SKEPP spotlight | SKEPP ontwerpt prefab design inrichtingsconcepten die inspelen op IFRS 16

  • Door Marije Lammerink
  • vrijdag 14 juli 2017

SKEPP presenteert prefab design inrichtingsconcepten tijdens exclusieve meetup in Amsterdam

Officeplanner: prefab design inrichtingsconcepten ontworpen door SKEPP naar aanleiding van de nieuwe IFRS 16 regelgeving. Tijdens de exclusieve meetup van SKEPP, dat plaatsvond op donderdag 14 juli in het iconische gebouw 'De Schoen', presenteerde SKEPP haar prefab design inrichtingsconcepten.


Onder toeziend oog van circa 30 geïnteresseerden, bestaande uit verhuurders en pers, werd het concept officeplanner onthult. Een concept dat deze nieuwe IFRS 16 regelgeving in acht neemt en op basis van een C4 inrichtingsconcept rekening houdt met alles waar je behoefte aan hebt op kantoor. Deze exclusieve meetup werd afgesloten met een oproep aan verhuurders om zich in te schrijven als pilotlocatie voor officeplanner.

IMG 7764Joost Lansink (Manager Director van SKEPP) steekt van wal en geeft een korte introductie over de impact van IFRS op de kantorenmarkt.

Het C4 inrichtingsconcept: Connect, Conference, CoWork en Concentrate

Dit inrichtingsconcept, verdergaand onder de noemer officeplanner, brengt kantoren met C4 tot leven! Je vindt met dit concept alles op kantoor waar je behoefte aan hebt. Plekken voor informele gesprekken, vergader- en presentatieruimten maar ook kantoorruimten om in te werken en plaats om te concentreren of even rustig een telefoongesprek te voeren. C4 bestaat uit 4 zones: Connect, Conference, CoWork en Concentrate. Op die manier vind je gemakkelijk voor iedere taak de juiste ruimte.

Officeplanner stijlen: URBAN en CITY

Het concept van officeplanner kent twee stijlen: URBAN en CITY. Daar waar URBAN rebels en speels is, sluit CITY beter aan bij de professional die wat meer comfort zoekt en op zoek is naar een corporate uitstraling. Beide stijlen zijn 100% flexibel en niet aard- en nagelvast. URBAN ziet er aantrekkelijk uit met lichte, perfect op elkaar afgestemde kleuren, warme stoffen en ergonomische werkplekken. De CITY-stijl daarentegen ziet er stijlvol uit met warme, volle kleuren die kwaliteit uitstralen en zorgen voor een echt thuisgevoel.

Sluiten de stijlen URBAN en CITY net niet helemaal aan bij de uitstraling van jouw organisatie? Momenteel is SKEPP bezig met de ontwikkeling van een derde stijl: CLUB. Deze stijl is een combinatie van flexibiliteit en zekerheid en is ideaal voor de wat grotere organisaties. Dit werd vol enthousiasme toegelicht door Renate Kemna, Art Director van officeplanner.

impressies URBAN stijl officeplanner SKEPPEen impressie van URBAN, met twee afbeeldingen waarop de stijl waar te nemen is en links een plattegrond van hoe de URBAN-inrichting eruit kan komen te zien.

Een inrichtingsconcept dat IFRS proof, flexibel, hip én activity based is

Wat officeplanner zo tof maakt, is dat het inspeelt op veranderingen als groei, taakveranderingen en automatisering en/of robotisering. Kantoren zijn niet langer ‘typ-fabrieken’, maar plekken voor uitwisseling, conversaties en plekken om je thuis te voelen. Met dit prefab design inrichtingsconcept plaats jij jouw organisatie in één klap in deze nieuwe tijd!

Officeplanner is namelijk hip, flexibel en activity based. De flexibiliteit zit hem met name in de cocons: de verplaatsbare, niet aard- en nagelvaste units. Deze cocons zijn gemakkelijk te (de)monteren en te herindelen. Door deze flexibiliteit is het groeien en krimpen van een organisatie geen enkel probleem.

presentatie officeplanner cocons art directorRenate Kemna, Art Director van officeplanner, licht de verschillende officeplanner stijlen toe.

De voordelen van officeplanner op een rijtje

Voor zowel huurders als verhuurders biedt officeplanner vele voordelen. Huurders kunnen door middel van officeplanner gemakkelijk schuiven met 'poppetjes' door heel Nederland en snel nieuwe locaties openen en sluiten. Bovendien zal hun werklocatie altijd voorzien zijn van de meest hippe en eigentijdse inrichting.

Verhuurders daarentegen hoeven niet te investeren in een duur inbouwpakket, dit regelt SKEPP. Bovendien worden de servicekosten gedekt en zijn er geen makelaarskosten. Daarnaast wordt het finance en contractbeheer volledig geautomatiseerd en kent het concept een opleveringstijd van 1 week. En niet te vergeten, officeplanner is geheel "IFRS-proof". Dit laatste voordeel lichtte Juliët Kerkhof, Financial Analyst van SKEPP, met haar financiële kennis uitgebreid toe tijdens de exclusieve meetup.

officeplanner urban cocons prefab design inrichtingsconceptCocons ingericht op basis van het C4 inrichtingsconcept: Connect, Conference, CoWork en Concentrate.

Officeplanner houdt rekening met de gevolgen van IFRS 16

Zoals kort benoemd houdt officeplanner rekening met de nieuwe regelgeving IFRS 16, een boekhoudkundige regelgeving waardoor het huurrecht en de huurverplichting als schuld op de balans van corporates terecht komen. Deze regelgeving heeft tot gevolg dat behoeften van huurders wijzigen, relaties met stakeholders onder druk komen te staan, bedrijven koop- versus huurbeslissingen gaan herzien en er meer onderhandelingen zullen volgen over de huurprijs. Hierover is meer te lezen in onze onlangs verschenen whitepaper 'IFRS 16 en de vastgoedwereld'. Juliët Kerkhof, Financial Analyst van SKEPP, trad over de gevolgen van IFRS 16 in detail tijdens de exclusieve meetup.

IMG 7754Juliët Kerkhof, Financial Analyst van SKEPP, treedt in detail over de gevolgen van IFRS 16.

Officeplanner biedt de oplossing!

Officeplanner biedt een passend antwoord voor de gevolgen van deze regelgeving! Samen met jou als verhuurder kunnen we de asset als service kwalificeren of huurperioden korter dan 12 maanden aanbieden. De eerste gesprekken met geïnteresseerde vastgoedeigenaren lopen al. Durf jij met ons de uitdaging aan te gaan? Neem dan direct contact met ons op!

Lees ook: SKEPP spotlight | SKEPP biedt verhuurders een unieke gelegenheid om mee te werken aan een ‘IFRS-proof’ experiment

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure