Zo maak je met jouw kantoorinrichting indruk op klanten

  • Door Marlin Bos
  • vrijdag 10 mei 2019
  • 10

Een indrukwekkende kantoorinrichting, wie wil dat nu niet? Zo’n kantoorinrichting waarvan iedere bezoeker of klant bij binnenkomst steil achterover slaat. Als je tijdens een verloren uurtje eens online zoekt naar inspirerende kantoorpanden, kom je de ene na de andere prachtige kantoorruimte tegen. Moeilijk te realiseren? Nee joh, lees snel verder voor een paar eenvoudige tips en tricks voor een inspirerende kantoorinrichting!


04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

3 tips voor een inspirerende kantoorinrichting

Een indrukwekkende kantoorinrichting lijkt soms vreselijk ver weg, maar niets is minder waar. Ook jij kunt zonder al te veel moeite jouw kantoorpand zo veranderen dat iedereen onder de indruk zal zijn. Lees in dit blog 3 tips om met jouw inrichting indruk te maken op klanten en bezoekers.

#1 Ga voor een dakterras op jouw kantoorpand

Met een dakterras maak je helemaal de blits tegenwoordig. Dat geldt overigens voor bijna alle fancy buitenruimtes, maar met een dakterras maak je gegarandeerd indruk. Bijna alles kan op een dakterras. Zo kun je eenvoudig jouw kantoorinrichting doortrekken naar buiten, zodat je eenvoudig een geheel creëert.

Waar je ook voor kiest, een dakterras is sowieso een eyecatcher in jouw kantoorpand!

Een andere optie is om juist voor een andere sfeer te gaan op jouw dakterras. Verder kun je nog bedenken wat je precies wilt doen op het dakterras. Wil je het gebruiken voor flexwerkplekken, of ga je toch voor de ultieme chillruimte? Waar je ook voor kiest, een dakterras is sowieso een eyecatcher in jouw kantoorpand!

Kantoorruimte kastanjelaan 400Met een dakterras maak je helemaal de blits tegenwoordig.

#2 Planten zorgen voor de wauw-factor in jouw kantoorruimte

Een botanische kantoorinrichting is niet meer weg te denken uit hippe kantoorpanden of van dakterrassen. Het is inmiddels algemeen bekend dat planten op verschillende manieren een positieve uitwerking op jouw personeel hebben. Zo zijn planten in jouw kantoorinrichting stressverlagend, concentratieverhogend en verhogen ze het zuurstofgehalte in de kantoorkamers. Planten zijn dus niet alleen een eyecatcher in jouw kantoorinrichting, ze zijn ook nog eens heel gezond. Ze hebben wel een beetje liefde nodig om het goed te doen op kantoor, maar dat lijkt ons geen probleem.

Kantoorruimte kastanjelaan 400 Planten zijn niet meer weg te denken uit de kantoorinrichting.

#3 Maak indruk met een productieve kantoorinrichting

Indruk maken met jouw kantoorinrichting kan op meerdere manieren, zoals een dakterras of een botanische kantoorinrichting. Er zijn ook andere manieren om indruk te maken op klanten of bezoekers wanneer je bijvoorbeeld geen mogelijkheid hebt voor een dakterras en zelfs de cactussen het zwaar hebben in jouw kantoorpand.

Tevreden werknemers vormen immers ook een mooi beeld voor de klant.

Het is belangrijk om goed te zorgen voor jouw werknemers. Daar wordt de sfeer op kantoor een stuk beter van en als bijkomend voordeel weet iedereen dat jij jouw werknemers serieus neemt. Een goede gezondheid op kantoor is belangrijk en jij weet dat. Tevreden werknemers vormen immers ook een mooi beeld voor de klant. Je kunt investeren in een productieve kantoorinrichting door in te zetten op ergonomische kantoormeubelen, goede geluidsinstallaties en natuurlijke lichtinval. Laat zien dat jij gezondheid belangrijk vindt!

Kantoorruimte Jaarbeursplein 15 Onafgeleid en productief werken wil vaak het beste in een opgeruimde kantoorruimte.

Ga jij voor een indrukwekkende kantoorinrichting?

Met deze drie tips heb jij binnenkort vast ook een indrukwekkende kantoorinrichting. Zoals je ziet, kun je alle kanten op om indruk te maken op klanten en bezoekers. Ga voor een indrukwekkende kantoorinrichting door het creëren van een dakterras en het gebruik van planten, of ga juist voor een productieve kantoorinrichting waarin je het belang van gezondheid naar voren laat komen. Welke kant jij ook op wilt met jouw kantoorinrichting, Officeplanner heeft voor iedere kantoorinrichting een indrukwekkend afstijlpakket.

06 activity based werken volg vele bedrijven

Download hier ons magazine: Offline

In ons magazine 'Offline' vind je de beste kantoortips, meest toffe kantoorpanden, laatste trends voor je kantoorinrichting en meest unieke bedrijven uit Nederland. Win informatie in, profiteer van de tips en doe inspiratie op!