Kantoorinrichting

Thuiswerk checklist: wat heb je nodig voor het thuiswerken?

Werk jij momenteel vaak vanuit huis? Lees dan onze thuiswerk checklist! Hierin beschrijven wij dé belangrijke elementen die zeker niet mogen ontbreken bij het thuiswerken. Benieuwd welke elementen zo belangrijk zijn? Lees dan gauw verder!

Thuiswerk checklist: wat heb je nodig voor het thuiswerken?

Thuiswerken blijft voorlopig de standaard. Een goede en ergonomische thuiswerkplek mag hierbij niet ontbreken. Maar hoe zorg je ervoor dat jij of je collega’s aan niks ontbreekt om thuis productief aan de slag te kunnen? Kortom: waar moet een thuiswerkplek aan voldoen? Raadpleeg onze thuiswerk checklist zodat jij in een mum van tijd de keukentafel kan inruilen voor een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek. 

Thuiswerkplek: vermijdt de bank en keukentafel

Thuiswerken is niet meer weg te denken. Waar het eerst incidenteel gebeurde, breng je je werkweek nu voor een langere periode vanuit huis door. Je betrapt jezelf er wellicht op dat je veel kantooruren op de bank of aan de keukentafel doorbrengt. Prima voor het wegwerken van een paar e-mails, maar niet ergonomisch verantwoord. Tijd voor verandering! Op kantoor voldoet je werkplek aan de eisen van de Arbowet. Waarom zou jouw thuiswerkplek daarvoor onderdoen? Met de onderstaande checklist breng je jouw werkplek op kantoor naar huis. 

#1. Bureau; het belangrijkste element van de werkplek

Een bureau is natuurlijk essentieel voor je werkplek. Dat is geen nieuws, maar wist je dat je snel het verkeerde bureau kiest? Dan kun je net zo goed aan de keukentafel werken en dat is net wat we juist willen vermijden. Het is belangrijk dat het bureau verstelbaar is zodat het op de juiste hoogte kan worden ingesteld. Ben je 1.70 m, dan kan je natuurlijk niet op dezelfde hoogte werken zoals je buurman van 1.90 m. Klinkt logisch toch? 

Een verstelbaar bureau, ook wel zit-sta bureau genoemd, stel je gemakkelijk zelf in op de juiste hoogte. Staand werken is zo ook vanuit huis in een handomdraai mogelijk. Breng je de hele dag door op je thuiswerkplek? Dan zal je merken dat staand werken veel voordelen heeft zoals het verminderen van rugklachten, het verbranden van meer calorieën en zorgen voor een hogere productiviteit. Ga jij voor een handmatig verstelbaar bureau of een elektrisch verstelbaar bureau?  

 

Met een verstelbaar zit sta bureau verminder jij fysieke klachten

Het staand werken heeft vele voordelen; minder fysieke klachten, calorieën verbranden én een verhoogde productiviteit.

#2. De bureaustoel; jouw grootste vriend op de thuiswerkplek

Een bureau is niet compleet zonder een bureaustoel. Daarom hebben wij diverse kant-en-klare thuiswerkplekken voor je klaargezet in onze webshop, voorzien van een bureau én een bureaustoel. Zo heb je in één aankoop gelijk een complete thuiswerkplek. Super handig, toch?

Net als bij bureaus, zijn niet alle bureaustoelen ergonomisch verantwoord. Hoe weet je zeker dat je de juiste ergonomische bureaustoel kiest? Check de specificaties en productinformatie. Worden de normeringen NEN-EN 1335 of NPR 1813 vermeld bij de bureaustoel? Dan voldoet deze bureaustoel aan de wettelijke eisen. Tip: alle bureaustoelen uit onze webshop zijn thuiswerkplek-proof! 

Op zoek naar thuiswerkplekken voor je werknemers? Laat ze zelf complete thuiswerkplekken bestellen via onze gepersonaliseerde mini-webshop!

 

De SKEPP bureaustoelen zijn thuiswerkproof

Met de SKEPP bureaustoelen realiseer jij een ergonomische thuiswerkplek.

#3. Genoeg verlichting zorgt voor productiviteit 

Een donkere werkplek is funest voor je productiviteit. Wanneer het donker is, maakt je lichaam melatonine aan, hierdoor word je sneller slaperig. Niet wat je nodig hebt tijdens een werkdag. Zorg daarom voor de juiste verlichting bij je thuiswerkplek. Een goede tip; plaats jouw bureau dichtbij een raam. Zo heb je veel natuurlijk daglicht; dit is de beste vorm van licht!

Breng je de hele dag door achter je laptop of computer? Zorg dan voor warme verlichting, dit is zachter voor je ogen. Hoe weet je dat verlichting warm of koel is? Hier kom je gemakkelijk achter door de hoeveelheid Kelvin te controleren. Hoe meer Kelvin, hoe koeler het licht. Ook de lichtsterkte is van belang. Volgens de Arbowet moet de hoeveelheid lux (licht) tussen de 300 en 400 zitten wanneer je meer dan 2 uur doorbrengt achter je beeldscherm. Let hier dus goed op!

 

Zorg voor zo veel mogelijk licht hierin is daglicht het beste

Daglicht is de beste vorm van licht; al helemaal voor de thuiswerkplek.

#4. Goede akoestiek & privacy

Spelende kinderen, een draaiende wasmachine of je partner die aan het bellen is. Zomaar wat voorbeelden van geluidsoverlast die je tijdens je thuiswerkdag kunt ervaren. Deze prikkels halen je uit je productieve bubbel. Maar hoe zorg je ervoor dat jij ongestoord door kunt werken? Goede akoestiek is hierbij essentieel. Door akoestische schermen te plaatsen ervaar je minder geluidsoverlast én zorg je tegelijkertijd voor meer privacy. Ook ideaal om een afgesloten ruimte te creëren wanneer je thuiswerkplek in de woonkamer is. 

Een akoestisch scherm is niet het enige dat geluidsoverlast tegengaat. Een vloerkleed, planten en raamdecoratie absorberen geluid en zorgen daarmee voor minder geluidsprikkels. Daarbij zorgt het ook voor een fijne werksfeer! Hulp nodig bij het creëren van de juiste sfeer? Wij hebben een aantal afstijlpakketten voor je samengesteld; voorzien van planten, een vloerkleed en passende accessoires. Eenvoudig, niet waar?

 

Afstijlpakket Botanic zit vol met planten

Met afstijlpakket Botanic M ben jij voorzien van planten voor jouw thuiswerkplek.

#5. Archiefkast; realiseer een clean desk policy

Heb je er al over nagedacht waar je documenten gaat opbergen? Een bureau met stapels documenten werkt namelijk niet echt productief. Ook raak je zo gemakkelijk het overzicht kwijt. Zorg ervoor dat je genoeg opbergruimte hebt voor rapportages, formulieren en notities. Archiefkasten zijn er in allerlei soorten en maten. Ladekast Larvik is bijvoorbeeld ideaal voor kantoorbenodigdheden zoals een nietmachine, schrijfbenodigdheden of een notitieblok. Papierwerk berg je op in een archiefkast zoals roldeurkast Heidelberg. Zo creëer je een clean desk policy op jouw thuiswerkplek.

 

Archiefkasten helpen jou aan een clean desk policy

Archiefkasten dragen bij aan een clean desk policy.

#6. Accessoires voor jouw thuiswerkplek; maak jouw thuiswerkplek af

Grote kans dat je gewend bent aan de aanwezigheid van verschillende kantoorbenodigdheden en accessoires. Maak je op kantoor gebruik van een whiteboard? Voeg deze dan ook toe aan je thuiswerkplek. Accessoires zoals een kabelkorf of CPU-houder worden snel vergeten, maar zorgen er wel voor dat je thuiswerkplek er een stuk netter uitziet. En wat dacht je van een draadloze headset? Zo loop je op je gemak bellend het huis door en kom je gelijk aan je dagelijkse beweging. 

 

Met accessoires wordt het werken eenvoudiger

Accessoires maken het werken makkelijker.

Check, check, dubbelcheck

Heb jij ondertussen jouw thuiswerkplek samengesteld en voldoet deze aan de bovenstaande checklist? Good job! Binnenkort breng jij je werkdagen door op je eigen ergonomische werkplek. Je lichaam en je to-do list zullen je dankbaar zijn. Met onze tips blijf jij productief aan het werk. Nu alleen nog goede koffie! 

Thuiswerkplekken voor jouw collega’s, wij nemen het werk uit handen

Wil je jouw collega’s voorzien van een ergonomische thuiswerkplek? Wij maken binnen één werkdag een gepersonaliseerde mini-webshop waarbij jouw collega’s een eigen thuiswerkplek kunnen samenstellen. Samen met ons bepaal jij het assortiment waaruit jouw team kunt kiezen. Wij zorgen ervoor dat het meubilair bij jouw collega wordt geleverd én gemonteerd. Jij ontvangt vervolgens een eenmalige of maandelijkse verzamelfactuur. Zo heb jij er geen omkijken naar en kunnen jouw collega’s thuis productief aan het werk, win-win! 


Realiseer nu thuiswerkplekken voor jouw collega's!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Zo voorkom je lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken

Zo voorkom je lichamelijke klachten tijdens het thuiswerken

Veel thuiswerkers hebben last van lichamelijke klachten tijdens het werken aan huis. Door het lezen van dit blog breng jij in kaart hoe deze lichamelijke klachten voorkomen kunnen worden! Voorkomen is beter dan genezen!

Lees meer
Thuiswerkplekken realiseren voor jouw team

Thuiswerkplekken realiseren voor jouw team

Het grote gevolg van de coronacrisis is dat veel mensen momenteel thuiswerken. Echter is de thuiswerkplek niet zo ergonomisch verantwoord als de werkplek op kantoor. Als werkgever heb je, ook als het gaat over thuiswerken, zorgplicht! Investeer in een comfortabele thuiswerkplek voor jou werknemers! Op de korte én lange termijn zal dit vele voordelen opleveren.

Lees meer
Duurzaamheid op jouw kantoor

Duurzaamheid op jouw kantoor

Duurzaamheid is niet meer uit ons leven weg te denken. Van het kopen van biologische groenten en fruit tot het recyclen van afval, het is allemaal heel normaal. Maar hoe pas je duurzaamheid nou toe op jouw kantoor of thuiswerkplek? Lees het in dit blog!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies