Kantoorinrichting

Bijzondere ruimtes in de kantoorinrichting

Ruimtes waarvan je wel niet eens wist dat ze bestaan, maar na het lezen van deze blog een musthave voor jouw kantoorinrichting. Lees de onconventionele ruimtes in de kantoorinrichting in dit blog!

Bijzondere ruimtes in de kantoorinrichting

Je wist het nog niet, maar deze ruimtes heb je nodig in je kantoorinrichting! Het zijn ruimtes waarvan je op het eerste idee niet wist dat ze handig zijn. Misschien wel niet eens dat ze bestaan, maar na het lezen van deze blog zie jij het nut in van het hebben van deze onconventionele ruimtes in de kantoorinrichting.

04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

Zorg voor een fitnessruimte in de kantoorinrichting

“Lange dag gehad op het werk en geen zin meer om nog helemaal naar de sportschool te rijden.” Dit excuus kunnen je medewerkers niet langer gebruiken, want sporten doen ze gewoon in hetzelfde gebouw als werken! Sporten voor, na of zelfs tijdens werktijd is super toegankelijk als de sportschool zich gewoon in de kantoorinrichting van je werk bevindt. Het wordt dan ook steeds populairder om in kantoorinrichtingen een fitnessruimte beschikbaar te stellen voor medewerkers.

Waarom zou jij als baas het sporten van je medewerkers moeten faciliteren? Omdat je daar productievere medewerkers voor terug krijgt! 

Maar waarom zou jij als baas het sporten van je medewerkers moeten faciliteren? Omdat je daar productievere medewerkers voor terug krijgt! Je medewerkers zijn gezonder, voelen zich fitter en verzuimen minder dagen per jaar. Daarnaast geeft het ook nog een positief beeld van jou als werkgever en stimuleert het de binding met het bedrijf.

Kantoorruimte Europalaan 24 MaastrichtGeen tijd om te sporten is geen excuus meer met een fitnesscentrum in jouw kantoorinrichting!

Laat je medewerkers relaxen tussen de bedrijven door  

Het is een concept dat door veel werkgevers nog wat huiverig wordt ontvangen, maar het is wel een succesformule: slapen op kantoor. Op het eerste gezicht heel goed te begrijpen dat het huiverig ontvangen wordt, want er moet gewerkt worden. Toch is het een goed idee om je werknemers een ontspanningsruimte te bieden in de kantoorinrichting. Dit is een ruimte waar de voornaamste voorwaarde is dat het er stil en kalmerend is. In deze ruimte kunnen medewerkers even rustig een boekje lezen, mediteren of, inderdaad, slapen.

Zo kan er tussen de werkzaamheden door een powernapje gedaan worden of even helemaal tot rust gekomen worden. Natuurlijk moet hier ook het juiste meubilair voor aanwezig zijn in de kantoorinrichting. Zorg bijvoorbeeld voor lekkere loungestoelen, kussens en iets dat als bed kan functioneren voor de dutjes.

Kantoorruimte huren bij SKEPP Ook kun je in de ontspanningsruimte ongestoord bezig met je werkzaamheden.

Maak creatief denken mogelijk

Bedrijven worden steeds creatiever en komen met steeds uitbundigere ideeën en nieuwe plannen. Een ludieke reclamecampagne; een milieuvriendelijke vervanger van een bekend product; een 3D-geprinte maquette van een futuristisch nieuw gebouw. Al deze out of the box, leuke en creatieve ideeën moeten ergens ontwikkeld worden. Vaak wordt voor een brainstormsessie gewoon een vergaderruimte gebruikt, omdat deze ruimte in de kantoorinrichting ook bedoeld is voor overleg.

Bedrijven worden steeds creatiever en komen met steeds uitbundigere ideeën en nieuwe plannen. 

Laat een standaard vergaderruimte nou precies niet de plek zijn voor creativiteit, bijvoorbeeld een speciaal ingerichte brainstormruimte. Voor verrassende ideeën is een unieke kantoorinrichting nodig. Een plek in de kantoorinrichting waar je geprikkeld wordt en creativiteit gestimuleerd. Deze hele ruimte staat in het teken van samenwerken, brainstormen, ideeën bedenken en plannen maken.

Gustav Mahlerplein 28 6300Zorg voor een plek waar creatief denken gestimuleerd wordt.

Creëer een stilteruimte

Nog een ruimte waar het stil moet zijn, is de stilteruimte. Deze ruimte in de kantoorinrichting is echter niet bedoeld voor ontspanning, maar juist voor werken. De stilteruimte is ontleend aan het concept van Activity Based Werken. Hierbij kunnen medewerkers afhankelijk van hun taak in verschillende ruimtes in de kantoorinrichting zitten, die bij die specifieke taak passen. Maar ook als je Activity Based Werken niet geïntroduceerd hebt in je bedrijf, is een stilteruimte voor geconcentreerd werken een goed idee.

Kantoorruimte Oostenburgervoorstraat 42Wat is nou een betere stilteruimte dan een bibliotheek in de kantoorinrichting?


Hier kunnen je medewerkers even lekker op zichzelf aan een taak werken, zonder afgeleid te worden door collega’s, printgeluiden of andere kantoorgeluiden. Het kan heel productief werken om even te ontsnappen aan geluiden en afleidingen en vol te kunnen concentreren op waar ze op dat moment mee bezig zijn. Dan kunnen ze vervolgens gewoon weer terug naar de reguliere werkplek, maar dan wel met een taak volbracht.

Breng je medewerkers naar buiten

Dit is geen ruimte in je kantoorinrichting, maar wel een heel fijne toevoeging voor je medewerkers. Een plek waar ze naar buiten kunnen. Lang niet altijd wordt er aan gedacht om gebruik te maken van de ruimte die een kantoorgebouw buiten heeft. Maar ook een kleine plek voor de werknemers buiten is al erg fijn. Zet er een picknicktafel neer, eventueel nog een parasol en het is de perfecte spot om op zonnige dagen even lekker je lunch op te eten.

Vaak wordt de ruimte die een kantoorgebouw buiten heeft vergeten. 

Of als je er wel de ruimte voor hebt, kun je natuurlijk ook helemaal ervoor gaan en een waar terras creëren. Inclusief planten, kussens op de stoelen en misschien zelfs een fijne buiten loungeset. Zorg wel even dat dit niet ook de rokersplek wordt, want niemand houdt van lunchen in een rookwalm.  

Kastanjelaan 400Met een buiten ruimte kunnen je werknemers tijdens de pauze een frisse neus halen.

Maak een spelletjeskamer

De laatste onconventionele ruimte in de kantoorinrichting die we gaan uitlichten is de spelletjeskamer. Dit is een kamer die volledig is gericht op ontspanning, maar in tegenstelling tot de relaxkamer gebeurt dat hier in actieve vorm. In deze kamer kunnen werknemers even helemaal ontladen met een spelletje tafelvoetbal, pingpong of airhockey. Dit is de plek in de kantoorinrichting waar ze hun pauze kunnen doorbrengen of gewoon tussen de werkzaamheden door een spelletje kunnen doen.

Dit is de plek in de kantoorinrichting waar ze hun pauze kunnen doorbrengen.

Het leuke van deze ruimte is dat hier ook qua kantoorinrichting helemaal los gegaan kan worden met kleuren en vormen. De ruimte moet lekker speels aanvoelen. Naast actieve spelletjes is het ook leuk om hier bordspellen en kaartspellen neer te leggen. Met een schaakbord, kaartspel, mens-erger-je-niet en skip bo is je spelletjeskamer helemaal af.

Kantoorruimte john m keynesplein amsterdamMet een pingpong tafel kom je gegarandeerd de pauze door!

Laat je inspireren! 

Hoewel bovenstaande ruimtes in de kantoorinrichting je misschien vooral aan grote hippe techbedrijven doen denken, passen ze ook prima in andere kantoorinrichtingen. We hopen je dan ook geïnspireerd te hebben tot nieuwe ideeën en kantoorinrichtingen voor je medewerkers. Want hoe onconventioneel sommige ruimtes ook zijn, ze dragen allemaal bij aan de productiviteit van je medewerkers, de tevredenheid over hun arbeidsomstandigheden en ook de binding van de medewerker met het bedrijf.

Het is vrij vanzelfsprekend dat een bedrijf niet alle bovenstaande ruimtes nodig heeft (het kan natuurlijk wel!). Met een paar van bovenstaande ruimtes in je kantoorinrichting draag jij al bij aan de werkervaring en het werkplezier van je werknemers, terwijl je daar als werknemer ook nog wat positiefs voor terug krijgt.

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Industriële kantoorinrichting

Industriële kantoorinrichting

Wat is een industrieel kantoordesign? Hoe creëer jij zelf een industriële inrichting? Hoe is het ontstaan en hoe kun je het herkennen? Wij vertellen je er graag meer over.

Lees meer
Efficiënte kantoorinrichting

Efficiënte kantoorinrichting

Waarom is de indeling van een kantoor belangrijk? En welke inrichting is het meest efficiënt voor jouw kantoor? Wij helpen je de belangrijkste vragen over een efficiënte kantoorinrichting te beantwoorden.

Lees meer
4 tips voor de kantoorinrichting van een presentatieruimte

4 tips voor de kantoorinrichting van een presentatieruimte

Een bedrijf kan niet meer zonder een presentatieruimte in de kantoorinrichting. Met deze 4 tips zorg jij dat de kantoorinrichting van de presentatieruimte helemaal in orde is!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies