SKEPP spotlight | SKEPP biedt verhuurders een unieke gelegenheid om mee te werken aan een ‘IFRS-proof experiment

 • Door Jari Wesselink
 • vrijdag 16 juni 2017

Grote veranderingen voor zowel huurders als verhuurders; SKEPP speelt hier op in

Per 1 januari 2019 verandert de nieuwe regelgeving IFRS 16 Leases de accountancy regelgeving ten aanzien van huurcontracten drastisch. Huurders moeten de bijbehorende betalingsverplichtingen en het recht om de gehuurde asset te mogen gebruiken weergeven op de balans. Deze grote veranderingen zijn nadelig voor huurders, waardoor de wensen van huurders logischerwijs ook wijzigen.


Financiële onzekerheid bij verhuurders door nieuwe wensen huurders

Voor wie hebben het consequenties als de wensen van huurders veranderen? Juist, voor verhuurders... Die worden genoodzaakt in te spelen op de nieuwe wensen van huurders. Dit zorgt voor financiële onzekerheid bij verhuurders. Huurders zullen bijvoorbeeld meer gaan onderhandelen over de huurprijs na ingaan van IFRS 16. Een andere consequentie is dat flexibele en korte termijn contracten (nog) populairder worden. Benieuwd waarom? Lees het in onze gratis (!) whitepaper over de nieuwe regelgeving IFRS 16 en de gevolgen hiervan voor de vastgoedwereld.

whitepaper-skepp-over-ifrs-regelgeving-vastgoedDe titel van de whitepaper van SKEPP over IFRS 16 Leases en de gevolgen voor de vastgoedwereld.

SKEPP heeft de oplossing, die het voor verhuurders gemakkelijk maakt om in te spelen op IFRS 16

SKEPP heeft de oplossing! We bieden verhuurders een unieke gelegenheid om kantoorpanden aan te bieden als pilotlocaties voor een experiment. Dit experiment biedt een oplossing voor de nieuwe regelgeving IFRS 16. Hiermee bereid je je als verhuurder optimaal voor op de toekomst en bouwt SKEPP verder aan het streven om vastgoed als een service aan te bieden, om verhuurders te ontzorgen. Een win-win-situatie!

SKEPP investeert in design inrichtingsconcepten die ‘IFRS-proof’ zijn

SKEPP zorgt dat het huurders vindt, stelt de huurcontracten op, regelt de facturatie en documenteert dit alles digitaal. Vervolgens investeert SKEPP in een design inrichtingsconcept in het kantoorpand van de verhuurder dat ‘IFRS-proof’ is. Dit concept bestaat uit prefab materialen, het is dus vooraf gefabriceerd en al gereed voor gebruik. Je leest het goed, niet de verhuurder maar SKEPP investeert.

SKEPP zorgt dat het business model aansluit bij de huidige ontwikkelingen, door de controle over de asset binnen de huurovereenkomst bij de verhuurder te laten liggen en korte en flexibele overeenkomsten af te sluiten. De huurder wordt op deze manier niet belast met de nieuwe vorm van rapporteren. SKEPP komt huurders en verhuurders tegemoet door het verstrekken van huurinformatie die up-to-date en altijd toegankelijk is.

Niet ieder kantoorpand in Nederland komt in aanmerking voor de design inrichtingsconcepten, aangezien het aan bepaalde eisen moet voldoen. Een pand komt in aanmerking indien het beschikt over:

 • Basisverlichting met voldoende lichtopbrengst;
 • Voldoende elektriciteitspunten;
 • Ventilatie en luchtbehandeling;
 • Daglicht;
 • Toiletten;
 • Pantry;
 • Grote open vloeren;
 • Afgewerkte vloeren en wanden;
 • Industriële plafonds: grid ontdaan van de platen;
 • WiFi.
citaat whitepaper skepp ifrsEen citaat uit de whitepaper van Juliët Kerkhof, Financial Analyst van SKEPP en schrijver van deze whitepaper.

Meer informatie? Meld je aan voor de exclusieve informatiebijeenkomst in Amsterdam

Geïnteresseerde verhuurders kunnen zich met een of meerdere panden aanmelden voor onze exclusieve informatiebijeenkomst op donderdag 13 juli 2017, die plaatsvindt in de vergaderzaal ‘Universe’ in het iconische gebouw ‘De Schoen’. Dit voormalige hoofdkantoor van ING ligt aan de Amstelveenseweg 500 in Amsterdam. Het aanvangstijdstip van de exclusieve informatiebijeenkomst is 15.30 uur.

Tijdens deze bijeenkomst geeft SKEPP meer informatie over de design inrichtingsconcepten die we aan het ontwikkelen zijn. Aanmelden doe je door contact op te nemen met onze Cliënt Contact Manager, Marije Lammerink. Ze is telefonisch te bereiken op het nummer 085 - 064 5100, mailen kan naar marije@skepp.nl. Vervolgens doet SKEPP een quick scan en beoordelen we of de aanmeldingen in aanmerking komen voor onze design inrichtingsconcepten.

Lees ook: SKEPP spotlight | SKEPP gaat van start in België en Duitsland

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure