Kies jouw kantoorinrichting


Hoe richt je een kantoor in? Is een loungehoek echt nodig? Moet je nu wel of niet veel kleur gebruiken? Hoe creëer je een industrieel kantoordesign? Wij helpen je de belangrijkste vragen over kantoorinrichting te beantwoorden.

Met de ontwikkeling 'Het Nieuwe Werken' heeft er een verandering plaatsgevonden in de inrichting van het kantoor. Traditionele kantoorgebouwen waren typ-fabrieken met alleen maar bureaus en een lunchroom. Maar de kantoren van nu hebben een compleet andere focus. Kantoren moeten opvallen, de productiviteit verhogen en flexibiliteit bieden. De inrichting wordt dus steeds belangrijker.

Efficiëntie en flexibiliteit

Een efficiënte inrichting zorgt voor een hogere productiviteit, meer interactie en positieve gezindheid. Ook een juiste kleurkeuze, goede verlichting, akoestiek, planten en kunstobjecten worden steeds belangrijker bij het inrichten van een kantoorruimte of kantoorkamer. Een aantrekkelijk kantoordesign geeft je kantoor namelijk een uitstraling die bij jouw bedrijf past. Dit laat op klanten een professionele indruk achter en trekt toptalenten aan.

De trend van Het Nieuwe Werken zorgt ervoor dat jouw kantoorruimte flexibiliteit moet bieden. Er moet gemakkelijk van werkplek gewisseld kunnen worden. Daarom moet de inrichting van de kantoorruimte gemakkelijk te herschikken zijn. Bedrijven met een open ruimte hebben vooral veel baat bij deze trend. Hierbij is een flexibele inrichting erg belangrijk.

Flexibele werkomgeving

Kantoordesigns

Omdat de inrichting van jouw kantoorruimte steeds meer een visitekaartje is, is het belangrijk dat je een kantoordesign kiest die bij jouw bedrijf past. Kies voor een professioneel uiterlijk met serieuze ondertoon bijvoorbeeld voor een moderne inrichting. Andere designs die bij jouw bedrijf kunnen passen zijn de industriële, moderne en Scandinavische inrichting.

Scandinavisch kantoordesign

Minimalistisch en simplistisch. Dat is de juiste beschrijving voor dit kantoordesign. Bij een Scandinavisch kantoor wordt er in de inrichting vooral gebruik gemaakt van een eenvoudig en functioneel interieur, in combinatie met natuurlijke materialen en kleurtinten.

Industriële inrichting

Deze inrichting bestaat vooral uit robuuste materialen zoals metaal, hout en leer. Dit in combinatie met neutrale kleuren, zoals grijs, wit en zwart. Een industrieel design is geïnspireerd op oude fabriekspanden. Daarnaast is deze stijl erg goed te combineren met de andere designs.

Creatieve inrichting

Hedendaagse kantoorunits en werkplekken zijn veel sfeervoller ingericht dan de kantoren uit de tijd van de grijze muren en TL-verlichting. Een juiste kleurkeuze, goede verlichting, akoestiek, meubilair, planten en kunstobjecten worden steeds belangrijker. Zo kan een juiste kleurstelling een stemming creëren die aansluit bij de functie van de kantoorruimte. Denk aan het brengen van rust, motiveren, enthousiasmeren of creativiteit opwekken. Wil je bijvoorbeeld uitnodigend en persoonlijk overkomen? Dan kun je gaan voor een creatieve inrichting.

Kantoorinrichting

Kantoortrends

De laatste tijd vinden er grote ontwikkelingen plaats in kantoorruimten. Het Nieuwe Werken, Internet of Things en het zo goed mogelijk faciliteren van werknemers hebben een grote invloed op de inrichting van een kantoorruimte. De belangrijkste kantoortrends zijn de focus op duurzaamheid, flexibel werken en een groen kantoor.

Duurzaamheid in de kantoorruimte

Het milieubewustzijn groeit bij steeds meer bedrijven, waardoor er meer aandacht wordt besteed aan een duurzame kantoorruimte. De inrichting bestaat bijvoorbeeld uit natuurlijke materialen en kantoormeubelen die organisch afbreekbaar zijn. Dit zorgt vaak voor unieke eyecatchers waardoor jouw kantoor ook nog eens opvalt.

Kantoorplanten

Ten slotte vinden we steeds meer 'groen' in de kantoorkamer. Planten zorgen voor een gezonde werkomgeving, maar ook de groene kleur heeft een positief effect op werknemers. Kantoorplanten kun je overal kwijt in je kantoorruimte. Het is ook een gemakkelijke manier om jouw kantoorpand een unieke uitstraling te geven en te voorzien van een sfeervolle inrichting.