SKEPP spotlight | Gesponsorde touringcar veilig aangekomen in Gambia

  • Door Jari Wesselink
  • donderdag 26 januari 2017

SKEPP steunt goed doel: touringcar maar ook kantoormeubilair voor de Da Vinci School in Gambia

Op 3 januari vertrekken 10 personen vanuit Rossum met een touringcar naar Gambia, daar gaat de bus dienen als schoolbus voor de Da Vinci Senior Technical School in Serrekunda. Ton Schellings is initiatiefnemer en eigenaar van touringcarbedrijf De Avonturier in Rossum. De heren zijn veilig aangekomen op de plaats van bestemming en hebben de bus geschonken. SKEPP sponsort de reis en het logo van SKEPP prijkt dan ook op de bus. Ook stelde SKEPP tafels en stoelen beschikbaar voor de school.


bus voor goed doel gambia skepp logoHet logo van SKEPP op de bus, die inmiddels rondrijdt in Gambia.

Ontmoeting met eerdere eigenaren van de bus in Marbella

Na twee dagen reizen, belandt de groep aan in Marbella. Daar ontmoeten de heren het echtpaar Winnemuller. Zij hebben de bus nieuw gekocht voor hun toenmalige touringcarbedrijf in 1989. De bus heeft onder andere gediend voor de businessclub van voetbalclub NEC in Nijmegen. En nu, een kleine 30 jaar later, gaat de bus een toekomst tegemoet als schoolbus.

bus gambia touringcar vanuit rossumLangs dit soort prachtige gebieden voerde de reis van de heren.

De eerste problemen: cash geld en mobieltjes gestolen

Ton en consorten vervolgen de reis naar Marokko, waar er wat gedoe is bij de douane. In Marrakech worden de heren bestolen van cash geld en mobieltjes. Die worden nota bene naast de hoofdkussens gestolen. Na het vertrek uit Marokko reist de groep langs gebieden met fantastische landschappen.

bus arriveert in afrika per boot reis gambiaDe bus zet eerste voet op Afrikaanse bodem.

De heren krijgen een boete voor fotograferen vanuit de bus

De bus loopt een mankement op, in Tarfaya wordt de bus gerepareerd in een garage. Ton besluit om zelf ook een handje te helpen. Na 2 uur sleutelen is de bus weer hersteld. De reis kan vervolgd worden. De heren komen aan in Mauritanië, maar om vervolgens ook in Senegal aan te komen vergt de nodige problemen. Opdringerige mensen, een opgefokte sfeer en mensen die de heren een poot proberen uit te draaien. Een van de heren wordt ondervraagd door de politie, aangezien er gefotografeerd zou zijn vanuit de bus. Iets wat streng verboden is. Na het betalen van een boete kunnen de heren weer verder.

touringcar van rossum naar gambia gearriveerdDe bus in Hoge Atlas, hier hebben de heren geluncht.

Ton kijkt erg tevreden terug op de reis: "Het is super gegaan"

Volgend probleem: in Senegal wordt de bus met de groep niet binnengelaten. Er zou onrust zijn in Gambia. Uiteindelijk komen de heren toch aan bij de school. Het avontuur is volbracht, de mensen in Serrekunda zijn uiteraard blij met de schoolbus. "Het is super gegaan uiteindelijk. We hebben wel wat hobbels gehad onderweg, maar dat hoort er ook bij natuurlijk. Anders is het ook geen avontuur", vertelt Ton.

heren veilig thuis na avontuur gambia sponsor SKEPPDe heren worden op een prachtige manier onthaald op het vliegveld.

Fantastische ontvangst op het vliegveld voor de avonturiers

De heren zijn inmiddels per vliegtuig weer aangekomen in Nederland, waar de groep onthaald werd op het vliegveld. De heren zijn een bijzonder avontuur rijker, voor kinderen in Gambia wordt het gemakkelijker om naar school te gaan en SKEPP is blij dat het bij heeft kunnen dragen aan dit goede doel.

Lees ook: SKEPP spotlight | Sponsoring touringcar die in Gambia een nieuw leven krijgt als schoolbus

Lees ook: SKEPP spotlight | Opening heringericht SKEPP HQ

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure