Kantoorinrichting

5 tips voor een sprankelende kantoorinrichting

Met deze tips zorg je ook tijdens de korte dagen met weinig daglicht voor een sprankelende kantoorinrichting. Belangrijk is een goede basis waar de sfeer om heen gebouwd kan worden. Nieuwsgierig? Lees dit blog!

5 tips voor een sprankelende kantoorinrichting

Hoewel Sinterklaas nog maar net in het land is, staan wij eigenlijk al lang weer te springen om de kersttijd in te gaan. Gezelligheid, lichtjes en sfeer alom. Dit zijn de dagen waarop je niet kunt wachten om lekker thuis bij je vrienden of familie te zijn. Maar dat je graag thuis van de gezelligheid wilt genieten, betekent niet dat dat niet ook op het werk kan! Met deze tips zorg je ook tijdens de korte dagen met weinig daglicht voor een sprankelende kantoorinrichting.

07 zoek kantoormeubilair profiteer officeplanner

#1 Zorg voor een goede basis in de kantoorinrichting

Om tot een sprankelende kantoorinrichting te komen is een goede basis essentieel. Om deze basis heen kan de hele sfeer van het kantoor opgebouwd worden, maar wanneer de basis niet goed is, wordt het moeilijk de rest van de kantoorinrichting af te maken. Deze goede basis houdt in dat al het standaardmeubilair van de kantoorinrichting, zoals bureaus, stoelen en kasten, van goede kwaliteit zijn, mooie materialen en ergonomisch in gebruik moet zijn. Het moet immers lang meegaan.

Een goede basis is essentieel voor een sprankelende kantoorinrichting

Daarnaast moet deze basis kantoorinrichting natuurlijk passen bij het bedrijf. Zo kan het zijn dat in het kantoor van een jonge start-up gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren als basis met bijvoorbeeld zit-sta combinaties en gymballen als stoel. Dit zou in het kantoor van een gerenommeerd accountancy kantoor misschien minder op zijn plek zijn. Door een goede kantoorinrichting als basis die past bij het imago, straalt een kantoor professionaliteit uit.


Blog: goede vervangers van de bureaustoel in de kantoorinrichting
Emmasingel 33 EindhovenZorg ervoor dat alle standaardmeubels over goede kwaliteit beschikken.

Het leuke van een goede basis in de kantoorinrichting is, dat er vervolgens makkelijk met de details gespeeld kan worden. Zo kun je gaan voor kleurrijke accessoires, een gezellige huiskamersfeer met vloerkleden en foto’s aan de muur of bijvoorbeeld een botanische afstijling met heel veel groen en planten.

Dit soort details in de kantoorinrichting brengen sfeer met zich mee en zorgen ervoor dat jouw kantoor verandert van een basic kantoorruimte naar een levendige en inspirerende werkomgeving. Bij SKEPP kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Officeplanner om een goede basis te leggen voor je kantoorinrichting zoals in de vorige alinea benoemd, en kun je daarna gebruik maken van de afstijlpakketten om deze coole details aan te brengen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit afstijlpakketten cosy, colour of botanic.

Speel in op de verschillende seizoenen en laat dit terugkomen in jouw kantoorruimte

En mocht je de kantoorinrichting nog een stapje verder willen brengen, kun je daarnaast ook meegaan met de verschillende seizoenen of bijvoorbeeld de feestdagen. Om maar alvast vooruit te lopen op die gezellige kerstdagen die eraan zitten te komen (want laten we eerlijk zijn, daar kunnen we eigenlijk niet meer op wachten) kun je bijvoorbeeld een kerstboom neerzetten in je kantoorinrichting gedecoreerd in de kleuren van je kantoor. Of maak gebruik van (nep)dierenbontjes en wollen dekens voor een warme uitstraling. Zo kun je verschillende seizoenen en feestdagen afgaan in je kantoorinrichting.

Kerst in het kantoor Bij dit kantoorpand zijn ze helemaal voorbereid op de gezellige kerstdagen.

#2 Maak de indeling efficiënt

Hoewel je met een goede basis en interessante details al een heel eind komt, is er meer nodig om je kantoorinrichting echt sprankelend te maken. Let bijvoorbeeld goed op de indeling van het kantoor. Een onhandig ingericht kantoor zal vaak ergernissen en irritaties opleveren bij de medewerkers. Moeten ze bijvoorbeeld een onhandige route lopen naar het kopieerapparaat of de koffiemachine? Of steekt dat ene bureau altijd net onhandig uit? Los dit soort dingen op.

Naast dat mensen op hun eigen werkplek zo efficiënt mogelijk willen werken, willen ze zich ook zo efficiënt mogelijk voortbewegen door de ruimte. En niet alleen voor de medewerkers is een efficiënte indeling belangrijk, ook voor het ontvangen van klanten is het handig en daarnaast ook professioneel als zij via een duidelijke route naar de vergaderruimte of koffiehoek geleid worden zonder overal tussendoor te moeten crossen.

Kantoorruimte efficient ingerichtZorg ervoor dat mensen zich zo efficiënt mogelijk kunnen voortbewegen. 

#4 Maak gebruik van natuurlijke invloeden in de kantoorinrichting

‘Groen moet je doen!’ is niet voor niets een welbekend gezegde. Het bekt niet alleen lekker, maar het werkt ook heel lekker. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat planten in de kantoorinrichting stress verminderen bij werknemers en creativiteit en productiviteit stimuleren. Daarnaast zijn planten ook nog een natuurlijke luchtzuiveraars die CO2 omzetten in zuurstof. Verder staan planten ook nog eens ontzettend leuk in de kantoorinrichting. En anders dan je misschien zou denken, waan je je niet direct in een huiskamer, maar kunnen planten heel professioneel (en stiekem ook wel heel hip) ogen.

Voorzie jouw kantoorinrichting van natuurlijke objecten

Naast planten kunnen ook andere natuurlijke invloeden zorgen voor die sprankelende inrichting. Maak bijvoorbeeld gebruik van mooie natuurlijke materialen als hout en leer in de meubels of zelfs de muren. Tegenwoordig kun je het je haast zo gek niet bedenken of het bestaat, dus denk qua materialen en planten lekker out of the box. Planten aan het plafond bijvoorbeeld zoals hieronder of zelfs een muur van groen.

Groene kantoorruimtePlanten in de kantoorinrichting geven veel sfeer en stimuleren creativiteit!

#3 Zorg voor voldoende daglicht in de kantoorinrichting

Een laatste tip voor een sprankelende kantoorinrichting (bijna letterlijk) is om te zorgen voor voldoende daglicht. Je kent het vast wanneer je een leuk koffietentje in loopt: als het even kan wil je aan het raam zitten. En hoewel de factor van het ‘lekker mensen kijken’ hier hoogstwaarschijnlijk ook een grote rol in speelt, worden we stiekem ook gewoon aangetrokken door het feit dat we dan in het natuurlijke daglicht zitten. Natuurlijk daglicht heeft nou eenmaal een betere uitwerking op ons mensen dan onnatuurlijk lampenlicht of, in het ergste geval, fel tl-licht.

Last but not least: voldoende daglicht

Op de werking van daglicht in kantoorruimtes en op medewerkers zijn verschillende onderzoeken losgelaten. De algemene samenvatting van deze onderzoeken is dat medewerkers zich door natuurlijk daglicht minder slaperig voelen en productiever worden. Beide voorgaande factoren kunnen misschien weer in relatie staan tot een andere uitkomst van de onderzoeken, namelijk dat medewerkers in daglicht overdag, ’s nachts beter slapen. Dus om een kantoor vol uitgeruste, sprankelende medewerkers te hebben: zorg voor voldoende daglicht. Dit is ook met de steeds korter wordende dagen erg van belang.

Jaarbeursplein 15 Zorg voor voldoende daglicht in jouw kantoor. 

#5 Sprankelend de winter in

Met bovenstaande tips zorg je voor een gezellige en sprankelende kantoorinrichting, ook tijdens de koude en steeds korter wordende dagen. Juist wanneer het zowel bij vertrek uit huis, als bij aankomst in huis donker is buiten en je medewerkers het gevoel hebben dat ze geen daglicht zien en van de gezelligheid richting de kerstdagen niks meemaken, is het van belang dat ze zich ook op kantoor heel erg thuis voelen. En met behulp van een steady basiskantoorinrichting met oog voor details en seizoenen, genoeg planten, een praktische indeling en voldoende daglicht kun je dit bereiken! Neem daarom eens een kijkje in de webshop van SKEPP.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Overgaan op een flexibele kantoorinrichting: hier had je vast nog niet aan gedacht

Overgaan op een flexibele kantoorinrichting: hier had je vast nog niet aan gedacht

Een kantoorinrichting aangepast aan de werkactiviteiten zorgt direct voor meer productiviteit, creativiteit en samenwerking. Benieuwd hoe? Lees het hier!

Lees meer
Besparen op de kantoorinrichting: zo doe je dat!

Besparen op de kantoorinrichting: zo doe je dat!

Besparen op de kantoorinrichting is moeilijk? Niet met de tips van SKEPP. Lees het hier en kom er achter hoe jij goedkoop jouw kantoorruimte kunt inrichten.

Lees meer
Zo realiseer jij een sfeervolle kantoorinrichting

Zo realiseer jij een sfeervolle kantoorinrichting

Mis jij een beetje gezelligheid op kantoor? Met deze 9 tips realiseer jij gemakkelijk een kantoorinrichting die sfeervol en inspirerend is.

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies