New Work

New Work staat voor flexibiliteit. Vaak gaat New Work gepaard met hybride werken. De kantoorinrichting wordt hierdoor opgedeeld in 4 verschillende werkzones. Met een New Work kantoorinrichting wordt er veel gebruik gemaakt van flexplekken.


Het New Work principe staat voor flexibiliteit. Vaste muren op kantoor zijn verleden tijd. Zorg daarom voor open ruimtes, flexibele elementen en verschillende werkzones. Een kantoorinrichting gebaseerd op New Work zorgt voor meer inspiratie en creativiteit bij jouw team. Connecten, samenwerken en het huiskamergevoel staan centraal binnen een New Work kantoorinrichting. Wij leggen je meer uit over het New Work principe en wat dit inhoudt voor jouw bedrijf.

Wat houdt New Work precies in?

We werken steeds meer en vaker thuis. In de toekomst zul je afwisselend thuis, op externe locaties én op kantoor werken. Door het hybride werken, zal het kantoor een andere functie krijgen. Deze functieverandering wordt ook wel New Work genoemd. Met een New Work kantoorinrichting wordt het kantoor opgedeeld in 4 verschillende werkzones; Connect, Cowork, Conference en Concentrate.

In de Connect zone klets je bij met je collega’s. Meetings vinden plaats in de Conference werkzone. Wil je samenwerken? Dat kan in de Cowork zone. En als je fully focussed wilt werken, maak je gebruik van de Concentrate werkzone. Wat is het effect van een New Work kantoorinrichting? Een flexibele kantoorinrichting, productiever personeel en het stimuleert de teamgeest.

FFH7363 3Met de New Work kantoorinrichting bepaal jij zelf in welke werkzone je plaatsneemt

Wat zijn de voordelen van New Work?

Voor elk bedrijf wordt de New Work kantoorinrichting op een andere manier toegepast. Het is belangrijk dat de nieuwe inrichting bij het bedrijf past, maar ook bij de behoeften van jouw team. Wij begrijpen dat je niet zomaar het kantoor opnieuw inricht. Daarom gaan wij hieronder verder in op de belangrijkste voordelen die jij ervaart met de New Work inrichting.

New Work geeft de teamgeest een boost. Waarom dit belangrijk is? Dit bepaalt hoe jij en je collega’s zich voelen op de werkvloer, hoe je met elkaar omgaat en uiteindelijk ook hoe succesvol jij bent als bedrijf. Naast meer positiviteit, zorgt het verbeteren van de teamgeest ook voor minder ziekteverzuim. Door de 4 verschillende werkzones, bepaal jij zelf waar jij de werkdag doorbrengt. Moet je nog een belangrijk project afronden? Neem dan plaats in de Concentrate zone. Wil jij in de middag samenwerken met een andere afdeling? Switch dan gemakkelijk naar de Cowork werkzone. Werk je liever een dagje thuis? Ook dat kan!

Schermafbeelding 2021 05 20 om 16.15.58De New Work inrichting stimuleert de saamhorigheid

 

Dankzij de afwisseling van werkplek, verbeter je de band tussen collega’s waar je eerder minder mee sprak. Als laatste benut je jouw kantoorruimte optimaal. Vaste muren en eigen werkplekken zijn verleden tijd. De verschillende werkzones van de New Work kantoorinrichting worden gescheiden met stijlvol kantoormeubilair. Daarnaast kan iedereen plaatsnemen aan een flexplek. Ben je klaar met werken aan deze werkplek? Dan kan iemand anders aanschuiven aan deze plek. Dankzij het New Work concept maak je optimaal gebruik van je vloeroppervlak. Hierdoor verlies je geen kostbare kantoorruimte meer!

Wat is een nadeel van het New Work principe?

Met het New Work principe bepaal jij zelf of je thuis werkt of op kantoor. Thuiswerken kent vele voordelen, maar toch bestaan er een aantal valkuilen. Doordat de scheiding tussen werk en privé vager wordt, kan het voorkomen dat jij je werk niet los kunt laten. Denk bijvoorbeeld aan te weinig pauzes nemen of te lang doorwerken. Het is daarom van belang dat jouw werknemers hun eigen taken goed kunnen organiseren. Daarnaast werken de meeste mensen vaak op de bank of aan de keukentafel tijdens een thuiswerkdag. De kans op lichamelijke klachten is hierdoor groot. Zorg daarom voor ergonomische thuiswerkplekken voor jouw team.

Ga jij aan de slag met de New Work kantoorinrichting?

Wil jij jouw kantoor inrichten op basis van het New Work principe? Goede keuze! Neem contact op met één van onze kantoorexperts en bespreek jouw wensen en eisen. Zij helpen jou bij het inrichten van jouw kantoor op basis van het New Work principe. Wil je meer weten over New Work? Dan kan je de gratis New Work brochure hier downloaden!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure