10x alles over het indelen van jouw kantoor

Heb je een (nieuw) kantoor gevonden? Dan komt het indelen van de ruimte alweer om de hoek kijken. Het indelen van jouw kantoor is complexer dan alleen het plaatsen van bureaus en bureaustoelen. Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het indelen van jouw kantoorruimte? Lees dan snel verder!


Heb je jouw droomkantoor gevonden? Dan is het tijd om bezig te gaan met het indelen van jouw kantoor! Nu denk je vast; aan een paar bureaus en bureaustoelen heb ik wel genoeg. Toch komt er meer kijken bij het indelen van jouw kantoor dan je denkt. Ben je benieuwd waar jij allemaal rekening mee moet houden? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het indelen van jouw kantoor; van de straminering tot aan de accessoires!

✅ Denk aan de straminering van jouw kantoor

Begin jij met het indelen van jouw kantoor? Denk dan goed na over de straminering. Bijna alle kantoorpanden hebben een straminering van 180 cm. Wat? Kort gezegd zijn alle voorkomende afmetingen in het kantoor een veelvoud van deze afmeting. Zo zijn kantoorkamers vaak 360 cm breed en 540 cm of 720 cm diep. De gangen zijn meestal 180 cm breed. Maar waar komt de afmeting van 180 cm vandaan? Simpel! Een veel voorkomende diepte van een bureaublad is 80 cm. De beweegruimte om jouw bureau moet 100 cm zijn. Dit komt samen neer op 180 cm. Houd hier rekening mee tijdens het indelen van jouw kantoor!

Marten Meesweg 25 G Rotterdam 6Wist jij al wat het begrip straminering inhield?

✅ De ideale plek voor een werkplek

Bij het indelen van jouw kantoor is het belangrijk dat de bureaus op de juiste plek staan. Wat is precies de ideale plek voor een werkplek? Wij leggen het je uit, dus luister goed! Zet het bureau parallel aan het raam. Hierdoor heb je nooit last van schittering op je computerscherm door het daglicht. Daarnaast kijk je nooit het felle licht in waardoor je moet knijpen met je ogen. Zorg ook dat jij vanuit je werkplek zicht hebt op de deur van jouw kantoor. Zo weet je altijd wanneer er bezoek binnenkomt.
Plaats je bureau parallel aan het raam en werk de hele dag prettig

Gustav Mahlerlaan 1212 5092 1Plaats je bureau parallel aan het raam en werk de hele dag prettig

✅ Aansluitingen voor elektriciteit en data

Bijna alle kantoren zijn voorzien van buitengevels met wandgoten. Hierin vind je de aansluitingen voor elektriciteit en data. De aansluiting voor data is vooral handig wanneer er WiFi aanwezig is op het kantoor. Bij het indelen van jouw kantoor is het dus handig om jouw bureau parallel aan de buitengevel te plaatsen. Is het mogelijk om ergens anders op kantoor elektriciteit en data te krijgen? Zeker wel! Maar dan heb je aanvullende voorzieningen nodig. Maak het jezelf makkelijk en plaats de bureaus aan de buitengevel bij het indelen van jouw kantoor

✅ Houd rekening met symmetrie

Wil jij jouw kantoor (her)indelen? Zorg dan voor blijvende symmetrie met behulp van het kantoormeubilair. Waarom is symmetrie zo belangrijk? Dit zorgt voor een rustig beeld en een fijne sfeer. Zo voelen jouw collega’s zich meteen comfortabel in het kantoor. Hoe creëer je symmetrie in jouw kantoor? De linkerkant van het kantoor hoeft niet precies gelijk te zijn aan de rechterkant. Pak het iets subtieler aan. Denk aan twee dezelfde fauteuils, twee bureau-eilanden of gelijke accessoires. Symmetrie is dus een belangrijk element bij het indelen van jouw kantoor.

DSC8344 HDR 3Creëer eenvoudig symmetrie binnen jouw kantoor door bureaus op gelijke hoogte te plaatsen

✅ Hoe verbeter je de akoestiek binnen het kantoor?

Niets is vervelender dan een galm wanneer jij aan het praten bent met collega’s. Zorg daarom voor goede akoestiek binnen jouw kantoorruimte. Het werken in een ruimte met een juiste akoestische verdeling is niet alleen erg fijn, maar het heeft ook veel voordelen. Zo verbeter je de concentratie en verhoog je de productiviteit van jouw team. Daarnaast ervaren jouw collega’s minder stress. Dit resulteert ook weer in een lager ziekteverzuim. Tot slot zorgt een prettige akoestiek voor rust en bevordert het de werksfeer. Kortom, een goede akoestische verdeling binnen het kantoor kent alleen maar voordelen. Maar hoe houd je rekening met de akoestiek bij het indelen van jouw kantoor?

Denk goed na over de elementen in jouw kantoor. Een simpele manier om de akoestiek in jouw kantoorruimte te verbeteren is het bekleden van jouw plafond. Er zijn verschillende akoestische materialen die jouw plafond op een subtiele wijze dekken. Denk daarnaast aan meetingboxen en roomdividers met PET-vilt achterwand. Een duurzame oplossing en goed voor de akoestiek! Investeer ook in akoestische bureauschermen. Wist je ook dat zitmeubilair en accessoires bijdragen aan de akoestiek in jouw kantoor? Zacht en stoffen zitmeubilair, vloerkleden en kussens vangen veel rumoer op. Let dus goed op de producten die jij gebruikt bij het indelen van jouw kantoor. Ze hebben namelijk effect op de akoestiek.

U Needle 2 1Maak de roomdivider af door middel van accessoires en planten

✅ Maak gebruik van flexplekken

Flexplekken worden tegenwoordig steeds populairder. Maar wat is dit precies? Zoals de naam al een beetje verklapt, is dit een flexibele werkplek. Sinds het coronavirus en de lockdown zijn persoonlijke werkplekken verleden tijd. Waarom? Niet elk teamlid komt 5 dagen per week naar kantoor. Kom je wel naar kantoor? Neem dan plaats aan een lege flexplek en get to work! Kortom, met flexplekken zorg je voor minder lege werkplekken en creëer je meer ruimte op kantoor. Goed om rekening mee te houden bij het indelen van jouw kantoor.

✅ New Work kantoorinrichting

Jouw kantoor indelen na het corona virus? Houd dan rekening met de nieuwe functie van het kantoor. Veel mensen zien de voordelen van thuiswerken in. Hierdoor zal de werkweek na corona een mix worden van thuiswerken en werken op kantoor. De functie van het kantoor zal veranderen van een werkplek naar een ontmoetingsplek. Creëer daarom verschillende zones bij het indelen van jouw kantoor. Volg hierbij het 4 C model; Connect, Cowork, Conference en Concentrate. Wil je meer weten over het New Work principe en hoe je deze toepast? In deze blog lees je alle ins and outs!

FFH7315Speel een potje tafeltennis of tafelvoetbal met je favoriete collega’s in de Connect zone!

✅ Scheid de verschillende zones met behulp van een roomdivider

Scheidingswanden helpen bij het indelen van jouw kantoor. Bij traditionele (systeem)wanden ben je gebonden aan bepaalde regels. Ook zijn deze wanden niet verplaatsbaar. Dit is met het oog op de toekomst en het New Work principe niet handig. Wat is dan wel een goede oplossing? Een roomdivider! Dit is een flexibele afscheiding binnen jouw kantoor. Roomdividers zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Verplaats de roomdivider dus eenvoudig naar de gewenste plek. Nog een voordeel; kleed de roomdivider mooi aan met planten en andere accessoires. Dit zorgt meteen voor een prachtige toevoeging aan jouw kantoor. Wil je de akoestiek binnen jouw kantoor verbeteren? Kies dan voor een roomdivider met PET-vilt achterwand! Een roomdivider is dus een must-have item bij het indelen van jouw kantoor.

✅ Meetingboxen

Wil je een afgesloten ruimte binnen jouw kantoor? Dan denk je al snel aan het bouwen van vaste wanden. Maar er is helemaal geen verbouwing nodig! Een meetingbox is de duurzame oplossing voor in jouw kantoorruimte. Deze multifunctionele unit is modulair opgebouwd en flexibel qua indeling. Stel jouw perfecte vergaderbox samen en plaats hem in jouw kantoor. Ga je verhuizen of herinrichten? Verplaats de box eenvoudig naar de gewenste plek. Groeit of krimpt jouw bedrijf? Het maakt niks uit! Met deze vergaderbox schaal je eenvoudig op en af. Nog een voordeel? De meetingbox is ideaal om zones binnen jouw kantoor mee te scheiden. Perfect voor het indelen van een flexibel kantoor!
Neem plaats in de meetingbox en telefoneer, werk of vergader ongestoord!

DSC8393 HDR 2Neem plaats in de meetingbox en telefoneer, werk of vergader ongestoord!

✅ Stem de kleuren op elkaar af

Denk bij het indelen van jouw kantoor goed na over het kleurgebruik. Kleuren hebben namelijk effect op de gemoedstoestand van jouw collega’s en bezoekers. Gebruik neutrale kleuren als basis van jouw kantoor. Kies naast deze neutrale tinten voor accenten in de kleuren die de gewenste sfeer uitstralen. Blauw straalt bijvoorbeeld vertrouwen en zelfverzekerdheid uit. Terwijl geel positiviteit en vriendelijkheid met zich meebrengt. Wat wil jij als bedrijf uitstralen?

✅ Afstijlen

Je bent klaar met het indelen van jouw kantoor. Maar wacht, vergeet de accessoires niet! De indeling gaat pas echt stralen met een goede afstyling. Denk aan een wanddecoratie, planten en een persoonlijke touch. Maar ook elementen als beeldschermen en bureau accessoires maken het verschil. Zorg voor gelijke beeldschermen met elk dezelfde achtergrond. Zet met accessoires de puntjes op de i en laat jouw indeling volledig tot zijn recht komen.

Gezamenlijk 1 1Maak jouw kantoor helemaal compleet met accessoires!

Ga aan de slag met het indelen van jouw kantoor

In dit artikel heb je alle ins and outs kunnen lezen over het indelen van jouw kantoor. Volg de stappen en laat je creativiteit de vrije loop! Kies het gewenste kantoormeubilair in onze webshop en richt jouw kantoorruimte in. Eerst een virtueel plan maken? Gebruik dan onze online inrichtingstool Officeplanner! Heb je hulp nodig bij het indelen van jouw kantoor? Geen probleem! Neem contact op met één van onze experts. Zij helpen je graag verder!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure