Hybride werken

Hybride werken staat voor locatie onafhankelijk werken. Tegenwoordig kan iedereen hier bijna gebruik van maken. Deze werkvorm kent zowel voor- als nadelen. Met hybride werken verhoog je de productiviteit. Een nadeel van hybride werken is dat je je collega's minder vaak ziet. Is hybride werken iets voor jou?


De manier waarop we werken is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Een van deze veranderingen is ‘hybride werken’. Je hebt er het afgelopen jaar vast en zeker mee te maken gehad. Het is een manier van werken die zowel op het fysieke kantoor kan zijn, maar ook thuis past. Lees snel verder en leer wat hybride werken precies inhoudt.

Wat houdt hybride werken in?

We hebben je al verteld dat hybride werken een combinatie is tussen werken op het fysieke kantoor en bijvoorbeeld de thuiswerkplek. Hybride werken staat voor locatie onafhankelijk werken. Heb je het over flexibiliteit? Dan heb je het over hybride werken. Het komt erop neer dat je overal ter wereld kunt werken zolang je snelle wifi hebt. Handig he?

Een snelle internetverbinding is onmisbaar in de huidige maatschappij. Er zijn slechts enkele beroepen die zonder internet kunnen werken. Heb je wel internet nodig voor het uitvoeren van je werkzaamheden? Dan is het dankzij de technologische ontwikkelen mogelijk om overal te werken waar er internet is. Daarom is hybride werken zo populair. We zien steeds meer flexplekken, hippe koffiebars en toffe werkomgevingen waar jij jouw werkdag kunt doorbrengen. Kies een inspirerende plek in jouw omgeving en laat het hybride werken beginnen.

Kastanjelaan 400 9433 4Werk waar je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en internet!

De voor- en nadelen van hybride werken

Hybride werken kan in veel sectoren worden toegepast. Het kent zowel voor- als nadelen voor werkgever als werknemer. Voor werkgevers is het bijvoorbeeld interessant omdat het kostenbesparend werkt. Jouw personeel reist minder en maakt daardoor minder reiskosten, ze drinken minder koffie waardoor je de automaat niet elke dag hoeft bij te vullen en het stroom- en waterverbruik daalt. Ook heb je een stuk minder vaste werkplekken nodig. Door het gebruik van flexibele werkplekken is het mogelijk om te wisselen van werkplek. Lees snel verder voor de voor- en nadelen voor werknemers.

Wat zijn de voordelen van hybride werken?

Jij bepaalt waar en wanneer je werkt. Hybride werken is plaats- en tijdsonafhankelijk. Dit kan voor sommigen als voordeel worden ervaren. Doordat je meer vrijheid hebt over de manier waarop je jouw werkdag invult maak je gerichte keuzes. Veel mensen die hybride werken ervaren meer productiviteit en werken efficiënter. Jij kunt hierdoor meer tijd aan andere dingen spenderen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Hybride werken stuurt namelijk op output. Dit wil zeggen dat je complete vrijheid hebt, maar dat je wél goed werk levert.

Door deze vrijheid ervaren de mensen die hybride werken meer werkplezier. En wat is het gevolg van een betere werksfeer? Juist, minder ziekteverzuim. Jouw collega’s voelen zich prettiger waardoor ze minder vaak ziek zijn. Daarnaast is hybride werken ook duurzaam. Het fysieke kantoor wordt minder vaak bezocht dus de auto blijft vaker staan. Ga je hybride werken? Dan is het werken in de Cloud een must. Een bijkomend voordeel: je zal een stuk minder printen aangezien alle bestanden digitaal aanwezig zijn.

Kastanjelaan 400 9443Werk op hippe locaties voor meer inspiratie!

Wat zijn de nadelen van hybride werken?

Het locatie onafhankelijk werken is ideaal voor het later opstaan, de reistijd die je bespaart en dus meer geniet van vrijheid. Voor sommigen wel! Er zijn ook mensen die juist helemaal niet om kunnen gaan met deze vrijheid die hybride werken biedt. Ga daarom goed na of het wel bij jou past voordat je er aan begint. Een ander nadeel van hybride werken is de werktijden en planning voor sommigen. Door plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, maak je ongemerkt langere werkdagen. Een handige tip hiervoor: zet een wekker en houdt bij hoeveel tijd jij hebt gewerkt.

Door op een andere locatie te werken zie je jouw collega’s een stuk minder dan wanneer je altijd op kantoor werkt. Het informele contact ontbreekt en kan leiden tot eenzaamheid. Het is daarom belangrijk dat je afwisselt tussen werken op kantoor en op andere locaties. Doordat je minder collega’s ziet en spreekt, wissel je minder spontane ideeën en gedachten uit. Brainstormsessies werken beter als je bijeenkomt met het team in plaats van een videocall.

Kastanjelaan 400 9402Hybride werken kan ook gewoon op een flexwerkplek.

Is hybride werken iets voor jou?

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken, flexibiliteit en de focus op output zijn de hoofdkenmerken van hybride werken. Eigenlijk kan iedereen deze manier van werken overnemen! Geniet van meer vrijheid, meer efficiëntie en verbeterde productiviteit. Maar pas op! Het is niet voor iedereen weggelegd. Implementeer jij hybride werken straks ook binnen jouw onderneming? Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten over deze manier van werken dan horen we het graag. Start vandaag nog met hybride werken!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure