Kantoorinrichting

5 creatieve scheidingswanden voor jouw kantoor

Ze zijn van toegevoegde waarde in de kantoorinrichting: scheidingswanden. Wij hebben voor jou 5 creatieve scheidingswanden op een rij gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

5 creatieve scheidingswanden voor jouw kantoor

Scheidingswanden, je ziet ze steeds vaker op kantoor. Ze zijn van toegevoegde waarde in de kantoorinrichting. Ze creëren verschillende ruimtes, privacy én zijn goed voor de akoestiek. Ook passen ze helemaal thuis in de 1,5 meter samenleving. Scheidingswanden zijn er in allerlei vormen en maten. Wij hebben 5 creatieve scheidingswanden voor het kantoor op rij gezet. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Waarom een scheidingswand op kantoor?

Loop een willekeurig kantoor binnen en grote kans dat je ze tegenkomt: scheidingswanden. Een open kantoorinrichting, ook wel een kantoortuin genoemd, is momenteel namelijk erg populair. Het lijkt ideaal: een grote open ruimte, zodat je elke vierkante meter optimaal benut en een ruimtelijk gevoel hebt. Maar is het ook echt zo ideaal als dat het lijkt? Een open ruimte is namelijk funest voor akoestiek, privacy en concentratie.

Loop een willekeurig kantoor binnen en grote kans dat je ze tegenkomt: scheidingswanden

Scheidingswanden zijn de oplossing om een open ruimte eenvoudig op te delen in verschillende ruimtes. Het creëert daarnaast meer privacy om in alle rust te kunnen werken. Ook is het bevorderlijk voor de akoestiek van de kantoorruimte. Geluid blijft op deze manier namelijk minder lang hangen.

Bovenaanzicht3Scheidingswanden zijn de oplossing om een open ruimte eenvoudig op te delen in verschillende ruimtes. 

Voordelen van een scheidingswand

We vatten nog even alle voordelen van scheidingswanden op kantoor voor je samen:

  • Betere akoestiek en minder geluidsoverlast;

  • Hogere productiviteit en betere concentratie;

  • Meer privacy;

  • Eenvoudig opdelen van een grote ruimte;

  • Ideaal voor het bewaren van voldoende afstand.

Voor elke kantoorinrichting is er een passende scheidingswand: van plantenwand tot roomdivider.

5 creatieve scheidingswanden voor op kantoor

Voor elke kantoorinrichting zijn er passende scheidingswanden te vinden. Welke van de volgende 5 creatieve scheidingswanden past het beste in jouw kantoorruimte? Ga jij voor een klassieke uitstraling met roomdivider Eindhoven of spreekt een urban jungle jou meer aan? Kies je favoriet!

1 | Akoestische schermen

De  meest voorkomende scheidingswanden op kantoor zijn de akoestische bureaudividers. De grijze stoffering van het meubel past in elk interieur; van een Scandinavische kantoorinrichting tot industrieel. Ook kun je ze eenvoudig verplaatsen, zo creëer je in een mum van tijd een werkplek met privacy. De akoestische bureaudivider absorbeert omgevingsgeluid waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast. Zo kun je ongestoord verder werken. De schermen zijn ideaal om een veilige werkplek te creëren welke aansluit bij de 1,5 meter samenleving.

Atoomweg 1 Utrecht 20De roomdivider kun je leuk stylen met planten, accessoires of praktische kantooritems.

2 | Plantenwand

Planten bieden verschillende voordelen op kantoor. Waarom zou je ze dan niet als scheidingswand gebruiken? Zo sla je twee vliegen in één klap. Je zorgt direct voor meer kleur op kantoor en planten zijn ook nog eens hartstikke gezond. Planten zorgen ervoor dat geluid niet weerkaatst wordt, waardoor je minder last hebt van die kletsende collega’s verderop of het geluid van het kopieerapparaat. Benieuwd naar alle voordelen van planten op kantoor? 


5 voordelen van planten  

3 | Tree panelen

De Tree: een combinatie van het standaard akoestische scherm en de plantenwand. Voor deze plantenwand heb je alleen geen groene vingers nodig. Deze scheidingswand met een uniek design geeft een speelse touch aan je kantoorruimte. De Tree voegt gelijk kleur toe aan je kantoor en is een echte eyecatcher.

4 | Roomdivider

De naam zegt het al, de roomdivider deelt de kantoorruimte op in meerdere ruimtes. Ideaal als scheidingswand en ook nog eens erg functioneel. Het is namelijk een open kast, welke je leuk kunt stylen met planten, accessoires of praktische kantooritems. Een roomdivider is echt onderdeel van het interieur. Ga je voor een industriële kantoorinrichting? Dan passen roomdivider Eindhoven en Rotterdam daar perfect bij.

Verlengde poolseweg 38 Breda 24Hoge plantenbakken kunnen ook zorgen voor wat extra privacy.

5 | Archiefkast

Je kunt er ook voor kiezen om een boekenkast als scheidingswand te plaatsen. Een typisch voorbeeld van creatief zijn datgene wat je al hebt. Je hebt tenslotte toch vaak een boekenkast of archiefkast nodig op kantoor. Op deze manier krijgt de kast meerdere functies en maak je optimaal gebruik van de kantoorruimte.

Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Je kunt alle soorten scheidingswanden eenvoudig met elkaar combineren.

Kantoormeubelen met scheidingswand

Een bureau met een scheidingswand, zoals bureau San Diego, heb je waarschijnlijk weleens gezien. Wist je dat er ook andere kantoormeubelen zijn waar een scheidingswand in is verwerkt? Bijvoorbeeld POD Seatle, hierdoor kun je overal zonder geluidsoverlast en met privacy vergaderen.

Je kunt van deze kantoormeubelen een echte eyecatcher maken in je kantoorruimte. Akoestische bank Beachhouse en Phonebooth Utrecht zijn hier ook goede voorbeelden van. Ze maken echt een statement, maar zijn tegelijkertijd erg functioneel en goed voor de akoestiek. Zo zie je maar dat je op een slimme manier kantoormeubilair voor verschillende doeleinden kunt inzetten.

Atoomweg 1 Utrecht 39Met een scheidingswand tussen het bureau creëer je gemakkelijk een afgezonderde werkplek.

Welke scheidingswand past in jouw kantoorruimte?

De keuze voor scheidingswanden is reuze. Hoe kies je dan een scheidingswand voor jouw kantoor? Bedenk eerst goed waar de scheidingswanden geplaatst moeten worden en welke functie ze in eerste instantie moeten hebben. Wil je aparte werkplekken met voldoende privacy creëren of wil je één grote kantoortuin graag opdelen in verschillende ruimtes voor een betere akoestiek?

Door dit eerst helder te hebben, krijg je een beter beeld van wat je wilt en welke scheidingswand hierbij past. Je hoeft niet voor één soort scheidingswand te gaan, het is juist goed om af te wisselen. Een ruimte vol met plantenwanden is natuurlijk ook niet de bedoeling, tenzij je een bos wilt nabootsen. Creëer een mooie balans. Wissel bijvoorbeeld af met een aantal plantenwanden, een roomdivider en akoestische schermen.

Brugstraat9 13 1De lage variant van de roomdivider gecombineerd met planten én toch voldoende privacy gecreëerd. 

Aan de slag met Officeplanner

Voordat je de scheidingswanden gaat aanschaffen, is het verstandig om het eerst visueel te maken. Dit kan eenvoudig met Officeplanner. Upload de plattegrond van je kantoorruimte en plaats de scheidingswanden vanuit de Officeplanner Webshop, zo zie je in één oogopslag wat het met de ruimte doet. Zijn ze te groot, te klein of doet het de ruimte niet veel goeds? Dan vervang je de scheidingswanden of plaats je ze op een plek die beter geschikt is. 

Hulp nodig? Wij denken graag met je mee!

Heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan met Officeplanner of zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, onze designer denkt graag met je mee en neemt het werk uit handen. Zo kun je snel profiteren van alle voordelen van scheidingswanden in jouw eigen kantoor.


Hulp nodig? Wij helpen je!

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

4 redenen om te kiezen voor een verstelbaar bureau

4 redenen om te kiezen voor een verstelbaar bureau

Bureaus zijn er in allerlei soorten in maten. Wij hebben 4 redenen voor je op rij gezet waarom een verstelbaar bureau op jouw kantoor niet mag ontbreken.

Lees meer
In 5 stappen naar clean desk policy

In 5 stappen naar clean desk policy

Opruimen kost minder tijd dan zoeken! is jou kantoor al opgeruimd volgens clean desk policy? Lees er alles over in deze blog!

Lees meer
Welke Meetingbox past bij jou?

Welke Meetingbox past bij jou?

Op zoek naar een rustige plek op kantoor? Kies voor een SKEPP Meetingbox! In deze geluidloze werkplek kun je super effectief aan de slag. Gemakkelijk op te bouwen en multifunctioneel in gebruik!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies