4 redenen om te kiezen voor een verstelbaar bureau

  • Door Yentl Steenkamp
  • maandag 12 oktober 2020

Een bureau is één van de belangrijkste onderdelen van de kantoorinrichting. Bureaus zijn er in allerlei soorten en maten. Logisch dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is één bureau altijd een goede keuze voor elk kantoor: een verstelbaar bureau. Nog niet overtuigd? Wij hebben 4 redenen voor je op rij gezet waarom een verstelbaar bureau in jouw kantoor niet mag ontbreken. Benieuwd? Lees dan snel verder.


Wat is een verstelbaar bureau?

Voordat we dieper op de voordelen ingaan, is het goed om te beginnen bij de basis. Een verstelbaar bureau is een bureau dat in hoogte verstelbaar is. In tegenstelling tot een normaal bureau, wat een vaste hoogte heeft. Het verstelbaar bureau wordt vaak gebruikt als zit-sta bureau, zodat je tijdens het werken van houding kan wisselen. Verstelbare bureaus, zit-sta bureaus of hoe je ze ook wilt noemen; je ziet ze steeds vaker op kantoor. En dat is niet geheel zonder reden, daarom vind je hieronder 5 redenen om te kiezen voor een verstelbaar bureau. 

Kantoorruimte huren bij SKEPP Kies je voor een elektrisch of handmatig verstelbaar bureau?

1| Voor iedereen geschikt, ideaal voor flexplekken

Een verstelbaar bureau kan op elk moment in hoogte versteld worden. Hierdoor kan iedereen altijd op de juiste hoogte achter het bureau werken. Hebben werknemers geen vaste werkplek op kantoor en is er dus sprake van flexplekken? Dan is dit een ideale oplossing. Elke werknemer kan aan het begin van zijn werkdag het bureau op de gewenste hoogte instellen. Zo houd je alle werknemers tevreden.

2 | Mogelijk om zowel zittend als staand te werken

Een verstelbaar bureau betekent niet alleen dat je altijd op de juiste zit-hoogte werkt, je kunt ook eenvoudig staand werken. Staand werken is een boost voor je concentratie en gezondheid. Genoeg redenen om dit gedurende de werkdag af te wisselen. Psst, je verbrand ook extra calorieën, dit scheelt weer een extra rondje hardlopen.

Wist je dat een verstelbaar bureau voor een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas kan zorgen?

Stadsplateau 7 WTC Utrecht 7 1Een verstelbaar bureau heeft een positieve invloed op je stofwisseling en vetverbranding.

3 | Het is goed voor je gezondheid

We noemden het net al: staand werken is goed voor je gezondheid. Rugklachten zijn snel verleden tijd en het heeft een positieve invloed op je stofwisseling en vetverbranding. Wist je dat je door staand werken zelfs een lager risico op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas hebt? Daarnaast zorgt een verstelbaar bureau ervoor dat het bureau op de juiste hoogte staat wanneer je zittend werkt. In combinatie met een ergonomische bureaustoel zorgt dit voor een goede werkhouding. Dit heeft ook weer een positieve invloed op je gezondheid. Kortom: een verstelbaar bureau heeft veel gezondheidsvoordelen. 

4 | Je productiviteit schiet omhoog

Een verstelbaar bureau is niet alleen goed voor je gezondheid, ook voor je productiviteit. Wist je dat gezondheid en productiviteit hand in hand gaan? Doordat je minder last hebt van fysieke klachten, zijn er minder belemmeringen die jou tegenhouden om productief te zijn. Hierdoor kun jij alle uren van een werkdag optimaal benutten. 

Demmersweg 3 Hengelo 15Een verstelbaar bureau is niet alleen goed voor je gezondheid, ook voor je productiviteit.

Welk verstelbaar bureau is geschikt voor jouw kantoor?

Je wilt een verstelbaar bureau toevoegen aan je kantoorinrichting, maar welke kies je dan? In onze Officeplanner Webshop vind je verschillende soorten verstelbare bureaus. Deze bureaus zijn niet alleen verkrijgbaar in allerlei kleuren, je hebt ook nog de keuze uit een elektrische of handmatige variant. Een elektrisch verstelbaar bureau, verstel je eenvoudig door de display te bedienen. Zonder moeite dus. Het verstellen van een handmatig zit-sta bureau doe je zelf door aan de slinger te draaien. Hulp nodig bij het kiezen van een verstelbaar bureau? Onze designer helpen je bij het vinden van jouw verstelbaar bureau! 


Bekijk de Officeplanner Webshop!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure