Kantoorinrichting

Kantoorinrichting volgens de 4C's: Cowork

Samenwerken, oftewel coworking. Tegenwoordig doen we het vooral op een afstand van minimaal 1,5 meter. Vaak is de afstand zelfs groter, we werken namelijk veel thuis. De behoefte om samen te komen groeit en wij denken ook dat het mogelijk is in de toekomst. Het traditionele kantoor verandert naar een plek om samen te komen. Bij SKEPP delen we het kantoor op in werkzones, genaamd: de 4 C’s. De 4 C’s staan voor: Cowork, Connect, Conference en Concentrate In deze blog lees je alles over de Cowork werkzone. Lees snel verder om te zien wat dit inhoud!

Kantoorinrichting volgens de 4C's: Cowork

Samenwerken, oftewel coworking. Tegenwoordig doen we het vooral op een afstand van minimaal 1,5 meter. Vaak is de afstand zelfs groter, we werken namelijk veel thuis. De behoefte om samen te komen groeit en wij denken ook dat het mogelijk is in de toekomst. Het traditionele kantoor verandert naar een plek om samen te komen. Bij SKEPP delen we het kantoor op in werkzones, genaamd: de 4 C’s. De 4 C’s staan voor: Cowork, Connect, Conference en Concentrate In deze blog lees je alles over de Cowork werkzone. Lees snel verder om te zien wat dit inhoud!

Wat is Coworking?

Coworking bestaat al heel lang. Sinds eind jaren 90 wordt er al gebruik van gemaakt, maar sinds 2010 werd het populair. Coworking vindt plaats in een grote open ruimte. In deze werkzone werk je samen, deel je al je ideeën en inspireer je elkaar. Niet alleen je directe collega’s zijn welkom in deze werkzone, maar ook andere collega’s. Door het samenkomen van verschillende teams wissel je nog meer van kennis en inspiratie. De Cowork werkzone is een gedeelde werkomgeving.

Werkoverleg Cowork werkzoneIn de Cowork werkzone is er ruimte voor brainstormen, het wisselen van ideeën én kennis!

 

Toe aan sociaal contact? Het verbreden van je kennis of gewoon om even te sparren? Dan is de Cowork werkzone uitermate geschikt om in te werken. Door middel van samenwerken word je uit je sociale isolement gehaald, na een jaar thuiswerken is dat wel zo prettig. In sommige bedrijven zijn zelfs buitenstaanders welkom in de Cowork werkzone. Ben je lid van de Coworking community? Dan ben je automatisch uitgenodigd voor sociale en informele bijeenkomsten.

De voordelen van Coworking

In een eerdere blog hebben we geschreven over het belang van werkzones op kantoor. Hier worden alle 4 de werkzones uitgelegd en waarom ze onmisbaar zijn in jouw kantoorinrichting! Het grootste voordeel aan de Coworking werkzone is dat het de werksfeer bevorderd. Hoe dat kan? Je ziet en spreekt je collega’s veel vaker! Wanneer we bij elkaar in één ruimte zitten komen we sneller tot nieuwe inzichten en ideeën. De Cowork zone stimuleert samenwerken!

Informeel werkoverlegSamenwerken wordt gestimuleerd in de Cowork werkzone.

✅ Coworking bevordert de werksfeer!

Omdat je veel meer samenwerkt in deze ruimte, bevordert het de sfeer. Je leert al je collega’s of mensen in jouw kantoorpand beter kennen. Ook krijg je een beter beeld van de werkzaamheden op andere afdelingen. Misschien zijn de mensen die je ontmoet in de Cowork werkzone wel heel handig voor jouw netwerk! Maar deze mensen zorgen ook voor nieuwe inzichten. Waardoor jouw creativiteit een boost krijgt.

✅ Jij bepaalt je eigen werkdag

Daarnaast is werken in een Cowork werkzone super flexibel. Je bepaalt zelf waar je gaat zitten omdat er geen vaste werkplekken zijn. Maak je hier gebruik van? Houdt je dan wel aan een clean desk policy. Zo kan iedereen gebruik maken van de werkplekken, zonder eerst het bureau vrij te hoeven maken. Efficiëntie speelt hierbij een belangrijke rol. Omdat je niet plaats- en tijdgebonden bent is het belangrijk dat je goed met je tijd omgaat. Heb jij al eens in de Cowork werkzone gewerkt?

Cowork werkzone soloLiever vroeg beginnen waardoor je eerder klaar bent? Of slaap je liever uit en werk je langer door?

Hoe ziet een Cowork zone er uit?

Ieder kantoor heeft natuurlijk een andere indeling. SKEPP heeft gelukkig goed nagedacht over de indeling van het kantoor in 4 verschillende werkzones. Voor de Cowork werkzone is het belangrijk dat er veel open ruimte is. De open kantoorinrichting zorgt voor een betere sfeer en stimuleert de uitwisseling van ideeën tussen collega’s. Ook zorgt een open inrichting voor hogere productiviteit.

Wil je efficiënt samenwerken? Zoek dan eerst een plek om de Cowork zone te creëren. Je wilt natuurlijk niet dat het geroezemoes van het samenwerken de andere werkzones belemmerd. Plaats de Cowork zone daarom niet naast de Concentrate werkzone. Wanneer je een geschikte plek hebt gevonden is het tijd voor bijpassend kantoormeubilair. Kijk eens naar duo bureaus! Dit is één bureau met 2 werkplekken. Al onze duo bureaus zijn verstelbaar. Zittend en staand werken behoort tot de mogelijkheden. Staand werken draagt ook bij aan creativiteit en productiviteit! Een win-win situatie dus. 

Stabureau 1024Geef je productiviteit en creativiteit een boost! Werk jij al staand?

 

Wil je nou echt indruk maken met jouw Cowork werkzone? Kijk dan eens naar bureau Miami! Dit is geen duo bureau… Nee, dit bureau heeft zelfs 3 werkplekken! Zo kun jij samen met 2 collega’s samenwerken. Bij een bureau hoort natuurlijk een ergonomische bureaustoel. De bureaustoel moet voldoende instelmogelijkheden hebben. Stel de bureaustoel in naar jouw lichaamsafmetingen en zeg vaarwel tegen lichamelijke klachten.

Voor een goede sfeer kan je ook nog een bank neerzetten op de Cowork werkzone. Een bank op kantoor is ideaal voor een informeel werkoverleg. In onze webshop kun je kiezen uit diverse soorten banken. Maar voor de Cowork werkzone zouden wij een Rodeo bank van BePureHome gebruiken. Deze zorgt voor extra sfeer en zit ook nog eens heel lekker. De Rodeo banken zijn in diverse kleuren leverbaar waardoor er vast een exemplaar bij zit die matcht bij jouw kantoorinrichting. Welke kleur bank past bij jouw kantoorinrichting?

werkoverleg Een bank op kantoor is ideaal voor het informele werkoverleg!

Een Cowork zone op jouw kantoor?

Veel mensen staan te trappelen om weer naar kantoor te gaan. Het sociale aspect, het uitwisselen van ideeën en elkaar inspireren zijn factoren die gemist worden thuis. De Cowork werkzone stimuleert het samenwerken en het uitwisselen van kennis. Naast het uitwisselen van kennis zorgt de Cowork werkzone voor meer productiviteit en creativiteit. In de open werkzone kun je werken aan een zit-sta bureau, neerploffen op de bank voor een informeel werkoverleg of aanschuiven aan een lange tafel. Meer weten over het creëren van de andere werkzones binnen jouw kantoor? Download de gratis New Work brochure en laat je inspireren!


Neem contact op met onze kantoorexperts!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Kantoorinrichting volgens 4C's: Connect

Kantoorinrichting volgens 4C's: Connect

Het kantoor krijgt een andere functie. Welke functie dat is? Het kantoor gaat onder andere dienen als clubhuis. Richt daarom jouw kantoor in volgens de 4 C’s. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees dan snel deze blog!

Lees meer
Staand werken? Zo stel je het bureau in

Staand werken? Zo stel je het bureau in

Wist je dat veel zitten slecht is voor je gezondheid? Wissel daarom af tussen zittend en staand werken. Gezond voor jouw lichaam en geest. Wil je weten hoe je jouw zit-sta bureau juist instelt? Lees dan nu onze blog!

Lees meer
Scandinavisch kantoor? Dit zijn de tofste Scandinavische kantooritems

Scandinavisch kantoor? Dit zijn de tofste Scandinavische kantooritems

Een Scandinavisch kantoor is niet meer weg te denken uit het rijtje met populaire kantoorstijlen. De Scandinavische kantoorstijl is de afgelopen jaren overgewaaid naar Nederland en wordt gekenmerkt door lichte kleuren, natuurlijke materialen en houten details. Heb jij een Scandinavisch kantoor of kan jouw kantoor wel wat Scandinavische invloeden gebruiken? Dan mogen deze toffe Scandinavische kantooritems niet ontbreken.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies