Hoe je de inrichting van de wachtruimte onvergetelijk maakt

  • Door Marlin Bos
  • dinsdag 4 februari 2020

De kantoorinrichting van de wachtruimte is een niet te vergeten onderdeel van de complete kantoorinrichting van het kantoorpand. Hoewel niemand lang in de wachtruimte zit, is het wel dé eerste indruk van jouw kantoorruimte. We weten allemaal hoe belangrijk die eerste indruk is, dus zorg dat de kantoorinrichting van jouw wachtruimte een onvergetelijke indruk maakt. Hoe je dat doet, lees je in dit blog.


03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

7x een onuitwisbare indruk van de wachtruimte

Waarom vinden wij de kantoorinrichting van jouw wachtruimte toch zo belangrijk? Dat komt voornamelijk door het snelle vellen van een oordeel. Iedereen komt binnen in jouw wachtruimte en mensen vormen eigenlijk altijd binnen anderhalve minuut al een mening. De kans is aanwezig dat klanten die anderhalve minuut in jouw wachtruimte doorbrengen. Dan wil je de kantoorinrichting van de wachtruimte in orde hebben om die mening positief te beïnvloeden. Hieronder geven we 7 tips om de kantoorinrichting van jouw wachtruimte om te toveren tot een onvergetelijke ervaring. Lees snel verder!

Demmersweg 3Een huiselijke sfeer in de wachtruimte doet het nooit verkeerd.

1. Geef iedereen een welkomstgevoel in de wachtruimte van jouw kantoorpand

We bedoelen natuurlijk niet dat klanten welkom zijn om ontzettend lang in de wachtruimte van de kantoorunit te verblijven. Maar als ze er even tijd doorbrengen, moet dat een onuitwisbare indruk achterlaten. Een huiselijke sfeer met warme kleuren of natuurlijke tinten helpt om bezoekers op hun gemak te stellen.

Door natuurlijke materialen te gebruiken in de kantoorinrichting van je wachtruimte, voelen mensen zich sneller thuis.

Te veel felle tinten of wit kunnen daarentegen juist een kille sfeer uitstralen, dat wil je absoluut niet in jouw wachtruimte. Naast het gebruik van bepaalde kleuren, heeft het gebruik van bepaalde materialen invloed op de sfeer. Door natuurlijke materialen te gebruiken in de kantoorinrichting van je wachtruimte, voelen mensen zich sneller thuis.

2. Denk aan het kantoormeubilair in de wachtruimte

Een welkomstgevoel eindigt niet bij prettig kleurgebruik. Als je even moet wachten in een kantoorpand, is niets prettiger dan kwalitatief hoogstaand kantoormeubilair. Dat is niet hetzelfde als een ergonomische kantoorinrichting. In de wachtruimte plaats je stoelen of banken waar bezoekers lekker in kunnen zitten. Zoek voor dit deel van je kantoorinrichting iets wat je thuis ook prettig zou vinden.

Databankweg 26 Niemand zou het erg vinden om even te wachten in deze comfortabele zithoek, toch?

3. Een goede kop koffie maakt iedere wachtruimte beter

Koffie heeft niet direct iets te maken met de kantoorinrichting van de wachtruimte, maar toch is het een onmisbaar onderdeel van een goede eerste indruk. Wat zou je zelf prettiger vinden? Wachten met een plastic bekertje water uit zo’n watertank of wachten met een goede kop latte macchiato? Wij weten het antwoord wel! Hopelijk heb jij al een koffiecorner in de pantry. Goede koffie is een echte aanwinst voor ieder kantoorpand en al helemaal voor de wachtruimte.

Koffie heeft niet direct iets te maken met de kantoorinrichting van de wachtruimte, maar toch is het een onmisbaar onderdeel van een goede eerste indruk.

4. Ga voor een inspirerende kantoorinrichting in de wachtruimte

We kennen allemaal de wachtruimtes waar een paar tijdschriften liggen om de tijd te doden. Begrijp ons niet verkeerd: tijdschriften in de wachtruimte van jouw kantoorunit zijn altijd beter dan geen tijdschriften. Maar er is ruimte voor verbetering door te zorgen voor een inspirerende kantoorinrichting van de wachtruimte. Dit is niet ingewikkeld. Plaats een gave quote op de muur, hang een informatiescherm in de wachtruimte met inspirerende content of zorg voor vaktijdschriften die relevant zijn voor jouw bezoekers. Op deze manier inspireer jij al vanaf de eerste minuut!


Deze quotes passen in iedere kantoorinrichting!

Gustav Mahlerplein 28 AmsterdamIs deze wachtruimte inspirerend genoeg voor jou?

5. Zorg voor samenhang met de rest van je kantoorinrichting

Jouw bestaande kantoorinrichting is een belangrijke leidraad voor de kantoorinrichting van je wachtruimte. Dit scheelt je niet alleen veel extra denkwerk over hoe je de wachtruimte vorm wilt geven, het is ook nog eens erg mooi om overal dezelfde kantoorinrichting te hebben. Hierbij kun je zelf kiezen hoeveel overlap je wilt.

Jouw bestaande kantoorinrichting is een belangrijke leidraad voor de kantoorinrichting van je wachtruimte.

Je kunt overal precies dezelfde kantoorinrichting hanteren of je kunt een rode draad hanteren die je subtiel terug laat komen in de kantoorinrichting van de wachtruimte en de kantoorkamers. Bij een rode draad die subtiel terugkomt in iedere kantoorinrichting kun je bijvoorbeeld denken aan een accentkleur, een bepaalde stijl of een standaard lettertype voor de quotes.

van Deventerlaan 31 51 Utrecht Dit is een goed voorbeeld van veel groen in combinatie met natuurlijke materialen.

6. Het belang van planten in de kantoorinrichting van je wachtruimte

Planten zijn belangrijk in het hele kantoorpand, dus vergeet geen planten te plaatsen in de wachtruimte. Ze geven de wachtruimte een huiselijke sfeer. Je weet wel, die sfeer waarvan we bij onze allereerste tip al zeiden dat het zo belangrijk was. Planten zijn echter niet alleen sfeermakers in de kantoorinrichting van de wachtruimte, ze doen veel meer dan dat. Zo zorgen planten voor meer frisse lucht, worden mensen vaak rustig van planten en kunnen mensen zich beter concentreren als er planten in de buurt zijn. Ook al zitten bezoekers niet lang in de wachtruimte van jouw kantoor, planten hebben overal een positief effect.

7. Vergeet de privacy van bezoekers in de wachtruimte niet

Kantoorpanden worden steeds transparanter, daglicht is een essentieel onderdeel van de kantoorinrichting en communicatie wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Dit wil echter niet zeggen dat bezoekers geen belang meer hebben bij privacy. Nu gaan privacy en een sfeervolle kantoorinrichting van de wachtruimte niet altijd samen, maar hiervoor hebben wij een paar eenvoudige oplossingen.

Geef bezoekers de mogelijkheid om te kiezen tussen een transparante plek of een plek met meer privacy. 

Allereerst kun je bezoekers de keuze geven of ze op een transparante plek willen zitten of liever wat meer op zichzelf zijn. Een grote plant naast een stoel geeft al wat privacy. Daarnaast kun je klanten de mogelijkheid voor privacy geven door het kantoormeubilair in de wachtruimte in een vierkant te zetten. Zo is jouw wachtruimte een samenhangend geheel, terwijl niemand zo dicht op elkaar zit dat er geen privacy meer is. 

Kraanspoor 50In deze wachtruimte kun je zowel kiezen voor een transparante plek of een plek met meer privacy.

Ga voor die onuitwisbare eerste indruk van de kantoorinrichting van je wachtruimte

Je leest het al: er zijn veel verschillende manieren om de kantoorinrichting van de wachtruimte onvergetelijk te maken. Kies voor warme kleuren en materialen, een goede kop koffie en inspirerende elementen om bezoekers op hun gemak te stellen. Door jouw bestaande kantoorinrichting als basis te nemen, hoef je niet op nul te beginnen.

De kantoorinrichting van je wachtruimte is helemaal af als je een paar mooie planten hebt geplaatst. Planten passen bij iedere kantoorinrichting, hebben positieve invloed op iedereen en kunnen zelfs zorgen voor wat meer privacy in de wachtruimte. Weet jij al hoe je een onuitwisbare indruk gaat maken? Alle items voor de kantoorinrichting van jouw wachtruimte vind je in de Officeplanner Webshop.

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure