Interview met Sven Brookhuis op Platform Duurzame Huisvesting

  • Door Jari Wesselink
  • woensdag 30 maart 2016

De metamorfose van typefabriek naar merkbeleving

Kantoren zijn allang niet meer alleen plekken om te werken. Het zijn inspirerende omgevingen om mensen te ontmoeten, kennis uit te wisselen en faciliteiten te delen. Sven Brookhuis spreekt van een metamorfose van typefabriek naar merkbeleving, het kantoor wordt namelijk steeds vaker een merk. Dit zegt hij in een interview dat onlangs verscheen op Platform Duurzame Huisvesting en ook te lezen is op Vastgoedjournaal.


SKEPP ontwikkelt kantoren 'waar mensen graag naar toe gaan'

De design+build-tak van SKEPP ontwikkelt kantooromgevingen waar het voelt als thuis. "Met bepaalde 'ingrepen' richten we kantoren zo in dat mensen er graag naar toe gaan," licht Brookhuis toe. Deze 'ingrepen' zijn terug te zien in 'kantoorbelevingsconcepten' als Atoomclub, Bouncespace en oVVice.

begane grond modern kantoor receptie ingang entree kantoorpand rotterdamDe entree van oVVice aan de Marten Meesweg in Rotterdam Alexander.

"We brengen bepaalde waarden bij elkaar die aantrekkelijk worden gevonden door mensen." Klanten huren alleen wat ze echt nodig hebben, de rest van het kantoorpand delen de huurders, want mensen willen zich thuis voelen. "Als je vast blijft houden aan het traditionele kantoor geeft dat een mismatch. Mensen willen tegenwoordig ook prettig lunchen, een hangplekje hebben of bijvoorbeeld in een café kunen zitten," zegt Brookhuis.

In vrijheid werken bij Atoomclub, Bouncespace en oVVice

SKEPP speelt in op de behoeften van de mensen, door ook bijvoorbeeld staplekken te creëren om staand te vergaderen. Zitten is namelijk het nieuwe roken. Brookhuis: "Vergaderen gaat op deze manier niet alleen sneller, je bent daarnaast ook in beweging." Deze manier van vergaderen is terug te vinden in de kantoren van Atoomclub, energie is namelijk één van de kernwaarden van dit concept.

loungeruimte kantoor amsterdam overschiestraat design inrichting SKEPPDe begane grond van de Atoomclub-vestiging in Amsterdam.

Het 'kantoorbelevingsconcept' Bouncespace is geschikt voor de rebelse kantoorgebruiker, dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat er een kapper in de Amsterdamse vestiging van Bouncespace zit. Mensen kunnen tijdens kantooruren even naar de kapper. En kantoorconcept oVVice is voor de generatie die net op de arbeidsmarkt komt en geen auto wil of heeft. Deze groep hecht waarde aan het openbaar vervoer, vandaar dat de oVVice-vestigingen op stationslocaties gevestigd zijn.

SKEPP koppelt vraag en aanbod via een online kantorenplatform

De kantorenleegstand van circa 8 miljoen m2 is een groot probleem in Nederland. Brookhuis wijst erop dat dit 'verborgen leegstand' is. "Zo'n buitendienst zit daar alleen op maandag, wij kunnen de overige dagen invullen. Zo kunnen we inspelen op pieken en behoeften." Met 'we' doelt Brookhuis op het online kantorenplatform SKEPP: "Wij koppelen vraag en aanbod via internet."

open ruimte kantoorgebouw bogert eindhoven huren kantoorkamerDe open ruimte binnen Bouncespace Eindhoven op een panoramafoto.

Of u nu op zoek bent naar kantoorruimte in Amsterdam, naar een kantoorkamer in Eindhoven of een werkplek in Groningen, op het kantorenplatform vindt u ruim 600 kantoren in Nederland waar u kantoorruimte kunt huren. Met andere woorden: of u nu een starter bent en een flexibele werkplek zoekt of een multinational die op zoek is naar een kantoorruimte op maat, het kantorenaanbod bestaat uit interessante kantoorpanden voor iedere ondernemer.

Niet het einde van het traditionele kantoorgebouw in Nederland

De markt voor de 'nieuwe' kantoren betekent niet het einde van het traditionele kantoren, denkt Brookhuis. "We krijgen meer wél meer variatie in service, zoals een kantoor zonder receptie of een plek in het kantoorpand waar je je was kunt doen. Ultiem is dat mensen straks naar kantoor gaan als ze niet eens hoeven te werken." Meer informatie over dit onderwerp? Bezoek dan de Kantorenmarkt in het WTC-gebouw in Amsterdam op 14 april of lees meer informatie over dit evenement op Vastgoedjournaal.

kantoorgebouw wtc amsterdam strawinskylaan kantorenmarkt SKEPPEen panoramafoto van het bekende WTC-gebouw in Amsterdam.

Heeft het verhaal over 'kantoorbelevingsconcepten' uw interesse gewekt?

Huren binnen één van de zojuist benoemde 'kantoorbelevingsconcepten'? In de Atoomclub-vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort is nog kantoorruimte beschikbaar. Hetzelfde geldt voor Bouncespace Eindhoven, terwijl Bouncespace Amsterdam momenteel vol zit. Liever huren bij het concept oVVice? In Arnhem, Rotterdam en Amsterdam is kantoorruimte beschikbaar.

Lees ook dit artikel: Sven Brookhuis over 'kantoorbelevingsconcepten' in TC Tubantia

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure