SKEPP ontwikkelt een nieuw concept in Brussel

  • Door Jari Wesselink
  • woensdag 13 april 2016

Loft Office Brussel: een project van SKEPP design+build

Het Glaverbel-gebouw staat bekend als één van de mooiste gebouwen van de Belgische hoofdstad Brussel. In dit prachtige kantoorpand ontwikkelt SKEPP in samenwerking met het Glaverbel-team een nieuw concept, dat gebaseerd is op oude Amerikaanse loft appartementen. Wat dit concept bijzonder maakt is dat het, in tegenstelling tot conventionele kantooromgevingen, volledig is opgebouwd uit echte en pure materialen.


indrukwekkend kantoor brussel inrichting door SKEPP design build huurHet indrukwekkende Glaverbel-gebouw in Brussel.

Materialen van het kantoor zijn gebaseerd op een loft

"Net als in een loft wordt het ruwe casco van het gebouw geaccentueerd. Betonnen vloer, bakstenen muur en stalen kozijnen," aldus Henk Japing van SKEPP design+build België. De toevoeging van verroest staal als wandafwerking versterkt het industriële karakter van de ruimte en voegt daarnaast warmte toe.

"De Belgisch hardstenen vloer en Tadelakt wandafwerking in de entreezone zijn geplaatst als verlengde van de centrale ruimten van het Glaverbel-gebouw en zorgen voor een transitiezone tussen het 'sophisticated' Glaverbel en de stoere loftomgeving," legt Japing uit.

inrichting design kantoorpand brussel loft office Een voorproefje van het industriële meubilair in dit kantoor in Brussel.

"De ietwat behoudende Belgische kantorenmarkt wakker schudden"

De inrichting bestaat voornamelijk uit retro Amerikaanse elementen en ook hier wordt de nadruk gelegd op authentiek materiaalgebruik, in de vorm van staal, blank hout en bruin leer. De kantooromgeving is in opdracht van het Glaverbel-team ontworpen en gerealiseerd om de mogelijkheden van het Glaverbel-gebouw te laten zien. "En om de ietwat behoudende Belgische kantorenmarkt een beetje wakker te schudden," vertelt Japing.

werkzaamheden kantoor loft office brussel design build SKEPPEr wordt momenteel hard gewerkt door de design+build-tak aan de inrichting.

SKEPP design+build is momenteel druk bezig met de werkzaamheden in dit kantoorgebouw in Brussel. De verwachting is dat de oplevering niet lang meer op zich laat wachten. "De oplevering is voorzien voor eind mei," besluit Japing.

Lees ook dit nieuwsbericht: Designer Rachel Santegoets bezocht de Milaan Design Week

Bekijk projecten van de design+build-tak van SKEPP

Bij SKEPP huren+verhuren huurt u een kantoorruimte in Brussel vlakbij Brussel Airport

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure