Hoe maak je een inspiratiemuur op jouw (thuis)werkplek

  • Door Yentl Steenkamp
  • donderdag 11 maart 2021

Een inspiratiemuur mag op je (thuis)werkplek niet ontbreken. We kunnen allemaal wel wat inspiratie gebruiken tijdens onze werkdag, toch? Die inspirerende quote, een foto van je familie of mooie herinneringen zijn ingrediënten voor jouw inspiratiemuur. Maar hoe maak je nou zo’n inspiratiemuur op je (thuis)werkplek? Wij nemen je stap voor stap mee!


Waarom een inspiratiemuur op je (thuis)werkplek?

We staan er niet altijd bij stil, maar inspiratie is essentieel tijdens je werk. Goede ideeën komen nou eenmaal niet uit de lucht vallen. Je ziet iets wat je inspireert, je brein gaat werken en opeens weet je het: dit moet het worden! Een inspiratiemuur triggert dit proces. Kijk maar eens kritisch naar kantoorruimtes. Schilderijen, foto’s, quotes. Je ziet ze overal, en wat doen ze? Juist: inspireren.

Wat of wie inspireert jou? Verwerk dit in jouw inspiratiemuur!

Waar haal je inspiratie uit?

Denk niet te moeilijk bij het maken van een inspiratiemuur. Er is geen goed of fout als het op een inspiratiemuur aankomt. Vraag jezelf af waar jij inspiratie uithaalt. Kun je deze vraag niet goed beantwoorden? De volgende ingrediënten voor een inspiratiemuur kunnen je hierbij helpen:

✅ Quotes: welke quotes zijn passend voor op een inspiratiemuur? Het internet staat vol met quotes. Hoe kun je het beste quotes zoeken? Easy! Voer inspirerende quotes in bij een zoekmachine. Zo vind je al snel een passende quote voor op jouw inspiratiemuur. Lees jij liever een korte of lange quote?

✅ Personen: welke personen inspireren jou? Zijn dat je vrienden, familie of juist beroemde personen? Plaats deze mensen op je inspiratiemuur. Heb je leuke foto’s met je beste vriendin? Of vind je die familiefoto leuk? Het kan allemaal. Richt je inspiratiemuur in naar jouw wens!

✅ Vakantiefoto’s: ga jij graag op vakantie? Dan is het leuk om zulke foto’s aan je inspiratiemuur te hangen. Kies voor bijvoorbeeld foto’s van een bounty strand, een inspirerende plek in het bos of een natuurfoto. Ga jij voor foto’s van een zonvakantie of toch liever voor foto’s in de natuur?

✅ Tekeningen: krijg je vaak een tekening? Dan is het leuk om deze aan de muur te hangen. Elke keer als je ernaar kijkt, zul jij een lach op je gezicht krijgen. Zijn er een aantal krabbels die je inspiratie of een vrolijk gevoel geven? Ook dat is leuk om op te hangen. Zit je even in een dipje? Lees dan die krabbels. Ideaal om je humeur een boost te geven.

✅ Materialen en accessoires: denk verder dan alleen foto’s en papier. Er zijn genoeg materialen of accessoires die je inspiratiemuur kunnen vullen. Die schelpen van je vakantie aan zee, een klavertje vier of een hanger met een bepaalde betekenis. Dit zijn mooie aanvullingen op je inspiratiebord.

Databankweg 26 8593 1Hoe richt jij jouw inspiratiemuur in?

Aan de slag met jouw inspiratiemuur

Nu je de ingrediënten voor jouw inspiratiemuur hebt, is het tijd om de daad bij het woord te voegen. Waar komt jouw inspiratiemuur precies en hoe ga je dit aanpakken? Alles is mogelijk, een inspiratiemuur hoeft bijvoorbeeld niet eens een muur te zijn. Haal inspiratie uit de volgende opties:

✅ Een kleurvlak op de muur: maak een cirkel of een vierkant vlak op de muur. Dit is jouw basis voor de inspiratiemuur. De kleur van jouw kantoorruimte heeft invloed op je creativiteit en productiviteit. De kleur geel is bijvoorbeeld ideaal voor een brainstormruimte. Houd hier rekening mee met het kiezen van de kleur voor jouw inspiratiemuur. Tip: gebruik magneetverf, zo kun je eenvoudig wisselen met de elementen op je inspiratiemuur.

✅ Prikbord of kurk op de muur: het welbekende prikbord is een goed alternatief voor een inspiratiemuur. Wist je dat je ook een stuk kurk (in elk formaat) op de muur kunt bevestigen? Zo geef je een hippe twist aan het standaard prikbord en bepaal je zelf hoe groot je inspiratiemuur wordt. Doordat alles vastzit met een prikker, is je inspiratiemuur binnen no-time weer voorzien van een nieuwe look.

✅ Een pegboard: een pegboard is een bord gemaakt van hout of metaal met allemaal gaatjes. Door middel van pinnen bevestig je eenvoudig de elementen op het bord. Je kunt ook plankjes op de pinnen plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld een plantje aan het bord kunt toevoegen. Genoeg mogelijkheden dus. Leuk, toch?

 ✅ Een whiteboard: het handige aan een whiteboard is, dat je zelf eenvoudig teksten en quotes toevoegt. Komt er iets in je op? Dan schrijf je het gelijk op het bord. Bevestig posters en foto’s door middel van een magneet of plakband en klaar ben je. Kies je voor een verrijdbaar whiteboard met akoestisch paneel? Dan plaats je je inspiratiemuur eenvoudig in een andere ruimte én kun je in alle rust werken. Het akoestisch paneel zorgt namelijk voor minder geluidsoverlast en geeft je net wat meer privacy, ideaal tijdens het thuiswerken.

Koninginnegracht 10 0364 1Waar wacht je nog op? Creëer nu jouw inspiratiemuur!

 

Zo simpel kan het dus zijn, maak het jezelf niet te moeilijk. Het mooie van een inspiratiemuur is, dat het erg persoonlijk is. Jij bepaalt wat je op de muur wilt terugzien. Onthoud: het hoeft niet in één keer goed te zijn, begin bijvoorbeeld met één foto. Steeds als je wat tegenkomt, voeg je weer wat toe aan je inspiratiemuur. Wij hebben je genoeg inspiratie gegeven om van start te kunnen. Dus: wanneer ga jij aan de slag met de inspiratiemuur op jouw (thuis)werkplek?


Haal inspiratie uit diverse kantoren

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure