Wat jouw werkplek over je persoonlijkheid zegt!

  • Door Madée Reinerink
  • maandag 17 augustus 2020

De werkplek van je collega weerspiegelt de persoonlijkheid van deze persoon. Zo kun je door bepaalde elementen al veel te weten komen over iemand. Is het beeldscherm van je collega volgeplakt met post-it notes, staan er persoonlijke foto’s op het bureau of een pot snoep? Lees in dit blog wat de werkplek zegt over je persoonlijkheid! 


De wijze waarop iemand zijn of haar omgeving inricht zegt iets over de levensstijl, persoonlijkheid en normen en waarden van deze persoon. Werp dus eens een blik op je eigen werkplek of die van je collega en kom erachter of het een weerspiegeling geeft van het karakter. Om het overzichtelijk te maken hebben we 9 voorkomende elementen op de werkplek opgesomd die iets zeggen over je persoonlijkheid! 

De wijze waarop iemand zijn of haar omgeving inricht zegt iets over de levensstijl, persoonlijkheid en normen en waarden van deze persoon. 

1 | Een beeldscherm vol post-it notes 

Iemand die impulsief en chaotisch is, gaat van de ene activiteit door in de andere. Dit is dan ook terug te zien aan de volgekladde post-its geplakt op het beeldscherm van deze collega. Taken worden soms half afgemaakt en op een later moment voortgezet. Een rondlopende duizendpoot is het, maar leeft met passie voor zijn vak. Het zal je dan ook niet verbijsteren als er nog een post-it hangt van een half jaar geleden.    

algemeen 82Schrijf jij ook altijd alles op post-its?

2 | Persoonlijke fotolijstjes 

Iemand met persoonlijke foto’s op het bureau brengt zijn of haar privéleven graag mee naar het werk. Jij bent trots op je gezin en wil dit vooral aan anderen laten blijken. Met een fotolijstje op je bureau geef je aan dit jouw werkplek is, maar dat je privéleven boven alles gaat.  

3 | Een klok  

Heb je een klok op je bureau staan of aan de muur hangen in jouw kantoor? Dan geeft dit aan dat tijd belangrijk voor jou is. Jij bent iemand die houdt van regelmaat en punctualiteit. Te laat komen voor een vergadering of de lunchpauze vergeten is niets voor jou. Een klok op kantoor zorgt ervoor dat jij goed bij de tijd blijft.    

Heb je een klok op je bureau staan of aan de muur hangen in jouw kantoor?

4 | Een uitgesproken poster of schilderij  

Met een poster aan de muur geef je aan waar jouw persoonlijke interesses liggen. Denk bijvoorbeeld aan een afbeelding van een sport, bekend persoon of wellicht de natuur. Op deze manier krijgen je collega’s direct een inzicht in jouw interesses. Mede collega's of klanten hebben meteen een aanknopingspunt om het gesprek mee te starten. Wellicht deel je nog dezelfde interesses ook!  

Jachthavenweg 109 A 1 15 2Met een poster geef jij aan waar jouw persoonlijke interesses liggen.

Persoonlijke voorwerpen zorgen ervoor dat je een eigen plek creëert op kantoor. Het is zelfs een beetje jouw eigen territorium. Houd wel in je achterhoofd dat je werkplek ook aan anderen uitstraalt wie je als persoon bent of wilt zijn. Wil je graag sportief overkomen, hang dan een poster van je sportclub op. Het kan ook averechts overkomen: is jouw werkplek altijd een rommeltje? Dan komt het al gauw over dat je niet altijd alles op een rijtje hebt, of nogal een chaoot kunt zijn. 

5 | Een pot snoep 

Jij bent een echt gezelligheidsmens! Je houdt niet alleen van snoep, maar stiekem is jouw achterliggende gedachte om andere collega’s uit te nodigen om te komen snoepen. Zo bespreek je samen met je collega’s het weekend of maak je even een kort praatje. Contact met je collega’s is voor jou een belangrijk onderdeel van je leven en werk. 

6 | Een groene werkplek 

Je hebt vast wel een collega, of wellicht ben je dat zelf, met planten op het bureau. Deze persoon tovert het kantoor om tot een huiselijke sfeer. Het straalt ook uit dat hij of zij zich thuis voelt op het werk en aan het nestelen is. Ook de plant zelf kan een bepaalde indruk geven. Hoe groter en des te gezonder de plant eruit ziet, hoe beter deze collega op zijn of haar plek is.   

Saturnusstraat 46 62 8003Zorg jij met een bloemetje voor gezelligheid op kantoor?

Planten leuken niet alleen het kantoor op, maar zijn ook nog eens daadwerkelijk nuttig. Planten zorgen namelijk voor een gezonde lucht in de kantoorinrichting. Daarnaast zorgt het plaatsen van planten op kantoor ook voor meer concentratie en een hogere productiviteit onder de werknemers. Ben jij overtuigd van de voordelen en op zoek naar een groene kantoorinrichting? Bekijk dan eens het afstijlpakket Botanic in de Officeplanner Webshop. 


Afstijlpakket Botanic 

7 | De bekende koffiemok 

Waar alle collega’s uit een papieren bekertje drinken, heb je er altijd wel één collega tussen zitten die uit zijn eigen koffie mok drinkt. Staat er een afbeelding, quote of een naam op de mok? Wat er op de mok staat zegt weer iets over de persoonlijkheid van de eigenaar van de mok. Het kopje staat niet alleen leuk op het bureau, maar geeft ook de aanwezigheid van je collega weer. Aan de hand van de mok kun je precies zien of je collega even weg is of de dag vrij heeft. 

8 | Opgeruimde werkplek

Een opgeruimd, net bureau zegt natuurlijk ook wat over de persoonlijkheid van een collega. Een gestructureerd en georganiseerd persoon ruimt de hele dag tussen zijn werkzaamheden door, zijn bureau op. Alle post is gesorteerd, koffiekopjes worden meteen opgeruimd en al het papierwerk wordt netjes opgestapeld. Iemand die wat chaotischer is, kan zich niet voorstellen om zo op deze manier alle werkzaamheden uit te moeten voeren.

Hoofdstraat 25 Driebergen Rijsenburg 22Laat jij je werkplek altijd opgeruimd en netjes achter? Of ziet jouw bureau er juist het tegenovergestelde uit?  

9 | Een bureau vol met prullaria 

Daarom ook last but not least: de collega met een bureau vol met spullen en andere onnodige items. Wekelijks komen er weer zogenaamde handige gadgets mee naar kantoor. De spullen bieden eigenlijk niet veel meerwaarde, maar vrolijkt je collega’s altijd wel weer een beetje op. Deze collega wil het graag leuk en gezellig maken op kantoor, maar wordt toch niet altijd even serieus genomen.  

Wat zegt jouw bureau over jou? 

Na het lezen van dit blog ben jij erachter gekomen wat de werkplek van je collega’s zegt over hun persoonlijkheid. Wat zegt jouw werkplek over je eigen persoonlijkheid? Of ben je na het lezen van dit blog juist op zoek om je werkplek meer persoonlijkheid te geven? Neem dan een kijkje naar de afstijlpakketten in onze Officeplanner Webshop. Zo maak je jouw werkplek helemaal eigen! 


Afstijlpaketten

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure