd om er op uit te gaan en de mooiste items bij elkaar te shoppen! Voor kantoormeubelen kun je terecht bij speciaalzaken voor kantoorartikelen, maar je kunt het ook op een creatieve manier aanpakken. Wij denken daarbij aan knussee meubelboetiekjes, warenhuizen of zelfs sportwinkels. Bij de sportwinkels kun je uiteraard terecht voor een fitnessbal of andere sportieve variaties op het doorsnee kantoormeubilair. Wist je trouwens dat er ook bureaus met geïntegreerde hometrainer bestaan?

Weet jij na het lezen van dit nog niet helemaal wat je wil? Lees dan onze andere blogs over kantoorinrichting ter inspiratie. Of bekijk eens onze Officeplanner, erg handig voor jou als verhuurder, grote bedrijven en snelgroeiende organisaties. Wij helpen je eenvoudig en snel bij het inrichten van jouw kantoor, met een kantoorinrichting die perfect bij je past!

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Voorzie jouw vergaderruimte van een moderne kantoorinrichting voor meer efficiëntie en verhoogde productiviteit

Voorzie jouw vergaderruimte van een moderne kantoorinrichting voor meer efficiëntie en verhoogde productiviteit

De inrichting van de vergaderruimte schiet er wel eens bij in.. maar moet niet vergeten worden! Daarom krijg jij in dit blog 9 tips voor een efficiënte kantoorinrichting van deze ruimte.

Lees meer
Lekker licht! Kies de juiste kantoorverlichting en verhoog de productiviteit

Lekker licht! Kies de juiste kantoorverlichting en verhoog de productiviteit

Hoe staat het er voor met jouw kantoorverlichting? Weet jij waarom de verlichting zo belangrijk is in jouw kantoorinrichting? Lees het hier en doe er je voordeel mee.

Lees meer
Een kantoortuin inrichten: hoe doe ik dat?

Een kantoortuin inrichten: hoe doe ik dat?

Een kantoortuin is chaotisch? Nee hoor, met deze tips voorzie jij de kantoortuin van een kantoorinrichting die flexibel, efficiënte en stijlvol is. Lees dit blog en doe inspiratie op.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies