Kantoorinrichting

Dit worden de 7 kantoortrends in 2018

Wie 5 kantoortrends voor 2017 voorspelt en ze allemaal ziet uitkomen, moet natuurlijk ook voorspellingen doen voor 2018. Lees onze voorspelling in dit blog!

Dit worden de 7 kantoortrends in 2018

Wat worden de kantoortrends voor 2018?

Begin 2017 hebben wij de kantoortrends voor dat jaar voorspelt. Deze zijn ook allemaal uitgekomen! Daarom doen wij nu weer een dappere poging om de kantoortrends van 2018 te voorspellen. Dit zijn de 7 kantoorinrichting trends die het volgens ons helemaal gaan maken op kantoor.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

1 Ruimte voor een belnisje in kantoorpanden

Steeds meer bedrijven stappen over van vaste telefoons naar smartphones. Je bent dus minder gebonden aan je telefoontoestel op je werkplek, waardoor het populair wordt om een rustige plek in de kantoorruimte op te zoeken om te bellen. De uitkomst? Zogenaamde belcellen, -hokjes of -nisjes. Kan niet anders dat vele bedrijven overstag gaan en dit soort cellen, hokjes of nisjes gaan creëren.

Ook vanuit SKEPP kunnen we jouw kantoorruimte voorzien van een Photobooth. De Photobooth is 1 van de producten die we aanbieden via Officeplanner. Wil je weten wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen met betrekking tot de kantoorinrichting? In deze video vertelt Robbert Jan Hanse, van Holland Startup, over zijn ervaring met Officeplanner. 

 

2 Het visualiseren van het aantal volgers op social media

Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan social media. Het doel? Zoveel mogelijk volgers of likes verkrijgen. Daarom is het steeds belangrijker om de stand van zaken nauwlettend in de gaten te houden en te meten of je aantal volgers stijgt. Tegenwoordig zijn er tellers te koop waarop je een actueel overzicht van het aantal volgers op je social media kanalen ziet. Hang het in je kantoorkamer en blijf op de hoogte. We voorspellen dat deze tellers een vlucht gaan nemen in 2018.

3 Meer ontspanning op kantoor krijgt prioriteit

Het 'negen-tot-vijf-principe' staat steeds meer onder druk. Tegenwoordig vult het kantoor niet alleen meer de zakelijke functie. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de medewerkers zich beter voelt na het spelen van een game op de werkvloer. Het geeft de werksfeer een boost en verbetert de teambuilding. Wij verwachten meer dartborden, voetbaltafels en gameconsoles in de kantoorruimte. Wie wil er nu niet na werktijd even een potje Super Mario of FIFA 2018 spelen?

eye catchers in de kantoorruimteEen leuke en ontspannen kantoortrend, vind je niet?

4 Fear Of Missing out the Office

Niet alleen de locatie van jouw kantoorgebouw wordt gezien als onderscheidende factor, maar juist de uitstraling, kantoorinrichting, werkstijl en community worden belangrijker. Jouw kantoor wordt een merk, wat FOMO als gevolg heeft. Deze Fear of Missing out the Office houdt in dat je de drang voelt om op kantoor te komen, want je wilt niets missen toch? De sociale interactie, teamspirit, huiselijke sfeer maakt dat jij je thuis voelt in de kantoorruimte. Het is niet langer alleen maar een plek om te werken, het is een lifestyle.

" Groen, groener, groenst! "

5 Groen als gras

Beschik jij al over een aardig aantal kantoorplanten? Anno 2018 is dit waarschijnlijk niet genoeg. Want een trend die doorzet zijn planten op kantoor. Maar dan heel veel planten. Complete landschappen worden nagebootst, palmbomen geven de inrichting van de kantoorruimte een tropisch tintje, citroenbomen creëren een mediterrane sfeer en cactussen zorgen voor een heus woestijneffect. Niets is te gek! Daarnaast hebben kantoorplanten een effectieve functie: ze werken zuiverend en de kleur groen in de kantoorunit wekt positieve gevoelens op.

kantoorplanten kantoorinrichting kabelweg 43Groen moet je doen!

6 De bureaustoel is zó 2017

Dit jaar gaan steeds meer organisaties er aan geloven: het vervangen van de bureaustoel. Volgens de Arbo moet het kantoormeubilair het lange zitten op kantoor gaan faciliteren. Hoe je dit doet? Simpel. Er zijn veel alternatieven voor de traditionele bureaustoel in jouw kantoorunit. Zo kun je voor meer beweging bijvoorbeeld kiezen voor de vergaderfiets. Deze 'deskbike' zorgt ervoor dat jij je lekker even kunt laten gaan tijdens bijvoorbeeld een vergadering. Door rustig de pedalen rond te trappen gaat voor jouw gevoel de vergadering sneller en je bent ook nog eens goed aan het bewegen. Een win-win als je het ons vraagt!

7 Work-life balance op de schop

Waar generatie X op zoek ging naar een goede balans tussen privé en werk, breekt de nieuwe generatie deze scheiding juist af. Door alle technologische ontwikkelingen kunnen we waar en wanneer we maar willen aan het werk. Je bent niet alleen tijdens de 'normale' werkuren bereikbaar, maar overal en altijd. Op kantoor laat jij jouw nieuwe schoenen bezorgen en na de lunch speel je een potje tafelvoetbal met collega's. De traditionele scheiding tussen werk en privé neemt af en dit jaar zal deze kloof alleen maar kleiner worden.

kantoorruimte huren amsterdamDeze 7 kantoortrends gaan het maken in 2018.
05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Meer inspiratie nodig?

Nu weet jij welke trends het helemaal gaan maken op kantoor. Maar bij het inrichten van jouw kantoor kun je misschien nog wel wat inspiratie gebruiken, toch? Lees daarom de volgende blogs ook eens:

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Een goede start na de vakantie met een frisse kantoorinrichting

Een goede start na de vakantie met een frisse kantoorinrichting

De vakantie is helaas voorbij.. je bent alweer keihard aan het werk. En wat is er nu fijner dan aan de slag te gaan in een kantoor met frisse kantoorinrichting?

Lees meer
7 verschillende kantoorinrichting designs op een rijtje

7 verschillende kantoorinrichting designs op een rijtje

Je zie door de bomen het bos niet meer met zoveel kantoorinrichtingen! Welke moet je nu kiezen? Wij helpen je door de meest populaire designs op een rij te zetten.

Lees meer
Trakteer jouw kantoorinrichting op hoogwaardig materiaal

Trakteer jouw kantoorinrichting op hoogwaardig materiaal

Is jouw kantoorruimte al voorzien van kwalitatief hoogstaand kantoormeubilair? Zo nee, waarom niet? Want het brengt vele voordelen met zich mee. Lees het hier!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies