Luxe kantoormeubilair

Luxe kantoormeubilair kan een sfeerbeeld creëren bij je klanten en werknemers, wat positief kan zijn voor je imago. Lees in dit artikel wat luxe kantoormeubilair inhoudt en hoe je het toe kan passen in jouw kantoorruimte!


Met luxe kantoormeubilair onderscheidt jouw bedrijf zich van de concurrenten. Kantoormeubilair kan namelijk gebruikt worden als middel om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Met behulp van luxe kantoormeubilair kan er een sfeer gecreëerd worden bij niet alleen jouw klanten, maar ook jouw werknemers.

Bij het bepalen van kantoormeubilair zijn er verschillende stijlen waaruit gekozen kan worden. Stijlen die de laatste jaren veel voorbij zijn gekomen, zijn industrieel, Scandinavisch, modern en luxe. Elke stijl heeft zijn eigen kleur- en materiaalgebruik, meubels en inrichting. Om de stijl van jouw kantoor te kunnen bepalen, moet er gekeken worden naar het pand waarin het bedrijf gevestigd is.

Zorg ervoor dat de inrichting van je kantoorruimte past bij het pand waarin het gevestigd is.

Als je gaat oriënteren op de inrichting van je kantoorpand, is het belangrijk om te kijken naar het soort pand waarin je bedrijf gevestigd is. Het is namelijk van belang dat het kantoormeubilair aansluit bij het interieur en exterieur van het kantoorpand. Op deze manier creëer je een universele uitstraling richting je klanten en medewerkers. Dit maakt het ook makkelijker voor de klanten en werknemers om te zien met wat voor bedrijf ze te maken hebben.

Een grachtenpand is dus uitermate geschikt voor luxe kantoormeubilair, door de hoge plafonds en houten vloeren. Echter kan luxe kantoormeubilair ook prima geplaatst worden in een kantoorvilla of handelsgebouw. Het is belangrijk om luxe kantoormeubilair op een goede manier te implementeren in jouw kantoorruimte, zodat het juiste gevoel gecreëerd wordt bij je klanten en werknemers.


Wat verstaan we onder luxe?

Als we het woord ‘luxe’ noemen, denk je waarschijnlijk meteen aan dure meubelen, zoals leren banken en zware fluwelen gordijnen. Ook gaat men er vaak van uit dat er een flink prijskaartje aan luxe kantoormeubelen hangt. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Luxe is namelijk een begrip wat op meerdere manieren te definiëren is.

Luxe kan ook inhouden dat de meubelen van hoogwaardige materialen zijn vervaardigd en dus van goede kwaliteit zijn. Door te kiezen voor meubels van hoge kwaliteit, kies je voor meubelen die jaren mee kunnen gaan en duurzaam zijn. Hierdoor kunnen de meubelen iets duurder bij aanschaf zijn, maar zijn ze uiteindelijk duurzamer dan goedkopere meubelen.

Keizersgracht 555 Amsterdam 17In het kantoorpand aan Keizersgracht 555 in Amsterdam vind je een prachtig voorbeeld van luxe kantoormeubilair.

Luxe kantoormeubilair draait voornamelijk om het gevoel dat ermee gecreëerd wordt. Als je klanten in een luxe bank of fauteuil moeten wachten, wordt er een goed gevoel gecreëerd, welke ze vertalen naar de boodschap dat het bedrijf verzorgd en goedlopend is. Hierdoor kan je gemakkelijk een stemming naar wens creëren bij je klanten.

Luxe kantoormeubelen

Het is dus belangrijk om deze stemming en dit gevoel concreet te vertalen naar het kantoormeubilair. Door het concreet te vertalen maak je een gevoel visueel zichtbaar. Dit doe je door eerst de materialen te kiezen. Denk hierbij aan velours, leer, marmer, messing en hout. Deze materialen kun je gebruiken bij het kiezen van vloeren, wanden, meubels, raamdecoratie en verlichting.

oudeschans 21 amsterdamBij dit kantoor aan de Oudeschans 21 in Amsterdam hebben ze niet alleen voor leer gekozen als bekleding van de meubels, maar ook als muurbekleding.


Zo kun je bij het inrichten van het kantoor kiezen voor houten bureaus en leren bureaustoelen. Kies als verlichting voor chique kroonluchters, spots of meerdere lightbulbs. Vergeet niet gebruik te maken van grote planten, zoals een strelitzia of alocasia, die de ruimte opvullen. Antieke archiefkasten kunnen worden toegevoegd voor het opbergen van bestanden. Met een groot Perzisch vloerkleed wordt de ruimte aangekleed en verbetert de akoestiek in de kantoorruimte. Op de muren kan gekozen worden voor puur wit of warme rood- en goudtinten.

Een luxe entree

Naast luxe kantoormeubilair kunt u ook kiezen voor luxe meubelen in de entree. Zo kun je bij binnenkomst al een bepaalde indruk maken bij je klanten en werknemers. Hiermee is de eerste stap gezet voor een reputatie en sfeerbeeld bij jouw bedrijf, zonder dat de klant of werknemer iemand gesproken hoeft te hebben. Op deze manier kan je luxe kantoormeubilair inzetten als eerste begroeting naar je klant of werknemer.

creatieve werkplekken westplein 12 51873Deze entree bij Westplein 12 in Rotterdam straalt luxe uit.

Als we de kenmerken van luxe kantoormeubilair samenvatten, kom je op onderstaande punten uit:

  • Gebruik van rijke materialen, zoals velours en messing;
  • Grondstoffen zoals marmer en hout staan centraal;
  • Creëer warmte met behulp van je kantoormeubilair;
  • Planten zijn onmisbaar;
  • Luxe ontstaat met behulp van gevoel.

Nu je bekend bent met luxe kantoormeubilair, snappen we dat je zo snel mogelijk aan de slag wilt om jouw kantoorruimte in te richten. Dit kan je doen met behulp van onze Officeplanner, waarin verschillende meubels, verlichting en aankleding te vinden is. Met Officeplanner richt je gemakkelijk en eenvoudig online jouw kantoorruimte in met luxe kantoormeubilair.

01 persoonlijke kantoorinrichting binnen week locatie

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure