Industriële kantoorruimte

Sinds 2014 zijn industriële kantoorruimten erg populair in Nederland. Een gietbetonnen vloer en verwijdering van systeemplafonds en vintage kantooritems complementeren de industriële look van een kantoor. Lees dit artikel voor tips en doe inspiratie op!


Op zoek naar een industriële kantoorruimte? Goede keuze! In de afgelopen jaren zijn industriële kantoorinrichtingen helemaal hot geworden. Op deze pagina geven wij je inspiratie, door middel van bestaande voorbeelden in de praktijk die ook voor jouw bedrijf eenvoudig toepasbaar zijn.

Een industriële basis als kantoor

vergaderen asterweg amsterdam kantoorpand

Op deze afbeelding zie je geen industriële kantoorinrichting maar juist de basis van dit kantoorpand is industrieel. Kijk naar de vloer van gietbeton, zie de robuuste overheaddeur (ook lekker in de zomer trouwens) en merk op dat het systeemplafond is verwijderd. Door de leidingen weer in het zicht te brengen, krijgt het kantoor een industriële uitstraling. Een industriële basis is erg goed te combineren met bijvoorbeeld een Scandinavisch kantoordesign of moderne kantoorinrichting.

Tip: vraag aan de verhuurder of je het systeemplafond mag verwijderen.

Meubels die je kantoor een industriële uitstraling geven

eindhoven kantoorpand vergaderruimte industrieel karakter

In tegenstelling tot de eerste afbeelding, zie je hier een vrij standaard kantoor. Een systeemplafond en witte muren, zoals in bijna elk kantoorpand. In tegenstelling tot de kantoorruimte in het eerste voorbeeld, zijn het hier juist de meubels die een industriële look geven aan deze ruimte. Let vooral op de lamp en de tafel die deze kantoorruimte een hippe en industriële uitstraling geven.

Een industriële inrichting in combinatie met een industriële basis

kantoor industrieel eindhoven

Voorgaande twee kantoorruimten bekeken? Dit kantoorpand in Amsterdam heeft zowel in de basis een industriële uitstraling alsmede een industriële inrichting met kantoormeubels. De inhouse-barista bedient je met een op ambachtelijke wijze gemaakte koffie en de haarbarbaar knipt je terwijl je aan het werk bent. In dit geval geen zichtbare leidingen maar wel een onbewerkte muur en veel staalgebruik in de trap en de bar van de barista.

Een kantoorpand met industrieel raamwerk

buitenzijde industrieel kantoorpand orteliuslaan utrecht

Tot slot een pand met kenmerkende industriële gevels. De buitenzijde van het kantoorcomplex bestaat uit veel glas, stalen balken en beton. Typische industriële materialen die het gebouw een robuust karakter meegeven. Het pand is gelegen op bedrijvenpark Utrecht Papendorp. Overigens is de binnenzijde van dit pand niet industrieel maar modern ingericht.

Ga nu zelf voor een industriële kantoorruimte

Een industriële look of vintage kantoorinrichting, voor veel bedrijven een wens en voor sommige bedrijven een must. Maar hoe creëer je een industriële uitstraling in jouw kantoor? Superlastig natuurlijk! Laat daarom jouw kantoorruimte inrichten met Officeplanner in de stijl URBAN. Hierbij helpen wij je bij een flexibele, stijlvolle en industriële inrichting van jouw kantoorpand.

Kan ik je ergens mee helpen?

Kim
Vastgoedconsultant


Waarom SKEPP?

  • Geen verplichtingen
  • Binnen 1 uur antwoord
  • Klantenbeoordeling 9.2/10

'Zo bespaar je op huurkosten van kantoorruimte'

In de whitepaper 'Zo bespaar je op huurkosten van kantoorruimte' geven we tips om als huurder van kantoorruimte te besparen op de huurkosten. Doe er je voordeel mee en betaal niet onnodig veel!