Sponsoring touringcar die in Gambia een nieuw leven krijgt als schoolbus

  • Door Jari Wesselink
  • dinsdag 20 december 2016

SKEPP steunt goed doel: touringcar en kantoormeubilair voor school in Gambia

Ton Schellings van touringcarbedrijf De Avonturier uit Rossum gaat met 7 vrienden met een oude touringcar naar Serekunda in Gambia reizen. Deze touringcar schenkt hij aan de Da Vinci Senior Technical School. De touringcar krijgt in het Afrikaanse land een nieuw leven als schoolbus. SKEPP steunt dit goede doel door de reis van de 8 heren te sponsoren. Daarnaast nemen de heren kantoormeubilair mee voor de Afrikaanse school. Op de Da Vinci Senior Technical School gaan ze tafels en stoelen gebruiken die afkomstig zijn van SKEPP. Ook in Gambia is SKEPP thuis op kantoor.


goed doel gambia school touringcar sponsoring skeppDe touringcar die in Gambia als schoolbus gebruikt gaat worden.

Kinderen die nu geen onderwijs volgen, krijgen straks wél les

De touringcar, die inmiddels 27 jaar oud is, rijdt nog uitstekend maar voldoet niet meer aan de Nederlandse reglementen. In Gambia kan deze touringcar echter nog enorm van waarde zijn. "Op die school zitten ze te springen om vervoermiddelen. De kinderen wonen daar op grote afstand van de school en kunnen daarom nu geen onderwijs volgen. Er is geen mogelijkheid om naar school te reizen. We helpen die mensen daar echt met deze bus", legt Schellings uit.

deur bus sponsorsticker SKEPP goed doelEen van de stickers van SKEPP op de touringcar.

Criminelen omkopen om de bus af te leveren in Gambia

Op dinsdag 3 januari beginnen Schellings en de vrienden de reis van 6000 km, op 16 januari komen ze met het vliegtuig terug in Nederland. Het avontuur brengt de heren langs een aantal lastige grensovergangen. "Rosso, op de grens van Mauritanië naar Senegal, dat is de meest lastige. Die grens wordt door criminelen bewaakt. Dat wordt omkopen", zegt Schellings. Hij heeft een budget van €10.000,- door sponsorinkomsten, van onder meer SKEPP. "Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk overhouden als we arriveren. Het zou mooi zijn als we de school brandstof zouden kunnen geven bijvoorbeeld."

schoolgebouw gambia touringcar schoolbus sponsoring SKEPPDit is de school waar de touringcar en het kantoormeubilair aan geschonken wordt.

Te gast bij RTV Oost en Radio 5 om over de reis te praten

Schellings en Harry Scholtenhave, een vriend van Schellings die ook meereist naar Gambia, waren op maandag 19 december te gast in de uitzending van Overijssel Vandaag op RTV Oost. In het praatprogramma vertelden de heren wat zij verwachten van het avontuur dat op 3 januari gaat beginnen. Daarnaast was Schellings te horen in het programma Groot op 5 op Radio 5 op dinsdag 20 december.

Lees ook de vorige SKEPP spotlight: Samenwerking SKEPP en Merin levert deal op in Capelle

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure