Kantoorinrichting

Hoe maak ik mijn kantoorruimte diervriendelijk?

Het is helemaal hot om je huisdier mee te nemen naar kantoor of om een kantoordier aan te schaffen. Maar hoe pas jij jouw kantoorinrichting hier op aan? Wij leggen het je uit!

Hoe maak ik mijn kantoorruimte diervriendelijk?

In de Verenigde Staten is het al een trend: de kantoorinrichting aanpassen voor dieren op kantoor. Enkele grote bedrijven, zoals Ben & Jerry's, Amazon en Google, laten dieren in hun kantoorruimte toe. Google heeft zelfs een 'dog policy' waarin is vastgelegd dat honden mee naar de werkplek mogen. Deze trend gaat nu ook overwaaien naar ons kikkerlandje.

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Tips en ideeën voor een diervriendelijke kantoorinrichting

Veel mensen hebben thuis al een trouwe viervoeter, gevederde vriendje of vrolijke knager. Maar waarom niet op kantoor? En waarom zouden ze eigenlijk veel vaker te vinden moeten zijn op onze werkplek? Hoe zorg je dat jouw favoriete dier zich in jouw kantoorpand net zo lekker voelt als thuis? In dit blog krijg je antwoord op deze vragen en doe je inspiratie op over een diervriendelijke en stijlvolle kantoorinrichting.

SKEPP HQ 5618 WOok bij SKEPP HQ hebben wij soms deze trouwe viervoeter op bezoek!

Dieren zijn rustgevend en inspirerend in een kantoorruimte

Onderzoek heeft aangetoond dat dieren in een kantoorgebouw therapeutisch werken, stress bij werknemers verlagen en werknemers opvrolijken wanneer dat nodig is. Dieren die zich goed thuis kunnen voelen in een kantoorruimte zijn onder andere honden, katten, knaagdieren en vissen. De laatstgenoemde diersoort voelt zich eigenlijk overal wel thuis, als hij maar niet in de volle zon zwemt. En zo'n mooi aquarium is best wel gaaf toch?

Waar het misschien een beetje inefficiënt kan klinken om tijdens je werk voor een dier te zorgen, heeft het juist voordelen. Soms even weg van de werkplek voor een micropauze met het kantoordier is namelijk goed voor de productiviteit. Je wordt fris en scherp van zo'n momentje knuffelen met jouw favoriete kantoorbeestje. 

Welk dier past bij mijn kantoorinrichting en -cultuur?

Om een dier zo happy mogelijk te maken is het belangrijk dat het dier past bij jouw specifieke kantoorruimte en bijbehorende kantoorinrichting. In een kleine kantoorkamer is een energieke hond niet zo'n goed idee, maar een rustige kat of aquarium vol met knappe vissen kan de inrichting perfect aanvullen.

Een verrassende middenweg tussen een groter kantoordier en een kleinere variant is een konijn. Konijnen zijn heel knuffelbaar, kunnen gerust door het kantoorpand rondlopen en maken nauwelijks geluid. Een kantoordier kan dus passen in vrijwel ieder kantoorgebouw zonder al te grote aanpassingen, als hij maar voldoende aandacht krijgt.

Een diervriendelijke kantoorinrichtingDieren zorgen voor extra sfeer.

Dieren zijn al snel tevreden met jouw kantoorinrichting

Nu je weet waarom een kantoordier leuk en nuttig is in jouw kantoorunit, kunnen we door naar de volgende stap: de inrichting voor het dier. Wat betreft de inrichting van jouw kantoorkamer is het kantoordier al snel tevreden. Bij de huur van een kantoorpand hoef je dan ook niet per se rekening te houden met een dier.

Ter inspiratie voor de beste kantoorinrichting voor jouw dier, hoef je niets anders te doen dan bedenken hoe je het thuis zou inrichten. De huidige inrichting van jouw kantoor kan moeiteloos worden doorgetrokken naar benodigdheden voor het kantoordier, zoals je verderop in dit blog zal lezen. 

Jouw kantoorruimte is gemakkelijk te matchen met dieren

Ook al heeft een dier niet al te veel wensen wat betreft jouw kantoorinrichting, jij hebt dat daarentegen wel. De inrichting van jouw kantoorruimte heeft een bepaalde stijl, zoals een industriële of Scandinavische kantoorinrichting. Daar wil je het kantoordier natuurlijk bij laten passen. Met één of twee goede slaapplekken en bakjes voor water en voer kom je al een heel eind, voor bijvoorbeeld de hond of kat. Daarnaast zijn deze attributen te koop in stijlen die perfect matchen bij jouw inrichting.

Voor een CITY kantoorinrichting is het bijvoorbeeld ontzettend leuk om creatief te zijn met graffiti op de bench of mand van de hond. Knaagdieren en vissen zijn het gemakkelijkst te matchen met jouw kantoorinrichting. Kooien, vissenkommen en andere attributen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen zodat er voor iedereen een geschikte variant is.

Depositphotos 12938068 m 2015Een aquarium past ook in bijna elke kantoorinrichting!

De drie beste meubelen om jouw diervriendelijke kantoorinrichting mee te perfectioneren

Als eerste meubel om jouw kantoordier blij te maken met jouw kantoorinrichting kun je kiezen voor een konijnenhok, perfect voor een landelijke kantoorruimte. Het hout is op verschillende manieren te behandelen om een goede match met de overige elementen van jouw inrichting te worden. Een konijnenverblijf waar zowel het konijn als jij heel blij van gaat worden heeft een ren waar het konijn vrij in kan lopen, het liefst met een deurtje naar de rest van de kantoorunit.

Een tweede kantoormeubel die het benoemen waard is, is de krabpaal. In een aparte vorm is hij zelfs een ware accessoire te noemen. Ideaal om jouw muizenvanger tevreden te stellen, aangezien sommige kantoren last hebben van muizenplagen. Wanneer dit de belangrijkste reden is om een kantoordier aan te schaffen, is het een goed idee om na te denken over het karakter van de kat. Een rustige kat die het liefst complete dagdelen op schoot of op de vensterbank ligt te slapen steelt misschien je hart, maar gaat waarschijnlijk weinig muizen vangen. Gelukkig zijn er genoeg katten die naast muizenvanger van beroep ook professioneel knuffelaar zijn. Dat klinkt als de best mogelijke combinatie.

Een laatste meubel is een hele stoere, geschikt voor een rauwe en industriële kantoorinrichting. Waar we eerder al vertelden over alle mogelijkheden om de aanwezigheid van een dier te matchen met de kantoorinrichting, benoemen we hier een accessoire wat niet gemist mag worden. Voor iedere stijl is tegenwoordig een perfect passende gadget te vinden, maar de match van industriële hondenmand met de rest van een rauw interieur is prachtig. Denk er ook een lieve Franse bulldog bij. Maar uiteindelijk kan iedere hond heerlijk liggen in zo'n mand. Ben je een out-of-the-box denker? Een kat kan ook prima in een hondenmand.

KantoordierenZe zijn ook gewoon allemaal té leuk!

Drie snelle tips om je eigen huisdier mee te nemen naar kantoor

Nu we alle ins en outs hebben genoemd voor het nemen van een kantoordier, is er nog één puntje om over na te denken. Ga je voor een nieuw dier in je kantoorruimte of heb je zelf een huisdier en wil je die meenemen? Om daar antwoord op te geven moet je allereerst even denken aan jouw collega's. Willen zij een gezamenlijk dier, of vinden ze het prima om jouw huisdier in het kantoorpand te hebben om samen voor te zorgen?

Als tweede moet je natuurlijk even bedenken of er niet iemand allergisch of bang voor jouw huisdier is. In dat geval zou je kunnen kijken naar een alternatief dier waar niemand problemen mee heeft, maar kan jouw huisdier beter niet mee naar kantoor.

Een laatste snelle tip van ons is om voor de eerste tijd iets herkenbaars voor je huisdier in jouw kantoorinrichting op te nemen. Op die manier voelt jouw favoriete beestje zich zo snel mogelijk thuis op kantoor, na een tijdje kan je de inrichting helemaal naar je eigen wensen inrichten.

2Wat is er nu leuker dan te werken in het gezelschap van jouw maatje?

Meer kantoorinrichting ideeën en tips!

Nu kun jij zelf bezig met jouw kantoorinrichting animal-proof te maken. Maar misschien mis jij ook wel een beetje sfeer op kantoor? Ook hiervoor hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij een sfeervolle kantoorinrichting kunt realiseren. Wil je nog meer kantoorinrichting inspiratie op doen? Lees dan vooral ook onze andere blogs over panden met een toffe kantoorinrichting in Amsterdam of een ergonomische kantoorinrichting.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Een duurzame kantoorinrichting is groener dan groen

Een duurzame kantoorinrichting is groener dan groen

Ben jij milieubewust en wil je een duurzame kantoorinrichting? Wij hebben speciaal voor jou een aantal do's en don'ts op een rij gezet waarmee jij jouw kantoorruimte duurzaam kunt maken.

Lees meer
Vijf tips voor een Scandic minimalism kantoorinrichting

Vijf tips voor een Scandic minimalism kantoorinrichting

Bij het inrichten van jouw kantoor kies je een kantoordesign, zoals een Scandinavische kantoorinrichting. Hoe realiseer je die? Wij geven jou 5 eenvoudige tips voor jouw kantoorruimte.

Lees meer
Dé elementen voor een moderne kantoorinrichting

Dé elementen voor een moderne kantoorinrichting

In dit blog leggen wij uit hoe jij jouw kantoordesign kunt transformeren naar een hippe en moderne kantoorinrichting. Met deze tips en ideeën krijg jij dat binnen no-time voor elkaar!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies