Efficiënte kantoorinrichting

Wat is een efficiënte kantoorinrichting? Een efficiënte kantoorinrichting houdt in dat de kantoorruimte zorgt voor een hogere productiviteit, meer interactie en positieve gezindheid. De kantoorinrichting moet dus in elke behoefte voorzien.

Home > Efficiënte kantoorinrichting

Waarom is de indeling van een kantoor belangrijk? En welke inrichting is het meest efficiënt voor jouw kantoor? Met welke aspecten moet je rekening houden? Wij helpen je de belangrijkste vragen over een efficiënte kantoorinrichting te beantwoorden.


Het interieur en de beleving van de werkomgeving staat steeds meer centraal. Een geslaagde kantoorinrichting zorgt voor meer interactie, productiviteit en positieve gezindheid. Een goede indeling van het kantoor is daarom erg belangrijk. Zo zijn niet alleen de werkruimten, maar ook de sociale ruimtes hierbij cruciaal. Een efficiënte kantoorinrichting houdt rekening met alle behoeften van de gebruikers van de kantoorruimte. Door in elke behoefte te voorzien kan er efficiënt gewerkt worden.

Het belang van een efficiënte kantoorinrichting

Een verandering in de manier van werken en nieuwe proptech-ontwikkelingen, zorgen ervoor dat de kantoren van nu niet meer lijken op de traditionele kantoren. De kantoren van nu zorgen voor meer productiviteit. Daarnaast is ook de tevredenheid van de werknemers over de werkomgeving belangrijk. Die omgeving vraagt om aanpassing van de traditionele kantoorinrichting. Huidige kantoren gaan een meer dynamische werkomgeving bieden met bijvoorbeeld sta-bureaus en ergonomische stoelen, die de basis zullen zijn van de kantoorinrichting. Lounge- en zitgedeeltes worden ook steeds belangrijker. Het is goed dat werknemers de kans krijgen om staand en zitten werken af te kunnen wisselen, evenals de mogelijkheid om af en toe te loungen. Dit komt zowel de gezondheid als de productiviteit ten goede. 

Voorafgaand aan het inrichten van jouw kantoor is het belangrijk om te weten welk kantoortype en hoeveel m2 aan kantoorruimte je nodig hebt. Er zijn namelijk 4 verschillende kantoortypen: flexwerkplekkenkantoorunitsgrote kantoorruimten op maat en vergaderruimten. Lees in ons artikel ‘Zo bepaal je welk type kantoor je nodig hebt’ hoe je simpel beslist welk kantoortype je nodig hebt.Afbeelding 2

Een dynamische werkomgeving

Een kantoorruimte heeft een geslaagde inrichting wanneer deze in alle behoeften voorziet. In een ideale situatie is er allereerst een plek voor sociale contacten en informele praatjes. Ook één of meerdere vergader- en presentatieruimten zijn belangrijk. Daarnaast nog een ruimte om te (samen)werken, maar ook een plek om je terug te trekken om je volop te kunnen concentreren. Jouw kantoor moet dus een dynamische werkomgeving bieden. Een kantoorinrichting die hier volledig op inspeelt is officeplanner, een prefab design inrichtingsconcept. Het is gebaseerd is op C4 dat staat voor Connect, Conference, CoWork en Concentrate. Deze flexibele kantoorindeling geeft je verschillende opties. Bij Connect draait het om het verhogen van de onderlinge interactie, met als gevolg dat de onderlinge relaties verbeteren en er ideeën worden uitgewisseld. Die kunnen weleens resulteren in innovatieve en creatieve projecten. Conference staat voor de beschikbaarheid van presentatie- en vergaderruimten. CoWork biedt je een ruimte waarin je met collega’s samen kunt werken en Concentrate geeft je juist een rustige plek zodat jij je helemaal op je uit te voeren taak kunt concentreren.

Eenvoudig jouw kantoor efficiënt inrichten met officeplanner

Moeite met het bepalen van een geschikte inrichting voor jouw kantoor? Een algemeen plan voor ruimte-inrichting kan daarbij helpen. Daarom heeft SKEPP een prefab design inrichtingsconcept ontwikkelt genaamd officeplanner met verschillende stijlen, zoals URBAN en CITY. Wij helpen jou bij een zo effectief mogelijke inrichtingvan jouw kantoor. Voor meer informatie hierover kun je vrijblijvend contact opnemen met één van onze vastgoedconsultants die telefonisch te bereiken zijn via 085 – 877 05 19, per WhatsApp via 06 20 86 79 57 of per mail via info@skepp.nl

Lees de volgende blogs eens

Lees ook deze artikelen

Contact

Neem telefonisch contact op Stuur een bericht via Whatsapp Stuur een mail

Moeite met het vinden van een kantoorinrichting? Vraag ons om hulp!

Hulp nodig bij jouw kantoorinrichting? Wij kunnen je helpen! Lees meer over ons prefab design inrichtingsconcept, officeplanner.

Chat met ons!
Chat