Kantoorinrichting

4 tips voor de kantoorinrichting van een presentatieruimte

Een bedrijf kan niet meer zonder een presentatieruimte in de kantoorinrichting. Met deze 4 tips zorg jij dat de kantoorinrichting van de presentatieruimte helemaal in orde is!

4 tips voor de kantoorinrichting van een presentatieruimte

Een bedrijf kan tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder een presentatieruimte met een goede kantoorinrichting. En dan hebben we het niet over vergader- of overlegruimtes waar ook presentaties gegeven kunnen worden, maar een echte presentatieruimte. Met als hoofddoel het geven van de mooist presentaties aan klanten, leveranciers en medewerkers. Met de volgende 4 tips zorg jij dat de kantoorinrichting van je presentatieruimte helemaal in orde is!

04 zoek flexibel kantoormeubilair voor jouw kantoor

1.   Zorg voor goede audiovisuele middelen

We beginnen maar gelijk met het allerbelangrijkste: zorg dat er goede audiovisuele middelen aanwezig zijn in de kantoorinrichting van de presentatieruimte, die met de tijd mee zijn. Presentaties vinden nauwelijks nog plaats zonder ondersteunend beeld- en geluidsmateriaal. Er is niks vervelender bij het geven van een presentatie dan dat beeld en/of geluid niet meewerken.

Het allerbelangrijkste: zorg dat er goede audiovisuele middelen aanwezig zijn in de kantoorinrichting van de presentatieruimte.

Zorg dus dat de presentatie via een helder en duidelijk scherm vertoond wordt. Een LED-scherm of een videowall bijvoorbeeld (beamers zijn al bijna ouderwets te noemen). Naast beeld moet er ook goed geluid aanwezig zijn in de kantoorinrichting. Dit moet het ten allen tijde doen en geen gestuntel opleveren waarbij de luisteraars moeten wachten terwijl de presentator uitvindt hoe hij geluid onder zijn presentatie krijgt.

Vergaderruimte SKEPPEen U-vorm zorgt ervoor dat alle aandacht naar het midden gevestigd wordt. Dat noem je nog eens een presentatie in het middelpunt!

2.   Denk na over de lichtinval in de kantoorinrichting

Een helder scherm heeft heel weinig nut wanneer de zon er vol op schijnt. Dan is er alsnog niks te zien. Zorg dus dat er in de kantoorinrichting mogelijkheden zijn om de kamer te verduisteren. Denk hierbij aan gordijnen, shutters of luxaflex. En zorg er het liefst voor dat deze raamverduistering een beetje mooi is, zodat het goed aansluit bij tip 4. Denk wel goed na in hoeverre de kantoorinrichting verduisterd moet worden. Doe inspiratie op in het blog: 


Raamdecoratie in de kantoorinrichting

In een kantoorinrichting zo donker als een bioscoop komen presentaties bijvoorbeeld supermooi naar voren, maar is het moeilijk om de persoon die de presentatie geeft te zien en om aantekeningen te maken. Er kan ook verschil zitten in mate van verduistering tussen lange en felle zomerdagen en korte en donkere winterdagen. 

Vergaderruimte SKEPPIn deze vergaderruimte is gebruik gemaakt van rolgordijnen om zo eventueel het lichtinval tegen te houden.

3.   Schaf comfortabele stoelen aan

Soms duurt een presentatie kort en de andere keer lang, maar ongeacht de duur van de presentatie wil je dat het publiek op een fijne stoel kan zitten. Het moet niet zo zijn dat mensen afgeleid worden van de presentatie doordat ze een onprettige zithouding hebben. Dit levert daarnaast ook veel gedraai en beweging op, waardoor andere mensen weer afgeleid worden. Zorg dus dat je comfortabele en als het even kan ook nog ergonomische stoelen in de kantoorinrichting van de presentatieruimte zet, zodat iedereen zonder afleiding naar de presentatie kunnen luisteren en kijken.

Bioscoop als presentatieruimteMet een inrichting van een bioscoop als presentatieruimte heb je gegarandeerd comfortabele zitplekken.

4.   Zorg voor een verzorgde kantoorinrichting

Naast dat je de optimale omstandigheden wilt creëren voor een knaller van een presentatie, moet je ook letten op de kantoorinrichting van de rest van de presentatieruimte. Welke kleur zit er op de muren? Welke lampen hangen er aan het plafond? Hoe zien de stoelen eruit (naast dat ze comfortabel zitten)? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden, want een van de hoofdzaken van een presentatie is natuurlijk een boodschap overbrengen uit naam van je bedrijf.

Zorg dus dat er naast de praktische zaken ook zeker aandacht wordt besteed aan de kantoorinrichting van de presentatieruimte.

Maar als dit gebeurt in een presentatieruimte die er qua kantoorinrichting saai en onaangekleed uitziet, representeert dat het bedrijf natuurlijk niet optimaal. Zorg dus dat er naast de praktische zaken ook zeker aandacht wordt besteed aan de kantoorinrichting van de presentatieruimte.

Presentatieruimte SKEPPEen presentatieruimte hoeft niet per se standaard te zijn!

Presenteren kun je leren

En het inrichten van een presentatieruimte ook! Wanneer je rekening houdt met bovenstaande tips in de kantoorinrichting van de presentatieruimte, gaan je medewerkers die presentaties zeker laten knallen en ook opvallen. Als bedrijf dat producten of plannen presenteert naar de buitenwereld, wil je zorgen dat je blijft hangen in mensen hun gedachten. Je wilt indruk maken. En met een presentatieruimte met zo’n kantoorinrichting, kan dat haast niet anders dan goed gaan.

03 vraag gratis vrijblijvend gepersonaliseerde inrichting aan

Bekijk hoe en waar we dit toepassen

Benieuwd hoe we onze creativiteit en expertise in de praktijk tot leven brengen? Ontdek onze toffe projecten. Ervaar hoe we kantoorruimtes omtoveren naar functionele en inspirerende omgevingen die de verhalen van de klanten vertellen. Onze projecten bieden je een exclusief kijkje in de keuken. Ga mee op ontdekkingsreis en laat je inspireren!

See what's next

Wil je meer lezen? Ontdek meer inspirerende inrichtingsideeën en oplossingen voor een dynamisch kantoor.

Scandinavische kantoorinrichting

Scandinavische kantoorinrichting

Wat zijn de kenmerken van een Scandinavische kantoorinrichting? Hoe realiseer je dit? Wanneer kies je voor deze stijl in jouw kantoorruimte? Wij beantwoorden al deze vragen.

Lees meer
Industriële kantoorinrichting

Industriële kantoorinrichting

Wat is een industrieel kantoordesign? Hoe creëer jij zelf een industriële inrichting? Hoe is het ontstaan en hoe kun je het herkennen? Wij vertellen je er graag meer over.

Lees meer
Video | City Hub profiteert van een kantoorinrichting met Officeplanner: ‘Totaalplaatje gaf de doorslag’

Video | City Hub profiteert van een kantoorinrichting met Officeplanner: ‘Totaalplaatje gaf de doorslag’

Rinse van der Woude, Chief Innovation Officer van City Hub, vertelt over zijn ervaringen met Officeplanner. Wil je net als City Hub profiteren van Officeplanner? Lees dan gauw verder!

Lees meer

Ready to make the first move?

Klaar voor een dynamische kantoorinrichting? We got you! Maak jij de first move?

Geen verplichtingen
Persoonlijk ontwerpplan
Gratis & vrijblijvend advies