Kantoorinrichting

4 tips voor de inrichting van de bedrijfskantine

De bedrijfskantine is tegenwoordig zoveel meer in de kantoorinrichting. Met deze tips zorg jij dat de bedrijfskantine het sociale middelpunt wordt van jouw bedrijf.

4 tips voor de  inrichting van de bedrijfskantine

De bedrijfskantine is tegenwoordig zoveel meer in de kantoorinrichting dan een plek om je zelf gesmeerde boterham naar binnen te werken en deze vervolgens weg te spoelen met een bekertje machinekoffie. Het moet een moment van ontspanning vormen voor werknemers. Een multifunctionele plek waar door een goede kantoorinrichting ook informele overleggen, meetings met relaties en vrijmibo’s plaats kunnen vinden. De volgende kantoorinrichting tips helpen je de bedrijfskantine te transformeren naar het sociale middelpunt van je bedrijf!

05 designinrichtingspakket basis wensen eisen

Maak plaats in de kantoorinrichting

Kies heel bewust de plek van de bedrijfskantine in jouw kantoorinrichting. Houd hierbij rekening met verschillende factoren. Zorg bijvoorbeeld dat de werkplek uit het zicht is. Dit effect kan al behaald worden met een simpele tussenwand in de kantoorinrichting, maar ook door de bedrijfskantine echt in een aparte ruimte van de kantoorinrichting te plaatsen. Doordat er geen zicht is op de werkplek kunnen je werknemers relaxen en hun taken voor even loslaten, zonder met één blik opzij herinnerd te worden aan de to-dolijst.

Kantoorruimte huren in Utrecht WTC StadsplateauMet scheidingswanden creëer je gemakkelijk een afgezonderde ruimte.

Zorg er daarnaast voor dat werknemers een klein stukje moeten lopen naar hun werkplek, als je er in je kantoorinrichting ruimte voor hebt. Hiermee wordt beweging onder werktijd gestimuleerd. Voor de duidelijkheid: een klein stukje is niet naar de andere kant van het gebouw. Dit remt je medewerkers juist weer af om de lunchplek te bezoeken en dat is precies wat je niet wilt.

Creëer sfeer met de kantoorinrichting

Om te zorgen dat je bedrijfskantine daadwerkelijk het sociale middelpunt van je bedrijf wordt, moet het een uitnodigende ruimte zijn. Zo worden mensen er ook naartoe getrokken voor andere activiteiten naast lunchen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontvangen van klanten en relaties of het houden van informele overleggen. Voor deze informele overleggen is zelfs bewezen dat een gezellige informele sfeer met open kantoorinrichting creativiteit kan stimuleren.

"Om te zorgen dat je bedrijfskantine daadwerkelijk het sociale middelpunt van je bedrijf wordt, moet het een uitnodigende ruimte zijn."

En welke ruimte leent zich hier beter voor dan een sfeervol ingerichte lunchruimte? Sfeer kun je erg simpel toevoegen in de kantoorinrichting door huiselijke elementen te plaatsen zoals planten, vloerkleden en posters. Ook kun je een informele sfeer scheppen door voor bepaalde meubels in de kantoorinrichting te kiezen. Neem voor inspiratie een kijkje in onze Officeplanner Webshop:


Shop hier de perfecte kantoorinrichting!

Ga bijvoorbeeld niet voor saaie plastic stoelen, maar kies meubels van leer, hout of andere interessante materialen. Uitgangspunt: is het iets wat je eventueel ook wel in iemands woonkamer zou zien? Is het antwoord ja, dan heeft het sfeer! Vergeet hierbij trouwens niet ook een leuke klok op de muur te hangen, zodat medewerkers het niet té gezellig krijgen in jouw sfeervolle kantoorinrichting.

kantoorruimte vleutensevaart 100 52097Zorg voor sfeer met de inrichting van de bedrijfskantine.

Zorg voor afwisseling in de kantoorinrichting

Niet al je werknemers zijn hetzelfde, dus ook de kantoorinrichting van de pauze ruimte zou niet overal hetzelfde moeten zijn. Hiermee bedoelen we niet dat je verschillende stijlen met elkaar moet combineren in de pauze ruimte (dat zou meer chaos dan rust creëren). Maar kies wel voor verschillende soorten zitplekken in dezelfde stijl. Zorg bijvoorbeeld dat er naast gewone zitplekken ook bartafels aanwezig zijn. Dit zijn fijne plekken voor de afwisseling. Helemaal omdat mensen hier ook aan kunnen staan, wat tussen zittende kantoorwerkzaamheden door soms heel lekker voelt.

"Zorg voor een plek om tussen de werkzaamheden door nieuwe energie op te doen zodat je werknemers daarna met frisse moed weer door kunnen werken."

Maak daarnaast bijvoorbeeld ook een paar lounge plekken voor mensen die even helemaal op zichzelf lekker een boekje willen lezen of gewoon echt even relaxt willen zitten. Beperk je vooral niet tot deze opties, maar wees creatief! Deze afwisseling in de kantoorinrichting sluit ook weer aan bij bovenstaande tip van het creëren van sfeer.

WatermarkedImageW3siZGVzdHJveWVkIjpmYWxzZSwiY2xhc3MiOiJJbWFnZSJ9LCIyIiwiMjAiXQ FillWyIxMDI0IiwiNzY4Il0 goedkope kantoorruimte huren van diemenstraat van neck 52491Kies je om hoog- of laagzittend de lunch door te brengen? Of toch in de schommelstoel? 

Verzorg een gezonde en lekkere lunch

Als je helemaal de puntjes op de i wilt zetten, ga dan een stap verder dan alleen de kantoorinrichting. Biedt je medewerkers naast een fijne lunchplek ook een verzorgde lunch aan, dit hoeft natuurlijk niet gratis! Voor werknemers is het een erg prettig idee dat zij zich ’s morgens niet druk hoeven te maken over hun lunch, maar deze gewoon lekker op werk kunnen halen. Dit wordt echt een momentje om naar uit te kijken (waar zal ik vandaag eens voor gaan?) en trekt werknemers weg achter hun bureau.

"Als je helemaal de puntjes op de i wilt zetten, ga dan een stap verder dan alleen de kantoorinrichting."  

Natuurlijk heeft niet elk bedrijf de ruimte om naast de lunchplek ook een restaurant met verse lunchmogelijkheden te faciliteren. Denk er in dat geval eens aan om bijvoorbeeld één keer per week of rond feestdagen (Pasen, Koningsdag, Kerst) een lekker ontbijt of lunch aan te bieden aan je werknemers. Dit geeft niet alleen een gevoel van saamhorigheid tussen de medewerkers, maar geeft medewerkers ook binding aan het bedrijf.

Kantoorruimte huren Atoomweg 63's Ochtends boterhammen smeren is verleden tijd met deze prachtige bedrijfskantine!

Laat de bedrijfskantine het sociale middelpunt zijn

Met de juiste kantoorinrichting kun jij je medewerkers dus wegtrekken achter hun bureaus tijdens de lunch en voorkomen dat ze snel een bammetje naar binnen werken of zelfs helemaal niet lunchen (echt, het gebeurt). Een goede pauze stimuleert de productiviteit en daarnaast hebben je medewerkers zo ook de kans om even gezellig te kletsen en elkaar te leren kennen. Hallo teambonding! Kortom: met een bedrijfskantine die als sociaal middelpunt fungeert door de juiste kantoorinrichting loop je als bedrijf echt een stap voor.

 

10 niet investeren huur financial lease

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Minimalisme in de kantoorinrichting

Minimalisme in de kantoorinrichting

Minder spulletjes, minder kleuren, minder afleiding en meer rust en sfeer. In deze blog bespreken we de kenmerken van een goede minimalistische kantoorinrichting.

Lees meer
Nieuwe kantoorinrichting? Dit meubilair zorgt voor ongekende flexibiliteit

Nieuwe kantoorinrichting? Dit meubilair zorgt voor ongekende flexibiliteit

Er wordt steeds meer aandacht geschonken aan een flexibele kantoorinrichting. Meubilair dat hier bij aansluit is ook niet weg te denken. Lees alle musthaves in dit blog!

Lees meer
Waarom online jouw kantoor inrichten altijd werkt

Waarom online jouw kantoor inrichten altijd werkt

Jouw kantoorpand inrichten kan tegenwoordig gewoon online. Lees in dit blog hoe jij de kantoorinrichting gemakkelijk online samenstelt!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies