Kantoorinrichting

Hoe kies ik de beste bureaustoel?

Nu is hét moment om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Maar welke bureaustoel is nou een goede bureaustoel voor thuiswerken? ✅ SKEPP helpt jou bij het vinden van de beste bureaustoel die bij jou past! ✅ Lees snel dit blog om meer te leren over bureaustoelen! ✅

Hoe kies ik de beste bureaustoel?

Dit is hét moment om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. We gaan steeds meer (noodgedwongen) thuiswerken. Met een ergonomische bureaustoel voorkom jij fysieke klachten. Tegenwoordig zijn er veel soorten bureaustoelen op de markt. Dit maakt het moeilijk om de beste bureaustoel voor thuiswerken te kiezen. In dit blog ga jij lezen wat de beste bureaustoel voor jou is. Wil je weten waar je op moet letten bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel? Lees dan gauw verder!

Weg met de oude bureaustoel!

Door het coronavirus is thuiswerken de nieuwe norm geworden. De ergonomie van kantoor is thuis vaak ver te zoeken. Maar een ergonomische bureaustoel is een must bij thuiswerken. Werk je nog aan de keukentafel met een onverantwoorde stoel? Ruil deze gelijk in voor een ergonomische bureaustoel met een verstelbaar bureau. Of kies je liever voor een complete thuiswerkset? Wij hebben speciaal voor de thuiswerkers sets samengesteld. Deze thuiswerksets bestaan uit een ergonomische bureaustoel met een verstelbaar bureau. Alles wat jij nodig hebt om jouw thuiswerkplek ergonomisch te maken!


Download nu de thuiswerkplekken brochure!

Hoe herken je een goede arbo bureaustoel?

Functionaliteit én comfort zijn de belangrijkste elementen van een arbo bureaustoel. Er zijn genoeg bureaustoelen die er oogstrelend uitzien, maar vervolgens niet goed aansluiten op jouw lichaamshouding. Het doel van een ergonomische bureaustoel is dat jij comfortabel zit. Kies dus functionaliteit boven design bij het uitkiezen van de beste bureaustoel.

Een enorm belangrijk aspect van een arbo bureaustoel is de rugleuning. Bureaustoelen met een S-vormige rugleuning voorkomen lichamelijke klachten. Vooral rug-, schouder- en nekklachten worden voorkomen met een goede rugleuning. Een S-vormige bureaustoel beweegt namelijk mee met ieder lichaam. De bedoeling is dat de bolling van de rugleuning in het holle gedeelte van de rug ingesteld wordt. Hoe meer je kunt verstellen bij een bureaustoel, hoe groter de kans dat de bureaustoel aansluit bij jou. 

Rugbolling bureaustoel Barcelona ProVoorkom lichamelijke klachten met een S-vormige rugleuning.

 

Een ander belangrijk onderdeel van een ergonomische bureaustoel is het zitvlak. Het is de bedoeling om zo ver mogelijk achterin de bureaustoel te zitten. Is dat niet het geval? Dan kunnen rugklachten ontstaan. De beste bureaustoelen hebben een verstelbaar zitvlak, waardoor je rugklachten voorkomt!

Tot slot is het ondersteunen van je schouders belangrijk om klachten te voorkomen. Armleuningen helpen daarbij. Sommige bureaustoelen hebben armleuningen die in vier dimensies verstelbaar zijn. Deze armleuningen zijn in de breedte, hoogte en diepte verstelbaar. Ook kun je het gedeelte waar je jouw arm op rust opzij bewegen. Zo weet je zeker dat jouw schouders en armen ondersteund worden tijdens het thuiswerken.

De beste ergonomische bureaustoelDe beste bureaustoel heeft een verstelbare rugleuning, zitvlak en armleggers.

Het belang van ergonomisch werken, óók bij thuiswerken

Ergonomie zorgt voor de gezondheid en veiligheid van werknemers op de werkvloer. Kantoormeubilair draagt bij aan de gezondheid van werknemers. Werknemers zitten vaak urenlang achter het bureau in dezelfde houding. Heb je geen goede zithouding? Dan kan dat leiden tot lichamelijke klachten. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat de zithouding correct is. Dat doe je met ergonomische bureaustoelen die verstelbaar zijn. Niet alleen de verstelbaarheid is cruciaal, maar ook de instellingen naar jouw lichaam aanpassen is van belang! Benieuwd hoe je de bureaustoel instelt? Dat lees je hieronder.

Hoe stel je de bureaustoel in?

Veel mensen hebben moeite met het juist instellen van een bureaustoel. Terwijl het niet moeilijk is, maar wel cruciaal om lichamelijke klachten te voorkomen! Vaak ontvang je bij de bureaustoel een goede zitinstructie. Handleiding kwijt of geen instructies gekregen? Voer dan deze stappen uit!

#1. Zithoogte instellen

Ga zitten op de bureaustoel en zorg ervoor dat je bovenbenen horizontaal zijn. Daarnaast mogen de knieën nooit hoger komen dan de heup. Een 90 graden zithouding is de juiste zithouding. Leg als test een knikker op je bovenbeen. Rolt hij naar je knieën? Dan weet je zeker dat jouw knieën niet hoger komen dan de heup. 

#2. Zitdiepte instellen

Veel ergonomische bureaustoelen zijn voorzien van een verstelbaar zitvlak. Dit zitvlak kun je naar voren en achteren schuiven. De vuistregel (letterlijk!) hierbij is dat je jouw gebalde vuist tussen de knieholte en de zitten van de arbo bureaustoel past. Lukt dat? Dan ben je weer een stapje dichterbij de juiste instelling van jouw ideale bureaustoel.

#3. Rugleuning verstellen

In de rugleuning zit vaak een bolling onderaan de bureaustoel. Deze bolling is voor het ondersteunen van je rug. Zorg ervoor dat de rugbolling in jouw rugholte valt voor optimale steun. De bil moet daarnaast ook zo ver mogelijk achterin de bureaustoel zitten. Gelukt? Dan volgt er nog één stap, voordat jij jouw ergonomische bureaustoel juist hebt ingesteld.

#4. Armleggers verstellen

De hoogte van de armleuning is erg belangrijk. Stel de armleuning niet te hoog in, hierdoor krijg je schouder-en nekklachten. Zijn de armleggers te laag ingesteld?  Dan komt dat niet ten goede van jouw houding op de stoel! Vaak ga je scheef leunen, waardoor je schouder- en nekklachten krijgt. Maak een 90 graden hoek van je armen. Laat je armen vervolgens ontspannen hangen. Verstel nu de hoogte van de armleuning totdat het je arm aanraakt. Nu heb jij de juiste armleuning hoogte. Zo, de instelling van de bureaustoel is afgestemd op jouw lichaamshouding! Easy, toch?

Juist ingestelde bureaustoel zorgt voor ergonomieMet een juist ingestelde bureaustoel kan jij weer met plezier aan het werk.

Normeringen NEN1335 en NPR1813

De NEN1335 is een Europese norm voor bureaustoelen en kantoorstoelen. Deze norm kijkt vooral naar de instelbaarheid en de verstelbaarheid van de bureaustoel. Bureaustoelen met een NEN1335 norm gaan ook jarenlang mee. Met een NEN1335 norm weet jij zeker dat jij een ergonomische bureaustoel hebt gekocht!

Naast de Europese norm is er ook een Nederlandse norm, genaamd de NPR 1813. Deze norm is in het leven geroepen omdat Nederlanders over het algemeen langer zijn dan andere Europeanen. Wat is dan het verschil met de Europese norm? De NPR1813 kijkt ook naar de kantelbare zitting. Deze is een paar graden meer bij de NPR1813. Daarnaast zijn de minimale specificaties van de armleggers en rughoogte bij beide verschillend. Beide normen zijn arbo verantwoord, dus je zit (letterlijk) bij beide normen goed! Ga aan de slag vanaf de beste bureaustoel die jij instelt op jouw lichaamshouding!

Ergonomische bureaustoelen geschikt voor het thuiswerken:

Aangezien we veel thuiswerken, is het hebben van een ergonomische bureaustoel belangrijk. Op kantoor zijn we grotendeels voorzien van een arbo bureaustoel, maar thuis niet. Veel mensen werken aan de eettafel. Handig voor een paar minuten, maar ergonomisch verantwoord? No way! Door langdurig werken in een verkeerde houding, komen lichamelijke klachten om de hoek kijken. Dat wil je niet, toch?

✅ 1 | Ga voor kwaliteit én comfort met de bySKEPP bureaustoel Lugano

In onze eigen meubellijn staat design, kwaliteit en ergonomie voorop. Ga je voor de bySKEPP bureaustoel Lugano? Zeg dan gedag tegen lichamelijke klachten. Dankzij de vele verstelmogelijkheden, strakke vormgeving en het comfort werk jij urenlang zonder ongemakken. De bureaustoel beschikt niet alleen over meerdere verstelmogelijkheden, maar voldoet ook aan alle normen van een (N)EN 1335 bureaustoel. De bureaustoel heeft alleen niet de officiële certificering. Jouw voordeel? Een ergonomische design bureaustoel tegen een betaalbare prijs. Waar wacht je nog op? Work like a boss met de bureaustoel Lugano!

bureaustoel LuganoMet de bySKEPP bureaustoel Lugano werk jij ergonomisch!

✅ 2 | Bureaustoel voor lange werkdagen

Zit jij hele dagen achter je bureau? Dan is het belangrijk dat jouw lichaam optimaal ondersteund wordt. Kies daarom voor bureaustoel Runa! Met deze bureaustoel ben je verzekerd van een comfortabele werkdag. De Runa beschikt over een (N)EN 1335 certificaat. Verstel de bureaustoel naar wens en werk urenlang zonder lichamelijke klachten. Nog een voordeel van deze bureaustoel; de Runa heeft een hoofdsteun. Hierdoor ervaar je optimale ondersteuning. Hoe fijn? Heb jij al een plekje vrij voor deze ergonomische bureaustoel?

bureaustoel RunaZie jij jezelf al werken op deze arbo bureaustoel?

✅ 3 | Ergonomische bureaustoel die voldoet aan de NEN-1335 norm.

Bureaustoel Porto voldoet aan de Europese norm NEN-1335. Dit betekent dat de rugleuning van de stoel flexibel is, zodat er eenvoudig een aangename vorm gecreëerd wordt. De arm- en rugleuningen zijn in hoogte verstelbaar en het zitgedeelte is in de diepte en hoogte verstelbaar. Nu kan iedereen de beste werkhouding creëren. De rugleuning heeft een unieke uitstraling, het heeft namelijk een netweave als rugleuning. De zithoogte is verstelbaar van 49 tot 62 cm. Kortom, het ergonomisch thuiswerken kan beginnen!

Ergonomische bureaustoel PortoBureaustoel Porto heeft een unieke uitstraling dankzij de netweave rugleuning.

Waarom ergonomische bureaustoelen bestellen bij SKEPP?

Bij SKEPP bepaal jij zelf de betaalvorm. Je kunt de beste bureaustoelen huren, kopen of huurkopen. SKEPP is dé expert op het gebied van kantoorverhuur en kantoorinrichting. SKEPP biedt een uitgebreide en persoonlijke service aan. Wij willen meedenken, zodat jij het comfort ervaart van de beste bureaustoel. Vragen of advies nodig? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met onze personal designers!


Neem gratis contact op!

Enthousiast geworden van onze arbo bureaustoelen?

Begin met ergonomisch thuiswerken! Thuiswerken is geen tijdelijk concept, maar zal na het coronavirus ook (deels) blijven. Om lichamelijke klachten te voorkomen, heb je een ergonomische thuiswerkplek nodig. De eerste stap is om een arbo bureaustoel te kiezen. Ben je benieuwd naar ons aanbod van ergonomische bureaustoelen? Neem dan een kijkje in onze webshop! 


Bekijk ons aanbod bureaustoelen!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

5 creatieve scheidingswanden voor jouw kantoor

5 creatieve scheidingswanden voor jouw kantoor

Ze zijn van toegevoegde waarde in de kantoorinrichting: scheidingswanden. Wij hebben voor jou 5 creatieve scheidingswanden op een rij gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Lees meer
Een kantoor volgens het nieuwe werken

Een kantoor volgens het nieuwe werken

Vroeger was het kantoorleven slechts een kleine greep van het leven van veel mensen. Het kantoor werd ingezet als typfabriek, maar tegenwoordig is het kantoor meer dan werken alleen. Het kantoorleven is meer een lifestyle en community geworden. Kortom, het kantoor vraagt om andere voorzieningen. Benieuwd naar de verandering en een bijpassend kantoor? Lees dan gauw verder!

Lees meer
Kantoormeubelen: budget vs. luxe

Kantoormeubelen: budget vs. luxe

Wat ben je kwijt aan jouw ideale kantoorinrichting? Dat is een moeilijke vraag! Wij beantwoorden de vraag in de blog. Kies je voor budget meubelen of juist voor luxe meubelen. De keuze is aan jou! Wij geven je de beste tips voor het inrichten van jouw droomkantoor!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies