Kantoorinrichting

Het belang van een koffiecorner in de kantoorruimte

Koffiecorners en bedrijfsrestaurants zijn het ondergeschoven kindje in de kantoorinrichting. Maar deze is wel net zo belangrijk in het kantoorpand voor zowel werknemers als klanten. Lees hier waarom.

Het belang van een koffiecorner in de kantoorruimte

De meeste kantoorinrichtingen en kantoorruimtes zijn aangepast op de andere en meer flexibele vorm van werken, Het Nieuwe Werken. Mensen hoeven niet meer elke dag aanwezig te zijn om hun uren te maken. Je werkt in je eigen tijd en het is de output die telt. Maar juist nu mensen minder tijd doorbrengen in de kantoorruimte, is het hebben van een goede koffiecorner of zelfs een bedrijfsrestaurant extra belangrijk voor je organisatie! Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees hieronder verder waarom.  

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

De voordelen van goede koffiecorner in de kantoorinrichting

Het lijkt tegenstrijdig toch? Minder mensen op de werkvloer en juist nu de koffie- en eetvoorzieningen binnen de kantoorinrichting een upgrade geven. Toch is juist dit de tijd om te investeren in een goede koffiecorner, pauzeruimte of zelfs een bedrijfsrestaurant. Want hoewel die nieuwe manier van werken heel veel voordelen met zich meebrengt, betekent het wel ook dat mensen vooral online werken en minder aanwezig zijn in de kantoorinrichting.

Door een goede koffiecorner kun je mensen iets bieden waardoor ze zich verbonden voelen met het bedrijf. Je werknemers zullen zich hierdoor thuis voelen en ook vaker aanwezig zijn op de werkvloer. Maar aan een goede koffiecorner en pauzeruimte in de kantoorinrichting, zitten nog veel meer voordelen.

Bekijk deze video eens van het kantoor aan de Hoefkade 9. Hier kun je kantoorruimte huren in Den Haag waar je gebruik kunt maken van de sfeervolle kantoorinrichting van het restaurant. Perfect om zakenrelaties en klanten te ontvangen, of om zelf eens ontspannen te genieten van een verse lunch.

Creeër een kantoorinrichting met pauzeruimte om te ontspannen

De koffiecorner is voor je medewerkers de plek om het werk even een momentje los te laten en bij te kletsen met de collega's. En niet alleen over persoonlijke zaken, dit is juist ook de plek waar ze informeel kunnen vergaderen en nieuwe ideeën kunnen doorspreken. De koffiecorner is dé plek in de kantoorinrichting om tot nieuwe creatieve ideeën te komen in een informeel gesprek onder collega's. Daarnaast bevorderen deze gezellige onderonsjes ook nog eens het teamgevoel. Win-win dus!

Trek klanten met een goede kop koffie

Oké vooruit we geven toe, tenzij je eigenaar van een koffiezaak bent, komen klanten niet alleen af op de goede koffie die je te bieden hebt. Maar een goede koffiecorner in je kantoorinrichting helpt zeker mee om die klant binnen te loodsen. Want wat moeten ze wel niet van jouw bedrijf denken, als je niet eens in staat bent ze een fatsoenlijke kop koffie voor te zetten? Heet ze welkom met een lekker bakkie en laat ze zich helemaal thuis voelen in jouw bedrijf. Dat kan zeker het begin zijn van een goede samenwerking.

Koffie automaatVan een lekkere kop koffie kunnen jij en je medewerkers en natuurlijk jouw klanten erg van genieten! Huur daarom bijvoorbeeld een kantoorruimte in Haarlem met een fijne pantry in de kantoorinrichting.

Zorg dat de koffiecorner goed past binnen de kantoorinrichting

Dat er een koffieruimte is, is niet het enige dat van belang is. Ook de inrichting van deze koffieruimte is erg van belang. Zo blijkt uit onderzoek dat werknemers het erg belangrijk vinden dat ze afgeschermd zitten. Zo kunnen ze zich even lekker terug trekken van hun werk en uit de kantoorinrichting. Daarnaast levert een afgeschermd zitje ook het perfecte klimaat voor informeel werkoverleg.

Hoewel ze dus wel afgeschermd willen zitten van de kantoorinrichting, vinden werknemers het wel prettig als de koffiecorner in de buurt is van de werkvloer. Zo kunnen ze even snel heen en weer lopen als ze even wat afleiding of gewoon een goed bakje koffie nodig hebben.

Ook het bedrijfsrestaurant moet passen binnen de kantoorinrichting

Wanneer je een paar stappen verder wilt gaan dan een goede koffiecorner, kun je ook kiezen voor een compleet bedrijfsrestaurant in de kantoorinrichting. Dit levert dezelfde voordelen als de koffiecorner, plus nog andere extra's. Bij een bedrijfsrestaurant hoeven je medewerkers zich ’s morgens geen zorgen te maken om hun lunch of andere tussendoortjes.

Ze kunnen zich juist verheugen op wat ze vandaag eens zullen kiezen. Daarnaast kun je binnen een bedrijfsrestaurant kiezen voor overwegend gezonde voeding. Hiermee houdt je je werknemers energiek en fit. Niet alleen gedurende de dag, maar ook op de langere termijn.

Coffee corner 1Bij dit pand aan de Wibautstraat 131D in Amsterdam zijn ze zeker voorzien van een goede koffiehoek in de kantoorinrichting.

Lekkere koffie en een gezonde lunch

Met de doorvoering van Het Nieuwe Werken is het een slim plan om niet alleen de kantoorinrichting hierop aan te passen, maar ook de koffiecorner of zelfs de eetmogelijkheden. Door een goede bak koffie en gezonde eetmogelijkheden voelen werknemers zich betrokken bij het bedrijf en zullen ze graag naar werk gaan. Daarnaast stimuleert een goed ingerichte pauzeruimte informeel overleg en creatieve ideeën. Een koffiecorner in de kantoorinrichting heeft niet alleen een positief effect op je werknemers, maar ook klanten krijgen een warm welkom met een lekker bakje koffie. 

Om het helemaal goed te doen, kun je zelfs gaan voor een bedrijfsrestaurant waar werknemers samenkomen, informeel overleg plegen en vooral ook ontspannen om daarna weer helemaal opgeladen door te gaan. Kortom: goed koffie- en eetmogelijkheden in je kantoorinrichting zijn van essentieel belang, neem daarom contact op met onze vastgoedconsultants en vind jouw ideale kantoorruimte mét koffiecorner of bedrijfsrestaurant!

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

3 redenen om de kantoorinrichting uit te besteden

3 redenen om de kantoorinrichting uit te besteden

Druk druk druk! Als grote en/of snelgroeiende organisatie ben je dat zeker, daarom is het een goed idee om jouw kantoorinrichting uit te besteden. Wij leggen je precies uit waarom!

Lees meer
6x toepassingen van een glazen wand in de kantoorinrichting

6x toepassingen van een glazen wand in de kantoorinrichting

Wist jij dat het hebben van glazen kantoorwanden in de kantoorruimte vele voordelen met zich meebrengt? En het geeft de kantoorinrichting ook nog eens een echte boost. Lees het hier!

Lees meer
5 tips bij het herinrichten van jouw kantoorpand

5 tips bij het herinrichten van jouw kantoorpand

Jij bent toe aan een nieuwe kantoorinrichting. Maar hoe zorg je ervoor dat de vernieuwing van de kantoorruimte soepel verloopt? Lees dit blog voor handige tips!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies