Virtuele kantoorruimte

Een virtuele kantoorruimte zorgt ervoor dat werknemers hun werk kunnen doen, waar ze zich ter wereld ook maar bevinden. Hiermee hebben werknemers een zakelijk adres voor hun bedrijfsvermelding en communicatie maar hoeven ze niet fysiek aanwezig te zijn. Een virtuele kantoorruimte kan vooral uitkomst bieden wanneer er een behoorlijke afstand tussen het thuis- en werkadres zit.


Het aantal mensen dat op afstand werkt met behulp van virtuele kantoorruimte, neemt de laatste jaren voortdurend toe. Maar wat is nou precies een virtueel kantoor, wat zijn de voordelen en hoe kan SKEPP hierin helpen? In deze blog kom je erachter, dus lees snel verder!

Wat is een virtueel kantoor?

Met een virtuele kantoorruimte heb je een kantoor, maar dan zonder kantoor. Hiermee wordt bedoeld dat werknemers een zakelijk adres voor hun bedrijfsvermelding en communicatie hebben maar ze niet fysiek aanwezig hoeven te zijn. Een virtueel kantoor zorgt er namelijk voor dat werknemers hun werk kunnen doen, waar ze zich ter wereld ook maar bevinden. Het kantoor is in dat geval daar waar de werknemers zich bevinden. Het adres geldt onder andere als zakelijk adres voor op je visitekaartje en ter communicatie met een lokaal telefoonnummer en een postservice.

De voordelen van een virtuele kantoorruimte

Je weet nu wat een virtueel kantoor is, maar wat heb je er nou precies aan? We noemen hierna 3 voordelen van een virtuele kantoorruimte en zullen deze voor je toelichten.

#1 De betaalbaarheid van een virtuele kantoorruimte

Doorgaans zijn virtuele kantoorruimtes vele malen goedkoper dan traditionele, fysieke kantoorruimtes. Het fysieke aspect is hierin het verschil. Traditionele kantoren hebben een vaste locatie, terwijl de locatie van jouw virtuele kantoor afhangt van de plek waar jij je op dat moment bevindt. Een virtuele kantoorruimte is daardoor risicomijdend. Dure, langlopende huurcontracten worden hiermee vermeden zodat je niet langdurig aan een contract bent verbonden.

#2 Geniet van de uitstraling van een virtuele kantoorruimte

Zoals hierboven is besproken heb je met een virtuele kantoorruimte geen vaste locatie, toch geniet je wel van de uitstraling en reputatie van een traditioneel kantoor. Je hebt namelijk de mogelijkheid om de perfecte locatie te kiezen om je onderneming in te schrijven. Met een lokale telefoonservice en de mogelijkheid om post te ontvangen, heb je niet alleen de uitstraling maar ook de betrouwbaarheid van een traditioneel kantoor. Ideaal, wanneer je geen vaste werkruimte nodig hebt.

#3 Met een virtuele kantoorruimte ben je erg flexibel

Een virtuele kantoorruimte is ideaal voor mensen die op afstand werken. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en je werkplek is af. Tegenwoordig werkt iedereen online en bevinden alle documenten zich in de Cloud. Hierdoor is een werkende internetverbinding eigenlijk het enige wat je verder nodig hebt.

Dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie om te werken is ook goed voor je stress. Want zeg nou zelf, niemand heeft tijd om in de file te staan tijdens een drukke werkdag. Maar mocht je toch een keer op locatie willen werken, dan kun je gebruik maken van diverse voorzieningen. Zo is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een vergaderruimte, zodat belangrijke besprekingen gewoon door kunnen gaan.

Is een virtuele kantoorruimte wat voor jouw bedrijf? Neem dan contact op!

Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel en overtuigd van de voordelen van een virtueel kantoor? Neem dan contact op met een van de vastgoedconsultants van SKEPP voor meer informatie! We zijn telefonisch te bereiken via 085-8770519 of per e-mail via info@skepp.nl.

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure