HNK Rotterdam Westblaak, project van SKEPP, officïeel geopend

  • Door Jari Wesselink
  • vrijdag 1 juli 2016

HNK Rotterdam Westblaak geopend onder toeziend oog van Rotterdammer Jules Deelder

Op woensdag 29 juni is de nieuwste vestiging van HNK-NSI geopend. Dit kantoorgebouw is te vinden aan de bekende Westblaak in het centrum van Rotterdam. De design+build-tak van SKEPP heeft wederom de inrichting van het kantoor op zich genomen, net als bij de andere vestigingen van het kantoorbelevingsconcept.


hnk rotterdam westblaak geopend SKEPP design buildMattijs Kaak en Jan Brink van SKEPP flankeren Thor Uiterwaal van HNK-NSI.

Jules Deelder opvallende aanwezige tijdens opening

Uiteraard waren personen van SKEPP aanwezig bij de opening van het nieuwe kantoorgebouw van HNK-NSI. Een opvallende aanwezige was Jules Deelder. Hij wordt ook wel 'de nachtburgemeester van Rotterdam' genoemd, staat bekend om zijn zwarte kledingstijl en is in het dagelijks leven dichter en schrijver. kantoor hnk rotterdam westblaak geopend jules deelder aanwezig SKEPPJules Deelder tijdens de opening van HNK Rotterdam Westblaak.

HNK Rotterdam Westblaak: een inspirerende werkomgeving

Delle Benton van SKEPP design+build was nauw betrokken bij de totstandkoming van de inrichting van HNK Rotterdam Westblaak. Bij de inrichting is aandacht besteed aan de omgeving van het kantoor aan de Westblaak, zegt Delle: "De Westblaak en de Blaak zijn gebieden vol met interessante gebouwen, veel verkeer en een dynamische energie. Het is een gebied dat leeft en de energie van de omgeving hebben we laten terugkomen in de inrichting, om zodoende een inspirerende werkomgeving te creëren."

algemene ruimte begane grond kantoorpand hnk westblaak rotterdamHet sociale hart op de begane grond van het kantoorgebouw.

Het sociale hart als kern van de begane grond met een café

Het sociale hart is geïnspireerd op het nieuwe skatepark in Rotterdam, bij het 'Transformer-beeld'. "Op dit skatepark is constant beweging en roering, dit hebben we laten terugkomen in de eyecatcher van het sociale hart", zegt Delle. Het sociale hart is de kern van de begane grond, waar de receptie en het café te vinden zijn.

begane grond kantoor rotterdam westblaak lounge lunchruimteEen impressie van het sociale hart op de begane grond.

Het design van het kantoor gaat terug naar de jaren 80

Dit skatepark refereert ook aan de term 'jeugd', dat net als 'beweging' een kernwoord voor het design van HNK Rotterdam Westblaak is. "Dit hebben we ook doorgezet in de inrichting. We willen mensen weer jong laten voelen, door bijvoorbeeld speelse elementen te gebruiken. Daarnaast zijn er elementen uit de jaren 80 te vinden in het kantoor."

kantoor rotterdam pantry westblaak sociaal hartEen andere afbeelding van het sociale hart op de begane grond.

Een energieke plek in Rotterdam om te ontmoeten

Het laatste kernwoord van het concept is 'urban', dit omdat Rotterdam divers, interessant en dynamisch is. "Deze elementen komen terug in de vorm van graffiti, metro prints en grafieken", licht Delle toe. "Het kantoor moet voelen als een onderdeel van de stad. Een plek om energie te voelen en te krijgen maar ook om mensen te ontmoeten en om te werken natuurlijk."

Lees ook dit nieuwsbericht: SKEPP wederom deelnemer aan Zuidas Run

Bekijk hier meer projecten van SKEPP design+build

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure